Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Как да си направя кулинарен сайт с ICN.Bg Sitebuilder за 25 мин.? (СТЪПКА ПО СТЪПКА)

Как да си направя кулинарен сайт с ICN.Bg Sitebuilder за 25 мин.? (СТЪПКА ПО СТЪПКА)

Как да си направя кулинарен сайт с ICN.Bg Sitebuilder за 25 мин.? (СТЪПКА ПО СТЪПКА)

| Полезно

Винаги сте искали да имате кулинарен сайт, но все не ви е достигало време или познание, за да го направите? Сега ще ви покажем как само за 25 минути, без никакви технически познания, можете да си направите сами кулинарен уебсайт. С ICN.Bg Sitebuilder не е нужно да имате опит, за да създадете сами свой атрактивен сайт.

Мислите си, че е невъзможно да го създадете за толкова малко време? Уверете се сами. Вижте в нашето видео как можете да го постигнете стъпка по стъпка или продължете с четенето на статията. Нека започваме:

СТЪПКА 1:

Вземете своя Sitebuilder план

За да започнете целия процес, е необходимо да заявите услугата и да влезете във вашия акаунт в cPanel.Регистрирай се тук!

Сега можеш да се възползваш от 15% oтстъпка при закупуване на Sitebuilder план за 12 месеца с код: sb15

СТЪПКА 2:

Административни стъпки

Ако вече сте избрали подходящия за вас план, сега е необходимо да влезете във вашия акаунт в cPanel, от където ще можете да започнете същинската работа по създаването на кулинарен сайт.

Примерът, който подаваме е за кулинарен сайт, но същите стъпки можете да следвате, за да направете всякакъв сайт или блог – виж още: Как да си направя блог за 20 минути? (ВИДЕО).

Когато влезете във вашия профил, кликнете върху бутона “Споделен хостинг“, а след това кликнете върху бутона „Sitebuilder“ в горния ляв ъгъл на вашия панел.

shared hosting sitebuilder

След като кликнете на бутона “Sitebuilder”, ще ви излезе поле, в което е необходимо да кликнете на бутона „Управлявай“.

button

На следващата страница е необходимо да натиснете на бутона „ВЛЕЗ В CPANEL”, който сме маркирали в червено поле.

cpanel

Чудесно се справяте дотук. Сега, ще ви излезе бяла страница, която трябва да скролнете надолу и да намерите секцията „Софтуер“. В тази секция е необходимо да кликнете на бутона “ICN.Bg Sitebuilder” и така влизате във вашия Sitebuilder.

icnbgsitebuilder button

Готови ли сте за същинската част по структурирането на вашия мечтан кулинарен сайт? Нека започваме!

СТЪПКА 3:

Същинска работа по дизайна на вашия кулинарен сайт

До тук направихте всички стъпки, за да влезете в администрацията. Сега е време да изберете най-подходящия темплейт за вашия кулинарен сайт и да го персонализирате с вашата информация. Разгледайте на спокойствие всички шаблони, които ви предоставя вашият Sitebuilder сайт. За целта кликнете на бутона „Нов/Възстанови“ и след това върху бутона „Промени шаблон“. Тук е мястото, където можете да разгледате всички налични шаблони.

shablons

От ляво на вашия екран ще видите всички категории, от които можете да избирате спрямо тематиката на вашия сайт. Под категорията „Food” ще намерите тематични визии, свързани с храненето и готвенето, които можете да използвате за вашия кулинарен сайт. За да разгледате всяко едно от предложенията до най-малката подробност, отидете на конкретния шаблон и кликнете върху бутона „Преглед“. Когато сте сигурни коя е темата, която най-добре подчертава вашия стил и се вписва в концепцията ви за кулинарен сайт, натиснете върху бутона „Избери“.

Внимание! Можете да избирате безброй много пъти тема за вашия сайт. Имайте предвид, че когато изберете една тема и започнете усилена работа по нея и след това решите, че искате да изберете друга тема, всички ваши промени няма да бъдат запазени и ще трябва да започнете изграждане на нов сайт отначало!

food shabloni

СТЪПКА 4:

Измислете атрактивно заглавие на вашия сайт

Отделете си достатъчно време, за да изберете най-подходящото заглавие на вашия сайт. Това е един от първите елементи, върху които се спира човешкото око. Можете да променяте всеки един текстови елемент на вашия сайт, като кликнете два пъти с мишката върху него или кликнете върху бутона под формата на моливче.

title

Имате опциите да промените шрифта от бутона „Page Title”, можете да промените позицията на текста и неговия цвят, така че да подчертава вашия дизайн. По-подробните настройки и опции за дизайн на шрифтовете, ще видите, когато кликнете на бутона „Редактирай стилове“:

txt formatting

Внимание! Не забравяйте да запазвате периодично промените, които правите по вашия кулинарен сайт! Запазвате промените от бутона „Публикувай“ под формата на дискета в горния ляв ъгъл на вашия Sitebuilder сайт.

СТЪПКА 5:

Смяна на снимката на заглавната страница

Както вече ви споменахме във вашия Sitebuilder сайт можете да променяте както позицията, така и визията на всеки един елемент по вашия сайт. За да смените снимката на заглавната страница, е необходимо да кликнете върху бутона „Редактирай“ под формата на моливче. От падащото меню изберете опцията „Свойства“. Тези стъпки важат за промяната на всяка една стъпка по вашия сайт.

Вижте още: ICN.BG Sitebuilder Ръководство

След това кликнете отново върху бутона „Редактирай“ под формата на моливче, за да влезете в менюто, от което можете да качвате снимки на вашия сайт.

insert picture

Имате две опции:

Първа опция: Да качите ваша снимка от вашия компютър. За да направите това, е необходимо да кликнете върху бутона „Добави нов“ или бутона „Качете нов файл“. Избирате снимката, която желаете, добавяте я в системата и след това я маркирате и натискате бутона „Избери“.

option 1

Втора опция: Използвайте безплатните професионални снимки, които ви предлага банката за снимки на вашия Sitebuilder. За целта е необходимо да кликнете върху бутона „Безплатна галерия“. Автоматично ще ви излезе поле за търсене, в което трябва да напишете ключова дума и системата ще ви зареди всички възможности, които се свързват с нея.

В нашия случай написваме ключова дума „carrot”, което означава морков и системата ни предлага красиви варианти, свързани с думичката. Когато сте сигурни коя е вашата визия, кликнете върху зеления бутон по-долу „Избери“.

gallery

Знаем, че не винаги е възможно да разполагате с професионални снимки за нашето съдържание, затова можете да разгледате и кои са „10-те най-добри сайта за безплатно сваляне на снимки“. и да използвате абсолютно безплатно всичко, което ви предлагат.

СТЪПКА 6:

Добавяне на CTA (Call to action button) бутон

Целта на всеки един CTA бутон е да прикани потребителите на вашия сайт да извършат конкретно действие. Ето и няколко примера за атрактивни бутони: „Научи повече“, „Регистрирай се“, „Прочети повече“, „Купи сега“ и др. За да изберете подходящ визия за вашия бутон, е необходимо да кликнете върху бутона „Бутон“ в лентата с функции:

functions

След това ще видите всички бутони, с които разполага вашият Sitebuilder. Изберете най-подходящия за вас. С помощта на функцията Drag&Drop можете да позиционирате вашия бутон, където сметнете за добре на вашия сайт.

buttons

Ако желаете да променяте съдържанието на бутона, е необходимо да кликнете върху моливчето и да натиснете „Свойства“.

redaktirai buton

В нашия случай бутонът, който сме избрали е оранжев и идеално се връзва с цветовата гама на нашия сайт. Ще използваме бутона, като пряка връзка към една от страниците на нашия сайт – „Сезонни витамини“.

Научи „Всичко за CTA бутона – функция, дизайн, позициониране“

Ако искате вашият бутон да води към конкретна страница на вашия сайт, е необходимо в полето с настройки, кликнете върху вашия бутон и след това кликнете върху моливчето и бутона „Редактирай“. Следващата стъпка е да кликнете на бутона „Свойства“. Ще ви излезе полето “URL”, ако кликнете на моливчето под него, където пише „Не е маркиран линк“, ще ви излезе следното поле:

webadress

Тук е необходимо да кликнете на отметката „Страница на вашия уеб сайт“ и от падащото меню да изберете конкретната страница, към която искате да води вашият CTA бутон.

Научете всички важни елементи за изграждането на вашия нов и успешен сайт в нашата статия – „Ръководство - как да си направя сайт“

СТЪПКА 7:

Добавяне на страница

Можете да добавите нова страница по два начина на своя сайт.

Първият начин е, като кликнете върху менюто със страници на вашия сайт и кликнете на моливчето и след това веднага кликнете върху бутона „Нов меню елемент“.

new page one

В полето „Име на елемент“ въведете името на вашата страница. В случая нашата страница ще се казва „Сезонни витамини“. Не забравяйте да сложите отметката на „Страница“ и да приложите промените.

new page

Вторият вариант е да добавите страница от падащото меню горе в дясно под категорията „Начало“, след което да кликнете на "+ Добави нов елемент“ и да въведете името на желаната от вас нова страница.

Ако на своя сайт предлагате продукти или услуги, можете да добавите допълнителна страница с начините на разплащане, които предлагате. Вижте "Какви начини на плащане е хубаво да имаме на сайта си и как най-лесно да ги внедрим?"

СТЪПКА 8:

Интеграция на Видео канал

Ако обичате да снимате видеа как готвите или разполагате с видеа на вашите рецепти, можете да ги използвате във вашия сайт. Видео съдържанието значително ще подобри визията на вашия кулинарен сайт и също така благодарение на него ще достигате до още повече потребители.

Ако разполагате с видео канал, задължително го интегрирайте на вашия сайт на подходящо място и с подходяща големина. Как да направите това?

Кликнете върху бутона „Медия“ в лентата с инструменти най-горе на вашия екран. Ще ви излезнат различни поддържащи видео платформи. Изберете вашата. В нашия случай ще интегрираме видео канала ни в Youtube, затова кликаме на видеото с подразбиране „Youtube”.

video

След като изберете вашата видео платформа, кликнете върху видеото и след това върху бутона „Редактирай“ под формата на моливче и след това върху бутона „Свойства“. Ще ви излезе поле под надписа „YouTube Url или ID”, където е необходимо да поставите URL на вашето видео. След като направите тези стъпки, кликнете върху бутона „Приложи“.

video url

СТЪПКА 9:

Интегриране на бутон за социални мрежи

Справяте се страхотно! Ако разполагате с профили в различни социални мрежи, като Facebook, Instagram и др., задължително поставете бутон на вашия сайт, който директно да изпраща към вашите профили. За да сложите бутон за социалните си канали, е необходимо да кликнете върху бутона „Социални мрежи“ в полето с настройки.

menu

Ще ви излезе поле с опциите, с които разполагате. В нашия случай ще интегрираме нашия Instagram профил. Затова кликаме върху полето за инстаграм с многото снимки. За да свържете полето с реалния си профил, е необходимо да кликнете след това върху бутона „Редактирай“ под формата на моливче.

social

Директно след това ще ви излезе поленцето „Свойства“ с бутон „Connect with Instagram”. Когато кликнете върху него, ще ви излезе поле, където да копирате линк на вашия Instagram профил. За да запазите функциите, натиснете зеления бутон „Приложи“.

instagram

Надяваме се, че сме успели да ви вдъхновим да започнете своя кулинарен сайт. С нашите подробни инструкции вече знаете как да го създадете и напълните с много вкусно съдържание! Проявете голяма доза въображение и направете мечтания от вас сайт сега бързо и лесно с помощта на ICN.Bg Sitebuilder. Екипът на ICN.Bg ви желае успех!

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе