Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Как да си направя сайт за 20 минути? (ВИДЕО)

Как да си направя сайт за 20 минути? (ВИДЕО)

Как да си направя сайт за 20 минути? (ВИДЕО)

| Полезно

Искате да имате свой личен блог, но нямате необходимите технически познания за това?

С ICN.Bg Sitebuilder не е нужно да имате опит, за да създадете своя мечтан сайт/блог още сега! Създадохме за вас видео, в което стъпка по стъпка сме описали какво трябва да направите, за да създадете мечтания от вас атрактивен сайт за 20 минути.

Вижте всички стъпки в нашето видео и нашите подробни инструкции в текста по-долу:

Стъпка 1:

Вземете своя Sitebuilder план

За да започнете целия процес, е необходимо да заявите услугата и да влезете във вашия акаунт в cPanel. Регистрирай се тук!

  1. SiteUp – В случай, че желаете да създадете своята онлайн идентичност с нова лична страница или малък уебсайт. Получавате безплатен хостинг, 1 GB пространство, безплатен SSL сертификат, 66 шаблона и още екстри.

  2. SiteGo – В случай, че искате да създадете уникална бизнес страница с голям набор от налични инструменти. Получавате безплатен хостинг, 5 GB пространство, безплатен SSL сертификат, 110 шаблона за вашия сайт и още екстри.

  3. SiteMax – В случай, че желаeте да развиете мащабен онлайн проект с повече видео материали, снимкови материали, текст, за които получавате неограничено пространство за съхранение на всички тези файлове. Получавате безплатен хостинг, неограничено пространство, безплатен домейн (.com, .net, .eu) безплатен SSL сертификат, неограничен брой страници, над 190 шаблона и още екстри.

Вижте още: ICN.BG Sitebuilder Ръководство

Стъпка 2:

Административни стъпки

След като вече сте избрали подходящия за вас план, е необходимо да влезете във вашия акаунт в cPanel, от където ще можете да започнете същинската работа по създаването на вашия сайт.

Когато влезете във вашия профил, кликнете върху бутона „Споделен хостинг“, а след това на бутона „Sitebuilder” в горния ляв ъгъл на вашия панел.

account cpanel

След това ще ви излезе поле, в което е необходимо да кликнете на бутона „УПРАВЛЯВАЙ“.

button manage

На следващата страница е необходимо да кликнете на бутона „ВЛЕЗ В CPANEL”, който сме маркирали в червено.

cpalen login

След това намерете една от секциите най-долу, която е кръстена „СОФТУЕР“. В тази секция е необходимо да кликнете на бутона “ICN.Bg Sitebuilder” и влизате във вашия Sitebuilder. Готови ли сте да развихрите въображението си? Нека започваме със същинската част за създаването на вашия сайт:

sitebuilder log in

Стъпка 3:

Същинска работа по дизайна на вашия Sitebuilder сайт

До тук направихте всички необходими стъпки, за да влезете в администрация и да достигнете до същинската дизайнерска част по вашия нов Sitebuilder сайт. Разгледайте хубаво опциите, които ви предлага той. Ако кликнете на бутона „Нов/Възстанови” и след това на бутона „Промени шаблон“, ще можете да разгледате всички шаблони, с които разполага вашият Sitebuilder.

shablons

В лявата колона са всички налични шаблони, които можете да ползвате за вашия нов сайт/блог. За да разгледате всяко едно предложение до най-малката подробност, отидете на конкретен шаблон и натиснете бутона „Преглед“. След като изберете най-подходящата за вас визия, натиснете на бутона „Избери“.

Виж още: Как да си направя кулинарен сайт с ICN.Bg Sitebuilder за 25 мин.? (СТЪПКА ПО СТЪПКА)

Обръщаме ви внимание, че можете да избирате колкото пъти искате различна тема, но когато изберете една тема и започнете работа по нея и след това решите да изберете друга тема, вашите промени няма да бъдат запазени!

alternative designs

Внимание: Не забравяйте при всяка нова промяна по вашия сайт да запазвате промените, които правите, за да сте сигурни, че те ще се запазят и няма да ви се наложи да преправяте всяка една стъпка от начало! Можете да запазите вашите промени от бутона под форма на дискетка –„Публикувай“!

Стъпка 4:

Drag & Drop функция

С помощта на тази функция, можете да местите наличните на всяка една страница елементи, като е необходимо просто да кликнете върху тях и да ги преместите, там където смятате, че ще изглеждат най-добре за вашия дизайн и функционалност на сайта ви.

drag&drop

Внимание: За да видите всяка една промяна, която правите по сайта ви как изглежда в действителност, кликнете на бутона „Преглед“ под форма на око в горната част на вашия сайт!

Стъпка 6:

Качване на снимка

Разполагате с 2 варианта за качване на снимки на вашия сайт.

Вариант 1: Използвайте ваши лични снимки, които можете да добавите от бутона „Добави нов“.

Add picture from computer

Можете да редактирате всяка една от снимките от бутона под формата на моливчe. Както и да променяте нейната форма от бутона под „Заоблени ъгли“. Имате опцията да сложите и рамка на вашето изображение под бутона „Рамка“. Не забравяйте да публикувате всички промени!

ramka picture

Научете кои са всички важни елементи за изграждането на вашия нов и успешен сайт в нашата статия – „Ръководство - как да си направя сайт“

Вариант 2: Използвайте безплатната галерия от налични професионални снимки, които ни предлага Sitebuilder. За да я използвате е необходимо да кликнете на бутона „Безплатна галерия“. Въведете дума, която ще отговаря на изображението, както в случая искаме да сложим палма и използваме думата “palm”, тогава системата автоматично ни зареда всички възможности, които отговарят на тази дума.

Кликнете върху снимката, която ви допада най-много за вашата визия и след това изберете зеления бутон най-долу в дясно „Избери“.

palm picture

Ако искате да редактирате вече зададена снимка, като елемент на вашата страница, е необходимо да кликнете с десен бутон на мишката върху изображението и да кликнете на бутона „Свойства“. Можете да скриете даден елемент, ако искате да видите как би изглеждал вашият сайт без него с бутона „Скрий“. Ако сте категорични, че даден елемент не ви трябва, можете директно да го изтриете от бутона „Премахни“. Не забравяйте да публикувате всички направени промени, за да ги запазите!

button svoistva

Стъпка 6:

Промяна на шрифта

Можете да използвате различен набор от шрифтове за вашия сайт. Изберете най-подходящия за вас. Когато маркирате вече готов текст на вашата страница, ще ви излезе поле с настройки, благодарение на които можете да променятe визията, цвета, местоположението и шрифта на вашия текст.

Можете да удебелите даден текст (B), да го наклоните (I) или подчертаете (U). Можете да го позиционирате в краищата на вашата страница или да го центрирате. Можете да направите текста си с размера на подзаглавие или заглавие, като разликата е основно в неговата големина.

text options

Ако искате сами да добавите допълнително текстово поле към вашата страница, е необходимо да кликнете върху бутона „ А - Текст“ в полето с изображения в горния ляв ъгъл на вашата страница. Можете да си добавите и цял параграф, като за целта отново е необходимо да кликнете върху бутона „А – Текст“ и да добавите един от зададените ви параграфи.

A text

Стъпка 7:

Добавяне на бутони за социални канали: Facebook, Instagram и др.

Ако искате вашия сайт да достигне до още повече хора, е необходимо да дадете възможността на вашите потребители да ви последват в социалните ви канали и дори да споделят вашето съдържание в тях. Затова интегрирането на бутони, които директно да линкват (препращат) към социалните мрежи, са задължителен елемент за един успешен сайт!

От предварително зададените бутони в нашия темплейт, ще редактираме бутона ни за директна връзка към Facebook. За целта е необходимо да кликнете върху елемента, който визуализира Facebook иконката и да кликнете на бутона моливче – „Редактирай“.

social media buttons

Когато кликнете на бутона „Редактирай“, ще ви излезе още един бутон „Свойства“, кликнете и на него.

fb svoistva

След това е необходимо да заложите страницата, към която ще води този бутон, когато потребителите на вашия сайт кликнат върху него, като смените линка, който автоматично е зададен от системата. За целта кликнете отново на моливчето в дясно.

button new

Когато кликнете на моливчето, ще ви излезе ново поле. В секцията „Уеб адрес“ трябва да заместите актуален линк, към който искате да води бутонът “Facebook” в случая. И след като го въведете, кликате на зеления бутон долу в дясно „Приложи“, за да направите промените активни. Не забравяйте да тествате всички промени и да ги запазвате периодично, за да не ги загубите!

webadress

Стъпка 8:

Добавяне на допълнителни страници

Ако искате да добавите допълнителна страница, е необходимо да кликнете върху конкректен елемент, който ви позволява подобно действие. В примера с нашия шаблон можете да направите това по два начина.

В случай, че на вашия сайт предлагате услуги или продукти, вашата допълнителна страница може да бъде с различни начини на плащане, които предлагате. Вижте "Какви начини на плащане е хубаво да имаме на сайта си и как най-лесно да ги внедрим?"

Първи начин: Добавете нова страница директно от банер полето с вече създадени страници, като кликнете на моливчето в ъгъла на секцията и след това кликнете върху бутона „Редактирайте меню“.

menu

След това избирате конкретната страница, която искате да промените. В нашия случай това е страницата „За нас“. Кликаме върху нея на изображението „папка За Нас“ и в дясно в полето „Име на елемент“ въвеждаме новото наименование на страницата – „ За Мили“. Ако искаме страницата да ни се отваря на нов прозорец, слагате отметката в полето „Отвори в нов прозорец“. След това кликате на зеления бутон „Приложи“. Не забравяйте да запазите промените!

for us

Втори начин: При втория начин настройките са абсолютно същите, но просто можете да влезете в полето с настройки от друго място – като кликнете на падащото меню горе в дясно. Оттам отново избирате страницата и минавате през всички изброени стъпки от „Първи начин“ по-горе!

second way

Това е всичко от нас! Надяваме се, че сме ви били полезни с нашата статия и видео за това как да си направите бързо и лесно сайт или блог абсолютно сами. Пожелаваме ви успех с вашия нов онлайн проект!

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе