Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Google спира PageSpeed Service! Има ли алтернатива?

Google спира PageSpeed Service! Има ли алтернатива?

Google спира PageSpeed Service! Има ли алтернатива?

(Обновена: ) | Полезно

Важно за клиентите на услугата PageSpeed на Google: след повече от 4 години в действие, Google спира услугата PageSpeed Service. Оптимизиращият инструмент осигуряваше един лесен начин за подобряване на представянето на сайтовете. Екипът на PageSpeed Service със съжаление съобщи на своите клиенти, че е дошло времето да насочи своите усилия в друга посока и услугата ще бъде спряна. Клиентите на безплатния модул ще могат да се възползват от нея до 3-ти август 2015 г., а след това той ще преустанови работа и сайтовете, които не са променили своят DNS, ще станат изцяло недостъпни. Ако сте клиенти на Pagespeed, ще е добре да се подсигурите и да не оставяте да бъде спрян достъпа до Вашата услуга. Добрата новина е, че можете да се възползвате безплатно от услугите на CloudFlare, които ние от ICN.Bg сме внедрили за нашите клиенти.

PageSpeed услугата бе създадена през 2011 година от Google с цел да оптимизира сайтовете, като автоматично намали забавянето при отваряне и зареждане на страница. Тя дава на крайните потребители едно оптимизирано съдържание посредством усъвършенствана технология за автоматично пренаписване на страницата и глобална инфраструктура, която кешира нейните ресурси и допълнително намалява времето за зареждане. За да може това да се случи, трябваше клиентите, които искат да го използват, да променят своя DNS запис (DNS entry), за да може тяхното домейн име да води към сървърите на PageSpeed. Въпреки всички ползи, които PageSpeed услугата предлагаше, нейният поддържащ екип реши, че от лятото тази година тя вече няма да бъде активна. Това означава, че ако имате сайт, който сте оптимизирали с тази услуга, то трябва да вземете навременни мерки. Имайте предвид, че ако не направите това, Вашата страница ще спре да се показва след 3ти август 2015. Като алтернатива на спиращата работа услуга, нашите клиенти на споделен хостинг могат да активират напълно безплатно услугата CloudFlare, която освен че ще повиши бързината на отваряне на Вашия сайт, ще подобри неговото представяне и ще добави допълнителна сигурност.

Има много прилики между PageSpeed услугата на Google и това, което прави CloudFlare – и двете услуги оптимизират сайтовете, като това ги кара да се зареждат много по-бързо. Това е възможно с помощта на кеширане на текст, компресия на картинки и асинхронно зареждане. При CloudFlare фокусът е поставен още по-далече - върху сигурността и подобряване на представянето на Вашия сайт.

CloudFlare е мрежа за доставяне на съдържанието (content delivery network), която разполага вече с 34 точки на присъствие в цял свят! В основата на технологията стои идеята за кеширане на статичното съдържание на сайта в мрежата на CloudFlare и отварянето му от най-близкия сървър до клиента. ICN.Bg предлага тази услуга напълно безплатно за своите клиенти, които използват споделен хостинг. В допълнение на всичко останало хостинг компания ICN.Bg единствена на българския пазар предлага и разширената услуга на CloudFlare - Railgun. CloudFlare Railgun е последно поколение оптимизираща технология, която, освен статичното съдържание на сайта, кешира и динамичното съдържание. Представете си, че имате онлайн магазин, новинарски сайт или блог! Това оптимизиращо решение периодично ще прави връзка с Вашия сайт и ще запази промените, които сте направили - добавяне на статии, продукти, услуги. Какво Ви предлага CloudFlare Railgun: кеширане на динамично и статично съдържание, увеличаване в пъти на скоростта на зареждане на страницата, оптимизиране и компресиране на съдържанието, осигурява бърза и надеждна връзка към Вашия сайт, като същевременно ограничава отварянето на връзки към него и това води до намаляване на натоварването върху него.

CloudFlare Railgun е напълно безплатна екстра за всички наши клиенти, които ползват споделен хостинг. Услугата може да се активира и при всички останали типове хостинг от Вашия контролен панел! Имайте предвид, че CloudFlare е услуга, която е подходяща за ползване от клиенти, чиито сайтове се посещават предимно от клиенти намиращи се отдалечено от физическата локация на файловете Ви. Основната цел на CloudFlare e да осигури точка на присъствие възможно най-близо до Вашите потребители.

Етикети: #cloudflare-railgun #optimizatsiya #cloudflare #dinamichno-i-statichno-sadarzhanie-na-sa #statichno-sadarzhanie #dinamichno-sadarzhanie #cloudflare-cdn #pagespeed #hosting #statichno-ueb-sadarzhanie #zarezhdane-na-sajt

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе