Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > cPanel логове и сигурност

cPanel логове и сигурност

(Обновена: ) | Полезно

Вижте в нашето Видео - FriendlyGeeks ви запознават със cPanel логовете, както и как да следите статистики за последни посетители, месечен трафик, хронология на грешките, сурови логове за достъп и Awstats статистики. И още...HotLink защита, GnuPG ключове, защита на директории с парола и много други!

Със своите мощни, полезни и разнообразни инструменти, cPanel дава възможност на всеки притежател на сайт да го управлява с лекота. Тъй като cPanel е най-разпространеният панел за управление на ресурсите на споделен хостинг, екипът на FriendlyGeeks се постара да ви запознае подробно и обстойно с неговите най-важни функции.

До сега ви представихме:

cPanel – пълен контрол над вашия хостинг акаунт

Имейл функционалност през cPanel

FTP функционалност на cPanel

А тази седмица ще научите повече за логовете, които можете да следите през cPanel, както и как да следите статистики за последни посетители, месечен трафик, хронология на грешките, сурови логове за достъп и Awstats статистики.

Последни посетители – Показва в хронологичен ред най-скорошните посещения на вашия сайт, като ви дава информация за IP на потребителя, времето в което той е посетил сайта ви и кои страници е разглеждал.

Месечен трафик - Функцията показва потреблението на месечен трафик за текущия месец, а така и сумарното използване на месечния трафик за вашия хостинг акаунт. Тук влиза използването на трафик по протоколите HTTP (web) и POP (поща), както и по протокола FTP, ако въвеждането на хронология за използване на месечния трафик на FTP е включено от администратора.

Можете да проследите статистика за дневен, седмичен трафик и трафик за последните 12 месеца.

Сурови логове за достъп – Менюто ви дава възможност да изтеглите на вашия компютър пълна статистика за логовете на достъп или кои и какви потребители са посещавали сайта ви.

Хронология на грешките – Едно от най-важните менютa, което ви носи и най-ценна информация. Тази функция показва последните 300 грешки на Вашия сайт. Това може да бъде крайно полезно при показването на неработещите пратки на сайта или несъществуващи файлове. Честата проверка на тази хронология ще помогне за поддръжката на работоспособността на вашия сайт.

Awstat статистика – Статистика за най-посещаваните страници на нашия сайт, която ви дава информация, кои страници генерират най-много трафик и натоварване. Виждате и кои са посетителите на сайта, които най-често достъпват вашия сайт.

Меню Сигурност в cPanel ви дава възможност да защитите файловете и акаунта си. Можете да се възползвате от следните опции:

Защита на директории с парола - Тази функция ви позволява да изисквате потребителско име и паролата за достъп към папка или директория на вашия сайт. Това може да бъде много полезно, ако е нужно ограничението на достъп към определена част на сайта ви.

HotLink защита - HotLink защитата не позволява на други сайтове да използват HotLink на файлове от вашия сайт. Всички файлове, разположени на вашия сайт имат определен линк, който използват. Ако потребител на вашия сайт или трето лице реши да копира този линк и да го постави на свой сайт или в подпис във форум, блог и др., това води до допълнително натоварване на сайта ви. За да избегнете тази ситуация, можете да използвате HotLink защита, чрез която да определите всички сайтове, които се нуждаят от разрешение за използване на HotLink.

Ключове GnuPG - общoдостъпна схема на шифроване, използваща подход "public key". При помощта на GnuPG се изпълнява шифроване на съобщения с използването на "Public key", но те могат да бъдат разшифровани само с помощта на "Private key", който е притежание на получателя на съобщението.

Филтриране на IP-адреси - Тази функция дава възможност за блокиране на IP-адреси, отказвайки им достъп до вашия сайт.

Очаквайте и следващите видеа на FriendlyGeeks! Ще се радваме да получим вашите отзиви и коментари!

Етикети: #sigurnost #friendlygeeks #hosting-akaunt #poshta #blog #imejl #ip #direktorii #sajt #posetiteli #parola #ftp #forum #http #public-key #spodelen-hosting #pop #panel #cpanel-logove #surovi-logove #awstat-statistika #poddrazhka #mesechen-trafik #gnupg #hronologiya #web #hotlink #shifrovane #private-key #zashtita #cpanel #funktsionalnost

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе