Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Google временно не индексира Wix сайтове

Google временно не индексира Wix сайтове

Google временно не индексира Wix сайтове

(Обновена: ) | Полезно

Google грубо удари Wix потребители. Ако сайтът ви е изграден с помощта на онлайн инструмента за създаване на уеб проекти Wix, може би сте забелязали спад в активността на потребителите си. Най-вероятната причина за спада, който се забелязва е резултат от това, че множество Wix сайтове са изпаднали от Google индексирането и класирането.

Wix e привлекателен с това, че е достъпен и изключително лесен за работа. Мощната платформа елиминира нуждата от допълнително наемане на уеб разработчици, правейки я атрактивен избор за стартиращи бизнеси, спестявайки им доста разходи. За съжаление, тъй като всички Wix сайтове използват една основна платформа, уеб разработчиците имат ограничени възможности за контрол и гъвкавост, в сравнение с персонализираните платформи за изграждане на уеб сайтове. И така, когато един Wix сайт има проблем, всички Wix сайтове има вероятност да имат съвсем същият проблем.

Защо форумът на Google Webmaster се нагорещи

В последните седмици помощният форум на Google Webmaster е залят от въпроси и дискусии на тема Wix сайтове и изчезването им от индексирането и класирането в Google Search. В отговор от най-известната търсачка публикуваха извинение за причиненото неудобство и казаха, че ще преразгледат по-подробно функциите и настройките за този тип сайтове. Отчита се леко закъснение при индексирането, но Google работи по отстраняването на този проблем, като все още търси причината за това и мисли как да подобри резултатите на всички засегнати сайтове.

За всички, които използват тази платформа и не са сигурни дали техният сайт е засегнат, сега е момента да прегледат данните от търсачките за нещо подозрително. Погледнете : Има ли подозрителен спад на индексирането във вашата Google Search Console? Има ли внезапно покачване на трафика от търсене? Също така, би било добре да тествате сами достъпността на сайта си през търсачката.

Не губете oт стойността на бизнеса си

Ако сайтът ви е изпаднал от Google индексирането, то тогава вие губите важни за вас потребители всеки ден. Всъщност, нещата са доста по-зле – няма какво да направите, освен да чакате Google да започне повторно индексиране на Wix сайтовете, което в момента се опитват да направят. Остава да се надяваме Google да открият проблема по-бързо!

Изграждането на сайтове с помощта на онлайн платформи за управление на съдържанието като WordPress е чудесна алтернатива на сайтове като Wix, които пречат на индивидуализация и ви дават ограничен контрол. Дори и като стартиращ бизнес, най- силният и безценен инструмент е добрият уеб сайт, в който можете сами да контролирате съдържанието и съдбата му.

Етикети: #google-webmaster #wix #google-search #wordpress

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе