Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Обикновена имейл услуга vs. cMailPro: По какво се различават?

Обикновена имейл услуга vs. cMailPro: По какво се различават?

Обикновена имейл услуга vs. cMailPro: По какво се различават?

(Обновена: ) | Полезно

Имейл кореспонденцията е неразделна част от всеки един бизнес, без значение дали става въпрос за току-що стартиращ или вече установил се играч на пазара. Затова е важно да изберете подходяща услуга, която да отговаря напълно на нуждите на компанията ви. В следващите редове ще ви представим разликата между две имейл услуги – пощенски акаунт във вашия cPanel и cMailPro, което е професионална имейл услуга.

Имейл услуга на Споделен хостинг

Ако сте потребител на споделен хостинг е много вероятно да използвате и удобната имейл функционалност, която е вградена във вашия cPanel. От там лесно можете да създадете пощенски акаунт, чрез който да управлявате вашата бизнес кореспонденция.

cpanel

В самия cPanel лесно можете да настроите своя пощенски акаунт, като добавите домейн, към който той да е вързан. Можете да фиксирате квота за пощенска кутия, така че да спестите дисково пространство, което би ви потрябвало за други цели.

Едно от основните предимства на използването на пощенски акаунт през вашия cPanel е лесното създаване и управление. Що се отнася до сигурността на вашата комуникация, то всеки потребител сам трябва да инсталира криптиращ протокол. Този вид имейл услуга разполага със спам филтър, който обаче е по-несигурен от този, който използва cMailPro. По-ниското ниво на защита може да доведе до запълване на вашата квота от спам съобщения. Поради тази причина е напълно възможно да дойде момент, в който ще спрете да получавате входящи имейли, докато не изтриете ненужните. Също така, ако квотата ви е “Unlimited”, ще изразходите свободното дисково пространство на вашия хостинг план.

Използването на пощенски акаунт през вашия cPanel контролен панел е лесно и удобно, но не винаги е оптималният вариант що се отнася до бизнес комуникация. Обикновените имейл услуги имат своите предимства, но също така не предлагат нужната гъвкавост, която е нужна на един голям бизнес. В такива случаи е по-добре да се насочите към профeсионална имейл услуга.

cMailPro – професионална имейл услуга

cMailPro е професионална имейл услуга, обединяваща в себе си множество функционалности, което прави цялостното управление на вашата бизнес комуникация изключително лесно.

За разлика от обикновените имейл услуги, комуникацията ви със cMailPro е напълно защитена. Осигурени са две нива на криптация –между вашия сървър и кореспондиращия сървър, както и между вашето устройство и сървъра. По този начин съдържанието на вашите имейли, чат съобщение и разговори като цяло, са достъпни само за вас и получателя.

В допълниение на това, cMailPro използва S/MIME сертификати и Digital signatures, които удостоверяват реалния изпращач на всеки един имейл, и позволяват допълнителна криптация на съдържанието на дадено писмо, както и двустъпкова верификация (Two-factor authentication) при достъп.

Друго предимство на cMailPro е, че е автономна услуга. Така възможността да попаднете в спам листи поради действията на други потребители e значително по-малка, за разлика от пощенската услуга на споделен хостинг.

В предишните редове засегнахме спам филтрите и фиксиране на квота на пощенската ви кутия. Разкрихме ви какви са рисковете при пощенски акаунт на споделен хостинг и как спам съобщенията ви могат да изразходят дисковото пространство. Със cMailPro няма нужда да се притеснявате, тъй като се използват платени, професилнални имейл филтри на Sophos срещу вируси и спам съобщения. Също така услугата поддържа по-високи лимити за брой изпратени и получени писма, имейл листи и групи.

Всичко казано до тук е малка част от предимствата на cMailPro. Както вече споменахме, това е професионална услуга обединяваща в себе си множество функционалности:

  • календар, който ви позволява да планирате и организирате предстоящи събития, както и да изпращате покани към своите служите, колеги и партньори;
  • споделяне на файлове – безпроблемно можете да съхранявате и споделяте файлове;
  • лесно управление на вашите бизнес контакти, като можете да добавяте или редактирате контакти към всеки мейл акаунт;
  • криптиран чат, което улеснява вътрешната комуникация;

Благодарение на ActiveSync протокола можете да синхронизирате цялата бизнес комуникация, споделени файлове, контакти и календар между всичките ви устройства и да ги управлявате от разстояние.

Повече информация за функционалностите на cMailPro, можете да откриете тук.

Добрата вътрешна комуникация и тази с клиентите е основна съставка за успеха на всеки бизнес. Затова е добре да изберете услуга, която да отговаря на нуждите на компанията ви. Представихме ви основните предимства на две услуги, като от вас зависи да изберете тази, която ще работи по-добре за вас. Ако се затруднявате с взимането на решение, ние от хостинг компания ICN.Bg сме винаги насреща!

Ако искате още полезни статии абонирайте се за нашия месечен бюлетин, с който ще ви информираме за всички наши актуални предложения и новини.

Етикети: #email #shared-hosting #hosting #cmailpro #business-mail #хостинг #споделен-хостинг #cpanel #activesync #activeauth

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе