Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Ръководство: Как да си направим сайт за дрехи?

Ръководство: Как да си направим сайт за дрехи?

Ръководство: Как да си направим сайт за дрехи?

| Полезно

Имате хиляди въпроси, свързани с това как да си създадете сайт за дрехи или сайт за мода? Ние събрахме на едно място отговорите на всички ваши въпроси. Ще научите практични теми за вашия сайт, подходящи плъгини, които ще подобрят представянето му, ще разберете от къде да намерите безплатни професионални снимки, също така каква трябва да бъде структурата на вашия сайт и още други полезни съвети.

По-надолу в нашата статия сме ви подготвили и специално видео, в което сме описали стъпка по стъпка всичко необходимо, за да си направите сайт за дрехи с помощта на ICN.Bg Sitebuilder. Той притежава страхотни функционалности, които ще ви улеснят в изграждането на нов сайт.

Ако модата наистина е вашата страст, покажете я на света и предайте усещането ви си стил и на вашите потребители именно чрез вашия сайт. Ние ще ви помогнем! Нека започваме:

1. Задължителни страници за сайт за дрехи

sitemenues

Съветваме ви предварително да направите проучване на ваши конкуретни сайтове, за да добиете представа какви менюта използват те, с какви страници разполагат. След това си помислете хубаво какво искате да съдържа като страници вашият сайт, така че най-добре да опише вашата цел, да е леснен за потребителя и да привлече тяхново внимание. Основните страници, които със сигурност трябва да съдържа всеки сайт, са следните:

Начална страница – това е вашата заглавна страница. Хубаво е тя да бъде атрактивна, балансирана откъм цветове и да показва вашето основно послание като сайт за дрехи. Целта й е да приковете погледна на човека зад екрана и да го подтикне да продължи да разглежда и останалите ваши страници.

Контакти – когато имате сайт за дрехи и аксесоари, тази страница е задължителна, за да сте лесно откриваеми и да поддържате близък контакт с вашите потребители. В нея трябва да опишете всичките ви канали за комуникация като e-mail, телефон, адрес и карта (ако имате и офлайн магазин). Съветваме ви да използвате бизнес мейл акаунт, от който лесно ще можете да следите цялата си комуникация само от един акаунт.

Внимание: Бизнес мейл акаунтът ще ви направи отличими и ще помогне на потребителите по-лесно да запомнят бранда ви и по-лесно да ви откриват в интернет. Подходящият имейл прави комуникацията ви още по-професионална и издържана в очите на потребителите. Можете да имате отделни имейли за всеки отдел на вашия сайт, но под едно име, например: office@drehi.com, sales@drehi.com, info@drehi.com. Съветваме ви винаги да отговаряте на съобщенията на потребителите при първа възможност. За тази цел следете редовно имейла си и реагирайте при всеки въпрос или проблем.

За мен (за нас) – тази страница ще придаде персонализиране на вашия сайт. Така хората ще разберат повече за лицето, което стои зад създаването на този сайт. Използвайте дълбока лична история или историята на вашия бранд като отправна точка тук, защото това грабва човека отсреща и може да спечелите верни почитатели и клиенти през годините.

Галерия/продукти – когато имате сайт за дрехи, изображенията са основна част, която дори е акцент във вашия онлайн свят. Съветваме ви да залагате на авторски професионални снимки за продуктите, които предлагате. Ако сайтът позволява, можете да ги сложите в красива галерия или да изпозлвате слайд шоу галерия. Бъдете умерени в избора на цветове, за да може те да се вържат и с дизайна на вашия сайт. Заложете на баланса в това отношение.

Полезно: Ако не разполагате с професионални снимки, когато създавате сайта си, винаги можете да използвате сайтове с безплатни банки със снимки. Вижте кои са 10-те най-добри сайтове за безплатно сваляне на снимки..

Коментари на клиенти – тази страница е по-скоро пожелателна. Ако разполагате с обективни положителни отзиви от ваши клиенти, подобна страница би могла да ви бъде единствено и само в плюс. Ние хората обичаме да се доверяваме на вече изпитани марки и брандове. Съветваме да използвате тази силна черта в структурата на вашия сайт.

2. Сайтове за безплатни професионални снимки

Съветваме ви винаги да използвате авторски професионални снимки за вашия сайт. Така подчертавате вашата идентичност. Ако сте в началото и не разполагате с подобни снимки, знайте, че имате и друг вариант пред себе си - сайтовете за безплатни професионални снимки.

Трябва да сте много внимателни със снимките, които използвате свободно от Интернет, защото са обект на авторско право. Доверявайте се само на проверени сайтове, които дават свободен достъп до богати галерии със снимки.

Ето и няколко сайта, на които можете да се доверите:

Pexel

Pexel разполага с богата галерия от снимки, където сме сигурни, че ще намерите най-доброто, което сте си представяли. Галерията им се обновява постоянно и можете редовно да черпите творческо вдъхновение от предложенията им. Отделете си време, за да разлеждате на спокойствие. Така ще сте сигурни, че правите най-доброто за вашия сайт.

Kaboompics

Като говорим за вдъхновение, Kaboompics е истинско откритие. Ще намерите фотосесии, които не просто запечатват момента, а разказват история. Разгледайте ги и преценете дали е вашият сайт и дали ще намерите нещо подходящо за вашия онлайн проект.

Вижте още страхотни сайтове с богати галерии в нашата статия „10-те най-добри сайта за безплатно сваляне на снимки“.

3. Психология на цветовете

Внимателно подбирайте цветовете, когато правите своя сайт. Всеки един цвят има доказано подсъзнателно въздействие върху нас хората. Предварително помислете какво чувство искате да предизвикате във вашите потребители. В зависимост от това подбирайте преобладаващите цветове на вашия сайт. Над 90 % от потребителите изграждат прибързано мнение за конкретен бранд на база на цветовете, които той използва. Имайте това предвид!

Когато правите сайт за мода, сайт дрехи, независимо дали ще е сайт за мъжи дрехи или сайт за мъжка мода или женска, се предполага, че ще заложите на визии, които са съчетание от много цветове. Опитайте се да балансирате визиите на продуктите с дизайна и визията на вашия сайт. Сега споделяме как влияят едни от най-подходящите цветове за сайт за дрехи върху нас хората:

Жълт – Стимулира креативността и усещането за щастие.

Син – Често е възприеман, като символ на стабилност, сигурност, лоялност.

Лилав – Асоциира се с изисканост.

Черен – Може да се свърже както с изисканост, така и с драматичност.

Бял – Потребителите го свързват с чистота, невинност и сигурност.

Научи повече: "Психология на цветовете и как те влияят на потребителското мислене?"

4. Изберете подходящо домейн име на своя сайт

Домейнът е името на вашия сайт, което потребителите трябва да изпишат в търсачките, за да го открият. Отделете достатъчно време на избора на подходящо име, което да е кратко, лесно за запомняме и в същото време да кореспондира с вашата дейност. Не е лека задача да измислиш най-доборото име за твоя сайт, но си заслужава усилията. Развихрете въображението си и изберете най-доброто.

Домейн имената могат да бъдат с различни разширения, като .com, .net, . eu и др. Цената им варира между 3 и 60 лв. на година. Важното, което трябва да знаете за домейните е, че когато се спрете на конкретно домейн име, трябва задължително да си го запазите, като го купите, защото в противен случай някой може да го отмъкне под носа ви.

Виж повече: "Как да избера домейн име?"

Ако не заплатите домейна си, той се води свободен и може да бъде закупен от друг човек! Можете да проверите дали вашето домейн име е свободно в нашата търсачка като изпишете името и разширението и кликнете върху бутона „търси“.

domain search

Нека ви дадем пример с произволно домейн име, което искаме да запазим за сайт за дрехи. Как ще направим сайт с помощта на Sitebuilder ще видите в специално за вас видео в следващата точка в текста по-долу.

Името на нашата уеб страница искаме да бъде fashion-clothes-demo-icn.eu. Когато кликнете на бутона търси, ще ви излезне надпис дали домейнът е свободен или не. Също така ще получите и редица опции с комбинации на вашето име и други подходящи и изгодни разширения.

Научи повече: Защо да избера .eu домейн?

Домейнът за целите на нашия сайт за дрехи е свободен, както виждате и на картинката по-долу. Излизат още интересни предложения за домейн име, но ние ще се спрем на първоначалния ни избор.

domain name options

5. WordPress теми за сайт за дрехи

WordPress е най-предпочитаната платформа за сайтове в света. Има над 64 000 000 потребители. Затова днес ще ви представим най-атрактивните WordPress теми за сайт за дрехи. Съветваме ви да не спирате на първата, която ви хареса, а да разгледате различни опции преди да се спрете на конкретна тема.

Обърнете внимание на дизайна на сайтa, на разположението на страниците, неговата структура и функционалности. Ето и няколко безплатни и платени теми, които се надяваме да ви харесат:

Coutoire theme

Тема Coutoire (безплатна)

Coutoire e приятна тема с разчупен дизайн, която би допаднала на хора с креативно мислене и визия за живота. Лесно се управлява, разполагате и с видео материал, ако имате затруднения с управлението на сайта. Достъпна е и за хора които нямат никакъв опит в създаването на сайтове и страници.

Разполагате с мобилно приложение, което ще позволява на потребителите ви да се докоснат до вашия сайт и да се насладят максимално на визиите, които сте подбрали за тях, без той да се „счупи“. Версията е абсолютно безплатна.

Onero Theme

Тема Onero (платена)

Onero е лека и подходяща тема за сайт за дрехи, също така за портфолио, дизайн, фотография и др. Сайтът разполага с функционалности, които ще представят вашите дрехи и продукти в най-бляскавата им светлина. Визията е с “responsive design”, т.е се адаптира за лаптоп, таблет и има мобилна версия. Разполагате с добре подбрано меню, което можете да променяте по всяко време.

Версията е платена и можете да я имате за 59$. Препоръчваме ви да разгледате всичките налични функционалности на темата и ако решите, че това е вашата, действайте и покажете най-доброто от себе си.

ClubFashion theme

ClubFashion е подходяща тема за сайт за дрехи, персонален моден сайт и блог за мода. Отваря се на всички електронни устройства, разполагате с красиви галерии и рамки, които придават допълнителна красота на вашите страници. Темата е безплатна и много лесна за управление дори от хора, които нямат огромен опит в правенето на сайтове. Разполагате с безплатно Preview, за да усетите същността на темата и да прецените дали се вписва във вашите планове за развитие на сайт за мода/дрехи.

6. Подходящи плъгина за сайт за дрехи

Плъгините са основен елемент, когато искате да си направите сайт. Те се свалят допълнително към сайта ви, за да му придадат допълнителни фукнции, които ще подобрят неговото представяне. Съществуват плъгини за всяка една функционалност, която се сещате – за създаване на фотогалерии, за сигурност на сайта, за форматиране на картинки, за оптимизация на сайта и др. В нашата статия ще разгледаме някои от основните категории плъгини, които задължително трябва да имате на своя сайт. Ще ви дадем по няколко примера за всяка една от категориите, за да сме ви максимално полезни. Ето кои са те:

plugins

Плъгини за фотогалерия:

Когато имате сайт за дрехи се предполага, че ще използвате голямо количество авторски модни снимки, снимки на дрехи, аксесоари и др. Затова горещо ви препоръчваме да използвате подходящи плъгини за галерия. Ще ви дадем няколко опции за плъгин за красива и функционална галерия.

Modula

Modula ви дава възможността да имате галерия от снимки, но и галерия от видеа. Изключително лесно е за управление и можете да направите всичко по свой вкус, благодарение на “Drag & drop” функционалността. Бъдете смели и експериментирайте. Покажете най-добрите си снимки, с които да грабнете вниманието на потребителите си.

NextGEN Gallery

С NextGEN Gallery разполагате с разнообразен дизайн за вашата фотогалерия и с избор за големината на снимките. Можете дори да създавате специални албуми от галерии на различна тематика например – летни дрехи, зимни дрехи, екстравагантни дрехи и др. Съветваме ви хубаво да разгледате всички налични функционалности.

Виж още: "8-те най-използвани WordPress плъгина за създаване на фотогалерия"

Плъгини за форматиране на снимки (изображения):

Снимките са основен и важен елемент при създаването на сайт. Когато говорим за сайт за мода залагаме най-вече на изображенията да бъдат магнит за потребителите. Освен с подбора на изображението обаче, трябва да внимавате и с форматирането им, защото често се случва неправилно подбраните изображения да забавят сайта.

За тази цел са създадени и плъгините за форматиране на снимки, които компресират изображенията, така че хем да са красиви и да се виждат всички необходими детайли, хем в същото време правят така, че сайтът ви да не се претовари. Всичко това му осигурява бързо зареждане. В противен случай, можете да загубите по-нетърпеливите си клиенти, докато чакат да заредят сайта си. Ето и предложения за плъгини за форматиране на снимки:

Smush

Smush e безплатен и съдържа много функционалности, като – компресиране на снимките, оразмеряване на снимки и др. Обръщаме ви внимание, че компресирането на снимки, не означава понижаване на качеството на изображенията, напротив. Плъгинът е измислен така, че да компресира вашите снимки и те да останат в същото високо качество, както когато сте ги свалили за първи път.

Optimole

Optimole е плъгинът, които има безплатна и платена версия. Също може да ви свърши страхотна работа при употребата на изображения. Работи с всички видове изображения, дори с PDF формат. Автоматично преформатира снимките на сайта ви и предотвратява евентуален проблем с неговата скорос поради не добре оразмерени изображения.

Плъгини за сигурност:

Wordfence security

Wordfence security е един от най-предпочитаните плъгини сред потребителите на WordPress сайтове. Плъгинът защитава изцяло вашия сайт чрез редица сканирания на всички зловредни файлове, всички налични в него файлове, теми, други плъгини и др. Разполaгате с безплатна и платена версия.

Akismet

Akismet е изключително препоръчван плъгин и предпочитан от потребителите. Това е плъгин, който предпазва сайта ви от нежелан спам. Следи всичките коментари под вашите блог постове и филтрира опасните, нелогични спам коментари, за да предпази сайта ви от нежелана хакерска атака.

Той е безплатен за блогове, а за сайтове, насочени към продажби, препоръчваме по-скоро платената версия.

Вижте какво още можете да направите за защитата на сайта ви в нашето "WordPress ръководство за сигурност"!

7. Как да си направя сайт за дрехи с ICN.Bg Sitebuilder (ВИДЕО)

В следващото видео ще ви покажем как в няколко лесни стъпки да си направите сайт за дрехи с помощта на ICN.Bg Sitebuilder. Не е необходимо да имате технически познания, за да изградите сами своя сайт. Платформата е изключително лесна, интуитивна и с редица функционалности, които да ви помогнат лесно да изградите всяка страница.

Научи повече: "ICN.Bg Sitebuilder ръководство"

На ваше разположение са готови шаблони с местещи се елементи, които можете да преобразявате по вас вкус и желание. Разполагате и с безплатна галерия от професионални снимки във всички размери, които да използвате за изграждане на атрактивна визия на вашата онлайн страница. Също така използвайте и богатата палитра от шрифтове, които предлага нашия ICN.Bg Sitebuilder.

Вижте също така как можете да си направите кулинарен сайт за 25 минути с ICN.Bg Sitebuilder

Вижте и крайния резултат от всички спазени стъпки в нашето видео. Представяме ви нашия сайт за дрехи - http://fashion-clothes-demo-icn.eu/

Научи повече: „Как да си направя сайт за 20 минути (ВИДЕО)“

Надяваме се, че сме ви полезни с всички наши съвети за това как да си направите сайт за дрехи, за мода, за модни аксеоари и др. Желаем ви успех! Предайте вашата емоция във всеки един ваш пост и покажете модния гуру у вас във всяка една визия на продуктите, които предлагате на вашите потребители. Опитайте се да направите от потребителите си – лоялни ваши клиенти през годините.

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе