Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Хакерски атаки - има ли лек?

Хакерски атаки - има ли лек?

(Обновена: ) | Полезно

Не рядко чуваме за най-различни хакерски атаки, които засягат големи сайтове. В резултат, данните на потребителите стават общодостъпни или се ползват за комерсиални цели. След хакерската атака може да откриете изненадващо съдържание на сайта си, да нямате достъп до него, или данните на вашите потребители да бъдат използвани за злоупотреби, банкови измами много други неприятни неща.

Тези дни и няколко български сайта бяха атакувани от недоброжелатели. Нашият CTO Борислав Бориславов сподели пред национална медиа ценни съвети за това как да се предпазим от хакерски атаки, разпространяващи лични данни в Интернет.

Борислав Бориславов за хакерските атаки

Истината е, че почти няма уеб сайт без слабости, без значение какви технологии се използват при неговото разработване. Едно от многото неща, които можете да направите, за да защитите сайта си от подобни атаки, е да ползвате услуги, които сканират вашия сайт и откриват неговите слабости.

"Не използвайте една парола навсякъде" - апелира Борислав.
Всеки 5-ти сайт по света е бил подложен поне веднъж на зловредна хакерска атака, и за жалост голяма част биват компрометирани поради уязвимост на програмния код.

В крайна сметка хакнатия сайт силно акцентира върху репутацията му. Той губи доверието на аудиторията, а като резултат от това, потребителя е потърпевш, защото неговите данни са застрашени.

Има много варианти собствениците на сайтовете да защитят, както потребителите си, така и репутацията си. Един от тези варианти са SSL сертификатите. Това гарантира на потребителите криптиран достъп до сайта и пълна защита при въвеждане лични и финансови данни.

Друг вариант за собствениците на сайтове са специализираните услуги, предлагащи сканиране за евентуални експоити и уязвимости. Този вид услуги дават информация за слабостите на кода, за това от къде и как може да бъде компрометирано самото уеб приложение.

Пример за такава услуга е ICN.BG Security & Reputation Pro, с която може да се симулират над 3500 опита за пробив, което ще даде пълна оценка за сигурността. Същата услуга дава възможност за постоянен мониторинг на репутацията, проверка в черните списъци на световните търсещи машини (google, yahoo, bing), както и проверка на внедрен зловреден код, експлоити, анти-спам и др.

Етикети: #sigurnost #ataki-na-sajtove #spam #hakerski-ataki #ekspojt #icn-bg-security-reputation #krakvane

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе