Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Ръководство: Как да си направя сайт за фермери?

Ръководство: Как да си направя сайт за фермери?

Ръководство: Как да си направя сайт за фермери?

(Обновена: ) | Полезно

Занимавате се с био производство на хранителни продукти, имате ферма, отглеждате селскостопански животни и искате сайт, но не знаете как да си направите такъв? Ние сме тук, за да ви помогнем. Ще ви дадем полезни съвети за това как да изградите своя първи професионален сайт, в който да разкажете за вашия фермерски бизнес и да продължите да го развивате. В следващите редове ще ви научим кои са основите страници за вашия сайт, от къде да теглите безплатни професионални снимки, ще ви запознаем с психологията на цветовете и това как те влияят върху нас хората.

Подготвили сме ви подходящи теми и плъгини за сайт за био продукти, сайт за фермери, аграрни култури, био производство и др. В края на статията ще видите и специално видео, в което ще ви покажем стъпка по стъпка как да изградите своя сайт без технически познания с помощта на ICN.Bg Sitebuilder. Нека започваме с всички основни елементи, които трябва да знаете:

1. Задължителни страници за сайт за фермери

site menues

Много е важно да си направите предварителен план за това какви страници са необходими за вашия сайт. Разгледайте други примерни сайтове на ваши конкуренти и преценете кои са най-добрите практики за вашия онлайн бизнес. Ето това са страниците, които е желателно да притежавате:

Начална страница – това е вашата начална страница и вашата визитна картичка. Постарайте се да сложите на нея всичко важно за вашия бизнес по атрактивен начин, за да задържите вниманието на вашите потребители. Подходящо е да добавите бутони към вашите социални канали. По този начин давате допълнителни опции на потребителите да се запознаят с вас и вашата дейност, а също така и да споделят и коментират.

Контакти – Не слагайте излишна информация, а само вашите актуални контакти като имейл, телефон или адрес. Винаги отговаряйте на запитванията на вашите потребители. Обратната връзка е изключително ценна за всеки бизнес. Постарайте се да отговорите на всичките нужди на вашите потребители и клиенти навреме!

Бонус съвет: Съветваме ви да използвате бизнес имейл услуга при вашата комуникация с клиентите ви. Тя е много по-сигурна и можете да управлявате няколко акаунта от едно място. Така ще имате отделна поща за отделните цели на вашия сайт като отделна поща за въпроси, за продажби или за служебни въпроси. Например: office@farmers.bg; sales@farmers.bg; info@farmers.bg.

За мен/за нас – желателно е тук да разкажете вашия мотив да се занимавате в фермерство, био производство или различни култури. Личната история винаги печели сърцата на потребителите и остава трайна емоция в тях. Ако искате да останете запомнени, се постарайте да предадете мисията си по емоционален начин на вашия именно на тази страницата.

Подплатете историята си със снимки, ако разполагате а авторски такива, за да засилите въздействието.

Начини на плащане – когато търгувате с продукти, е желателно да опишете подробно начините на плащане на вашия сайт. Точната информация кара потребителите да се чувстват спокойни и сигурни, че са направили добър избор с покупките си.

Галерия – Галерията е много подходяща страница, когато искаме да покажем автентичността на нашия бизнес и в онлайн пространството. Тази страница е пожелателна, защото снимките са средство, което придава още по-силно въздействие върху потребителя. Инвестирайте време и средства в професионални кадри, които най-добре ще покажат силните страни на вашия бизнес.

2. Сайтове за безплатни професионални снимки

Снимките са ресурс, който отнема много енергия, време, обмисляне и финансови ресурси. Когато правите свой професионален сайт, ви съветваме винаги да използвате красиви и издържани снимки, направени от професионалист. Снимките придават тежест на вашия сайт и са първият елемент, който ще прикове погледна на потребителите, докоснали се до вашия сайт.

Ако в началото не разполагате с авторски снимки, можете да използвате снимки от безплатните сайтове за професионални снимки. Там ще откриете добър набор от снимки, с които да изградите дизайна на вашия сайт. Съветваме ви да използвате авторска фотография, ако имате възможност.

Pixabay

В галериите от снимки на pixabay.com ще намерите абсолютно всичко! Имат изключително богата галерия от професионални снимки на всякакви тематики. Използвайте ключови думи, за да намерите изображението, което търсите.

Stocksnap.io

Stocksnap.io е ще една много богата на професионални снимки страница. Заслужава си да ровите с часове в нея, защото ще намерите страхотни предложения и ще искате още и още. Надяваме се да намерите най-доброто, което сте си представяли.

Вижте още страхотни сайтове с богати галерии в нашата статия „10-те най-добри сайта за безплатно сваляне на снимки“

3. Психология на цветовете

Вече дълбоко навлезнахме за елементите за изграждането на един сайт. Много е важно преди да започнете същинската работа по своя сайт, да се запознаете и с психологията на цветовете и това как те подсъзнателно влияят върху човека. Цветовете са част от всяка една бранд идентичност и подчертават усещането, което всеки брандът иска да внуши в потребителите.

Когато правите сайт за ръчно направени неща, със сигурност ще заложите на богата палитра от цветове. Съветваме ви да бъдете умерени и да съобразите дизайна на вашия сайт с представата ви за снимките, които ще използвате в него. Балансирайте цветовете, защото претрупаните визии по-скоро отблъскват потребителите, отколкото да ги привличат.

Нека разгледаме няколко примера на цветове, подходящи за вашия сайт за handmade и как те въздействат върху нас хората:

Жълт – Стимулира креативността и усещането за щастие, затова е изключително подходящ.

Бял – Потребителите го свързват с чистота, невинност и сигурност. Винаги можете да го използвате, за да подчертаете контрастите на другите цветове.

Зелен – Зеленото има успокояващо действие и много често се използва в комбинация с други цветове. Подходящо е за такъв тип сайтове.

Син – Синьото вдъхва доверие в потребителите и също е хубава опция в съчетание с други цветове.

Научи повече: „Психология на цветовете и как те влияят върху потребителското мислене“

4. Изберете подходящо домейн име за своя сайт

Домейнът представлява името на вашия сайт. Много е важно да изберете подходящо име, което да кореспондира с вашата дейност. Съветваме ви да запишете всичките си идеи на едно място и да изберете домейн името, което е най-атрактивно, което е кратко и се запомня лесно.

Виж повече: "Как да избера домейн име?"

Ще ви дадем пример за това как да проверите дали вашето домейн име е свободно. Ще проверим заедно дали домейнът, който ще използваме за видеото ни за изработване на сайт с ICN.Bg Sitebuilder по-долу в текста, е свободно. Изписвате домейна, който сме харесали в search полето на нашата търсачка. И след това трябва да кликнете на бутона „Търси“.

domain search

Домейн името, което искаме да проверим в нашия случай е agro-world-demo-icn.eu. Излиза, че домейн името е свободно. Предоставят ни се и допълнителни опции за други домейн разширения. Както забелязвате, всяко едно от тях е с различна цена. Изберете най-добрата комбинация за вашия сайт. Научете повече защо да изберете .eu домейн за вашето онлайн присъствие..

domain name options

5. WordPress теми за сайт за фермери (био храни, производство, аграрно производство, селско стопанство и др.)

WordPress разполага с огромен набор от разнообразни, красиви и практични теми за всяка една сфера. Съветваме ви да разгледате възможно най-различни теми, преди да изберете най-доброто за вашия сайт. Споделяме с вас няколко предложения, които смятаме,че ще ви бъдат полезни.

Agronomic Lite Theme

Agronomics Lite

Agronomics Lite разполагате с огромно разнообразие от темплейти, които са подходящи за био продукти, хранене, кетъринг и др. Изберете най-подходящия за вашия сайт. Лесна е за управление и разполагате с голям набор от цветове и изображения, които можете да използвате, за да превърнете темата в мечтания облик на вашия сайт.

foodexpress theme

Foodexpress

Foodexpress темата можете да използвате при производство на хранителни домашни продукти. Изберете подходящи снимки, които да описват вашата дейност и да подчертават силните страни на вашия бизнес. Можете да премахвате и добавяте страници, както е удобно за вас.

carden care theme

Garden Care

Gardening and Landscaping WordPress Theme (Garden Care) е подходяща тема, ако се занимавате със селско стопанство, градинарство, различни култури, ландшафт, озеленяване и др. Има красив дизайн, който е достъпен до всички технологични устройства. Достъпен е и лесен за хора, които нямат опит в изграждането на сайтове досега.

6. Подходящи плъгини за сайт за фермери

Плъгините са инструмент, който помага на вашия сайт да има по-добри функционалности. WordPress разполага с плъгини за всичко – от дизайн, през функционалности, оптимизация, сигурност и каквото се сетите. Днес сме ви подбрали някои от най-важните плъгини за вашия сайт. Ето кои са те:

plugins

Плъгини за фотогалерия:

Фотогалерията е страхотно средство да покажете същността на своята работа. Съветваме ви винаги да залагате на професионални и здържани снимки, за да подобрите имиджа на своя бранд.

Photo gallery by 10WEB

Photo gallery by 10WEB е страхотен избор за вашия WordPress сайт. С плъгина можете да направите различни красиви фотогалерии. Ако разполагате с видеа, можете да направите галерия с тях или да заложите на по-разнообразна галерия от видео и снимки. Версията е платена

Jetpack

Jetpack е страхотна безплатна версия за вашата фотогалерия. Плъгинът ви осигурява по-бързо зареждане на вашите снимки, което допълнително ще допринесе за по-приятното потребителско изживяване на посетителите на вашия сайт.

Виж още: „8-те най-използвани WordPress плъгина за създаване на фотогалерия“

Плъгини за форматиране на снимки:

Robin Image Optimizer

Robin Image Optimizer ще направи сайта ви по-бърз, благодарение на коректното оптимизиране и правилното форматиране на снимките ви. Ако имате проблеми или не можете да се справите с някоя снимка, винаги можете да потърсите съпорта, който ще ви даде необходимата информация. Добър избор за всеки потребител на WordPress.

TinyPNG

TinyPNG гарантира ви скоростно зареждане на PNG и JPEG файлове. Получавате абсолютно автоматично оптимизиране на файловете, които качвате на вашия сайт. Перфектно обработка всички файлове, качени през телефона ви. Този плъгин ще ви свърши страхотна работа.

Плъгини за сигурност:

WP Security Log

WP Security Log е един от много достъпни и практични плъгини за сигурност на вашия сайт. Важно е да следите своя сайт и да обърнете подобаващо внимание на всяка една промяна по него, за да сте сигурни, че той е защитен подобаващо. Има безплатна и платена версия.

Wordfence security

Wordfence security е един от желаните плъгини сред потребителите на WordPress сайтове. Той предпазва вашия сайт чрез чести на брой сканирания на всички всички налични в него файлове, теми, други плъгини и т.н. Разполагате с безплатна и платена версия.

Научи всичко за защитата на твоя сайт: WordPress ръководство за сигурност!

7. Как да си направя сайт за фермери с ICN.Bg Sitebuilder?

В следващото видео ще ви покажем как сами да си направите сайт в сферата на фермерството. Ще използваме Drag&Drop платформата ICN.Bg Sitebuilder. Тя е изключително лесна за управление, не е нужно да имате какъвто и да било друг опит в правенето на сайтове. Изключително интуитивна и е достъпна за всички електронни устройства, което е важно за всеки онлайн сайт.

Разполагате с богата на снимки галерия с безплатни снимки за направата на вашия сайт, също така като бонус имате избор между страхотни шрифтове и разнообразие от бутони, за да направите сайта си уникален.

В нашето видео ще направим един красив сайт за Фермата на едно българско семейство. Всяка една от стъпките можете да използвате за сътворяването и на вашия сайт. Вижте всичко необходимо в следващото видео:

Вижте крайния резултат на нашия сайт за фермери след спазването на всички споменати във видеото стъпки: http://agro-world-demo-icn.eu/

Ако искате още подобни видеа, можете да изгледате нашите видео материали: „Как да си направя кулинарен сайт с ICN.Bg Sitebuilder за 25 мин. (СТЪПКА ПО СТЪПКА)“ и също така подробно описание - „Как да си направя сайт за 20 минути с ICN.Bg Sitebuilder (ВИДЕО)“

Пожелаваме ви успех в направата на вашия нов сайт! Надяваме се, че ви бяхме полезни с нашите съвети. Творете и показвайте най-доброто, на което сте способни чрез своя сайт. Сигурни сме, че вашите потребители ще го оценят подобаващо.

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе