Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Хостинг от ICN.Bg: Защита и сигурност за вашия сайт

Хостинг от ICN.Bg: Защита и сигурност за вашия сайт

Хостинг от ICN.Bg: Защита и сигурност за вашия сайт

| Полезно

Сигурността за вашия онлайн проект е от първостепенно значение. Преди да направите своя избор за хостинг е добре да помислите, дали той ви гарантира достатъчно добра защита на сайта.

Ето как изглежда максимално защитената хостинг среда с хостинг от ICN.Bg:

Web Application Firewall (WAF) „защитна стена“ за вашия сайт

За да подсигурим вашите хостинг акаунти, разработихме и внедрихме в плановете си професионалната защита ActiveWAF Web Application Firewall .

Това е само първият от начините как да повишите сигурността на своя уеб сайт. С помощта на „защитната стена“ вашите приложения, уеб сайтове и системи са предпазени от злонамерени външни атаки. Крайната ни цел е да защитим вашите бизнес интереси и да ви предоставим максимално сигурна среда, в която вашият онлайн бизнес да е още по-продуктивен.

Malware detector

Разработихме и интегрирахме този нов плъгин, с който да ви защитим. Ролята на Malware детектора е да посочи евентуалните заплахи за вашите приложения и услуги. С тази защита ви предоставяме най-добрата оптимизирана услуга, с която да ви гарантираме успеха и ефективността на вашите резултати.

Инструментът осигурява ежедневно сканиране на файловете ви, като слага под карантина всички уловени заразени файлове.

Malware Detector има функцията да сканира не само всички налични ваши файлове, но и всички съществуващи архиви. Това ви дава гаранция, че дори вашата настояща антивирусна програма да не го е открила проблем, то инструментът ще сканира качения от вас архив и файловете в него, след което със сигурност ще стопира скрития зловреден код.

Malware Detector разполага с безброй много дефиниции за вируси, благодарение на което разпознава и най-малката заплаха за потребителя.

Malware Detector разполага с безброй много дефиниции за вируси, благодарение на което разпознава и най-малката заплаха за потребителя.

SSL сертификат

Ако имате уеб сайт, е задължително да се запознаете с това какво представлява SSL сертификатът, затова под полза номер 3 сме сложили именно него. От 2018 г. всички сайтове, които не притежават този сертификат, се считат за ненадеждни, което категорично ще се отрази на посещаемостта им и ще понижи доверието на посетителите.

От юли 2018г. сайтовете без SSL сертификат се показват като ненадеждни

Казано с други думи URL - „https://” означава, че сайтът е защитен и информацията, която преминава през него, е криптирана. Всичко това се дължи на SSL (Secure Sockets Layer) сертификата. Технологията криптира връзката сървър - устройство, което гарантира, че никой няма да може да прихване комуникацията ви между компютъра и сървъра ви. Това е сигурният начин потребителят да предпази всички свои данни, които използва в публичното онлайн пространство, като и-мейл адреси, притежавани от вас телефонни номера и всякакъв друг тип персонализирана информация.

Можете да използвате един от следните два плъгина:

  • ActiveSSL e безплатен инструмент, който автоматично ви прехвърля на защитената версия на вашия сайт, което ви осигурява безпроблемното му управление. Улеснили сме нашите клиенти в процеса по инсталиране и активиране на един SSL сертификат

Припомняме ви, че плъгинът бе внедрен в cPanel контролния панел на всички потребители на Споделен хостинг план на ICN.Bg. Неговата цел е с един клик да се инсталира SSL сертификат, като в случая сайта ще започне да се отваря през криптирана връзка, за да защитава вашите потребители.

Какво е SSL сертификат?

  • AutoSSL е технология на cPanel, която има за цел да направи SSL сертификатите достъпни за всички потребители, като им предостави безплатните такива с цел по-бърза връзка, благодарение на HTTP/2 да се избегне предупреждението на Google Chrome за Not Secure сайт и по-добра защита.

DDoS защитен хостинг

Това е следващата полза, с която можете да защитите своя уеб сайт. За щастие не се изискват никакви действия от ваша страна, защото услугата е активирана абсолютно безплатно за всички наши потребители на Web hosting.

DDoS системата ще засече атаката и ще предотврати прекъсването на вашия сайт.

Какво представлява DDoS атаката - тя е злонамерен опит за претоварване на един сървър чрез огромен трафик, генериран през множество компютри. Атаката се осъществява от бот-мрежи, съставени от заразени компютри или IoT устройства. През 2019 г. DDoS атаките скачат с 200% в сравнение с 2018 г. според данни на Neustar security.

Backup

Данните са най-ценният ресурс в онлайн пространството, затова е важно да се опитаме да ги съхраним и винаги трябва да мислим за това как да осигурим Backup на своята информация, което би ни спестило много главоболия.

Не е задължително да сте жертва на хакерска атака, за да загубите данните си. Понякога можете неволно да изтриете данните си и отново да сте поставени пред свършен факт от загубата на ценна информация. Всеки един от нашите потребители има свободен достъп до backup данни на своя хостинг за последните 30 дни, които се характеризират със следните предимства:

Постоянен мониторинг на данните – При всяка въведена промяна в копие софтуерът запазва единствено обновената информация, без да се създава дубликат на копието, върху което работите.

Възстановяване на конкретни файлове и директории – Backup-ите ви позволяват архивирането и възстановяването както на пълната информация на сървъра, но също така имате опцията и да възстановите и определени файлове и директории на него.

WordPress Security

Ако използвате WordPress във вашия cPanel, ще откриете секция WordPress Security. Този плъгин ви предпазва от най-широко разпространените уязвимости на WordPress само с няколко клика. Използвайки бутона „Security Check“, можете да стартирате проверка за потенциалните заплахи за вашия сайт и да защитите вашата инсталация на WordPress.

Активиране на WordPress Security

Сигурността е от първостепенно значение за всеки бизнес, затова направете необходимото да подсигурите вашия сайт. Ние от хостинг компания ICN.Bg ви гарантираме, че ви осигуряваме максимално сигурен хостинг за вашите сайтове.

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе