Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Защо да включите docker в ИТ плана си за 2016

Защо да включите docker в ИТ плана си за 2016

Защо да включите docker в ИТ плана си за 2016

(Обновена: ) | Полезно

Вземайки предвид факта, че docker технологията съществува от 2013 г., категорично можем да кажем, че това е една от най-бързо развиващите се и навлезли технологични новости в IT средите. На какво се дължи това? На факта, че docker драстично улеснява програмистите, като им дава възможност да пакетират приложения с всичко необходимо за тяхната работа в стандартизирани единици посредством контейнери. Вижте какви са предимствата на docker и защо е задължително да го включите в IT плана си за 2016г. Открийте предимствата на docker, интегриран в споделен хостинг!

Въпреки че контейнерите са подобни на виртуалните машини по отношение на изолация и разпределение на ресурсите, те имат различен подход към софтуерната архитектура. В стремежа си да ви предостави винаги най-доброто и последните иновации в сферата на хостинга, ICN.Bg стана първата българска компания предлагаща интеграция на docker контейнери и споделен хостинг. Направихме го, за да дадем на вас потребителите повече възможности на споделен хостинг, подобрено представяне на приложенията ви и улеснена работа на програмистите. Docker постига всичко това благодарение на гъвкавостта си целяща софтуерните компании да доставят консистентно представяне на приложенията и разработките си без значение инфраструктурата, която ще стои зад тях.

А какви са ключовите предимства на docker интегриран в споделен хостинг:

  • неограничени технологии в споделения хостинг – ако до момента не сте можели да използвате определени технологии в споделения хостинг поради натоварването, което генерират, вече можете спокойно да се впуснете в контейнеризиране. Cassandra, MongoDB, ElasticSearch, Redis, Memcache работят безпроблемно заедно с уеб сайта ви на споделен хостинг.

  • неограничени езици за програмиране - Ruby on Rails, NodeJS, Python, Clojure, Java, Haskell, Go, Perl - всички те стават “first-class citizens” в споделенa хостинг среда.

  • разполагане на няколко различни приложения в един единствен споделен хостинг - Magento магазин, MongoDB сървър, ElasticSearch база данни и NodeJS приложение в един хостинг план. Единственото, което е необходимо да направите, е да вдигнете отделен контейнер за всяко приложение.

  • лесна миграция – основното предимство на контейнеризиращата технология е, че в един контейнер имате пакет от вашето приложение и всичко необходимо за неговата работа – код на приложението, системни инструменти, библиотеки, инсталации. Благодарение на това миграцията между сървъри например се извършва изключително бързо. Единственото, което местите, е контейнера и спестявате времето за настройване на работна среда всеки път .

  • изолация на приложението – всяко приложение е изолирано в отделен контейнер за максимална сигурност и не се влияе от останалите приложения на същия хостинг.

Тествайте docker напълно безплатно! Пишете ни на docker@icn.bg или пуснете вашата заявка директно през my.icn.bg тук.

Етикети: #docker-kontejneri #docker #redis #magento #python #spodelen-hosting #elasticsearch #ruby-on-rails #mongodb #docker-хостинг #nodejs #cassandra

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе