Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > cMailPro: Колко е важно да използвате професионален мейл за своя бизнес

cMailPro: Колко е важно да използвате професионален мейл за своя бизнес

cMailPro: Колко е важно да използвате професионален мейл за своя бизнес

Важно е всеки бизнес да разполага с надеждна имейл услуга, която да подсигури комуникацията в и извън компанията. Общуването между служители, клиенти и партньори става все по-интензивно и се случва предимно онлайн, като включва обмяната на чувствителни лични данни, документи и други файлове. Затова и управлението на тази комуникация не е никак лека задача.

Защо да използвате професионален имейл за своя бизнес?

Защитени данни, гъвкава услуга, лесна интеграция и набор от допълнителни опции едва ли са сред нещата, от които искате да се лишите, когато планирате своята бизнес комуникация. Затова се доверете на професионална услуга, с която ще се възползвате от следните основни предимства:

Собствен домейн

За да създадете добър имидж пред своите партньори, добре е да се свържете с тях чрез домейна на вашия бизнес. Избягвайте популярните имейл услуги, които са достъпни безплатно за всички Интернет потребители, но не предлагат персонализиране на домейна.

Вашите клиенти със сигурност ще забележат, ако общувате с тях от имейл адрес yourbusiness@gmail.com вместо от office@yourbusiness.com, например. В този случай допълнителна полза за вас е, ако използвате собствен домейн и за получателите стане ясно кой е адресът на вашия сайт и как могат да намерят повече информация за вас.

Така при всеки изпратен от вас имейл е много по-вероятно клиентът да запомни името на вашия бизнес, да потърси вашия сайт и да се свърже с вас отново. Ако обаче изпращате съобщенията си от адрес като ivan.ivanov@gmail.com, това с нищо няма да помогне на получателя да разбере повече за вашия бизнес и да посети сайта ви дори да иска да го направи.

Лесно управление на комуникацията

Възползвайте се от решение, с което ще улесните управлението на входящата си комуникация. Създайте и настроите пощенски кутии от типа office@yourbusiness.com, sales@yourbusiness.com, somebody@yourbusiness.com и др, за да насочите всички имейли към точния човек или отдел във вашата компания.

Координация на работния процес

С някои от професионалните имейл услуги ще получите и възможност за по-добра организация на вашия екип и на задачите, с които трябва да се заемете. Ще можете да споделяте календари, да насрочвате срещи, да провеждате онлайн видео разговори, да работите едновременно върху споделени файлове и други.

Защо да използвате cMailPro?

cMailPro не е обикновена бизнес мейл услуга, защото обединява много повече елементи, необходими за ефективната комуникация и управление на бизнес процесите в организацията. Можете да го използвате с всички популярни имейл клиенти, с които вече сте свикнали да работите.

Сигурна комуникация

Цялата информация, която преминава през cMailPro, е криптирана, т.е. вашите имейли, разговори, съобщения, файлове и контакти са напълно защитени от кражба. Така ще си гарантирате, че секретната вътрешна информация, както и чувствителните потребителски данни винаги ще бъдат „в сигурни ръце“.

Криптиран чат

Най-разпространените сред потребителите приложения и програми за чат общуване невинаги са най-подходящите за бизнеса. Това, от което компаниите се нуждаят, е лесен за използване канал за комуникация между всички служители, възможност за споделяне на файлове, организиране на отделни групи и конферентни чатове, чат на живо с клиенти и пълна криптация на цялата тази информация.

Мобилно управление

cMailPro използва ActiveSync протокол, позволяващ синхронизацията на всяко едно ваше мобилно устройство със сървъра, на който използвате услугата. По този начин можете да управлявате цялата си комуникация, контакти и файлове от разстояние през всички устройства, свързани с вашия акаунт. Можете да заложите и определено Device ID, за да дадете достъп до акаунта само на едно или няколко конкретни устройства, което ще ви осигури допълнително ниво на защита.

Календар

Тази възможност ще ви позволи да планирате всички свои предстоящи събития, срещи и задачи. Ще можете да изпращате покани за организираните от вас мероприятия до всеки свой служител, клиент или партньор, както и да споделяте своите календари. Опцията е напълно съвместима с всички видове устройства и позволява на потребителите да създадат свой to-do list, с който да организират по-добре своите задачи.

Уебмейл

Когато използвате уеб базиран мейл, имате достъп до своята електронна поща от всяка точка на света директно през своя интернет браузър. Така не се налага да инсталирате допълнителни софтуери и приложения, както и да правите сложни конфигурации, за да използвате услугата.

Лесно управление и споделяне на файлове

Без значение от вашата локация и устройството, което използвате, ще можете да запазвате своите файлове и да ги споделяте със своя екип по всяко време. Тъй като файловете се съхраняват в cMailPro storage, ще можете да продължите работата си по тях от друго устройство и местоположение.

cMailPro ви предоставя и още много екстри, които ще осигурят безпроблемната работа и ефективната комуникация на вашия екип:

  • Email пренасочване
  • Спам защита
  • Антивирусна защита
  • Автоматичен отговор на съобщения
  • Архивиране на комуникацията
  • Управление на контактите
  • Удобен и лесен за работа интерфейс
  • Брандиран уебмейл с вашата идентичност
  • Интеграция със cPanel
  • Съхранение на ваш собствен сървър или на такъв на ICN.Bg

Всичко това ще откриете в cMailPro, който се нарежда сред най-ефективните UCaaS (Unified Communication as a Service) решения от този вид.

Cloud базираната услуга cMailPro се реализира успешно и на международния пазар, след като бе избрана от африканската IT компания Sudatel а през 2017г. бе успешно интегрирана и в системите на още два чуждестранни телекомаТелекома на Шри-Ланка и Националния Телеком на Мавриций. cMailPro можете да използвате като самостоятелен корпоративен мейл или като част от споделения си хостинг план в ICN.Bg.

В тази статия ви показахме колко е важно да разполагате с бизнес мейл услуга, за да улесните работния процес и комуникацията в своята компания. Представихме ви и решението cMailPro, което е подходящо за всякакъв вид бизнеси заради своята гъвкавост и функционалности. Вижте от какви планове на услугата можете да се възползвате, както и къде можете да изпробвате демо версия на cMailPro безплатнo.

Етикети: #hosting #icnbg #cmailpro #domains #online-business #хостинг #business-email