Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Есенен турнир по информационни технологии "Джон Атанасов" - успехите на младите дарования

Есенен турнир по информационни технологии "Джон Атанасов" - успехите на младите дарования

Есенен турнир по информационни технологии "Джон Атанасов" - успехите на младите дарования

(Обновена: ) | Полезно

ICN.Bg за пореден път бе част от невероятния турнир по информационни технологии, неслучайно носещ името на създателят на първия компютър - Джон Атанасов, който се проведе от 4 до 6 декември в Центъра за подготовка на ученици за олимпиади, гр. София. Над 60 проекта бяха регистрирани за участие, а борбата за първите места беше оспорвана.

Турнирът се провежда за четвърта поредна година като целта му е да стимулира учениците от V до XII клас в няколко направления - Интернет приложения, Приложни програми и Мултимедийни презентации.

За нас от ICN.Bg е удоволствие да подкрепяме даровитите деца, които имат желание да се развиват спонсорирайки тазгодишното състезание. За най-добре представителите се участници в различните категориите имаше и специални награди - Arduino Uno - платка с отворен код за интерактивни и други хоби проекти насочени в роботиката.

За нас бе чест да наградим победителите по категории както следва:

В категория Интернет приложения, ученикът Йоан Маринов от 10-ти клас на Старозагорското ПМГ "Гео Милев" обра овациите и точките със своя проект „Triangle – Управлявай публикациите си“, като безапелационно взе първата награда със 79 точки.

Следва категорията на Приложните програми, в която отборът на Иван Иванов и Василен Цветков от Варна, МГ "Д-р Петър Берон" спечелиха първото място с проекта си „Интелигентно Земеделие“.

Завършихме с категорията на Мултимедийните презентации. Тук първото място бе грабнато с проекта „Малък полиглот“, автор на който е Ивана Великова от Шуменското СОУ "Сава Доброплодни".

*Честито на всички печеливши! Очакваме следващия турнир с трепет, за да видим следващите уникални проекти на талантливите ни български ученици. *

Етикети: #esenen-turnir-dzhona-atanasov #natsionalen-turnir-po-informatsionni-t #podkrepa #prilozhni-programi #esenen-turnir #uchenitsi

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе