Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Защо да използваме професионален мейл за своя бизнес

Защо да използваме професионален мейл за своя бизнес

Защо да използваме професионален мейл за своя бизнес

(Обновена: ) | Полезно

Всеки бизнес трябва да разполага с надеждна имейл услуга, която да подсигури комуникацията му.

Общуването между служители, клиенти и партньори става все по-интензивно и се случва предимно онлайн, като включва обмяната на чувствителни лични данни, документи и други файлове. Затова и управлението на тази комуникация e от изключителна важност за всяка компания.

Колко е важно да използваме професионален имейл за своя бизнес?

Достатъчно дисково постранство, собствен домейн, получаване и изпращане на големи файлове, защитени данни, гъвкава услуга, лесна интеграция, мобилно управление, календар, спам защита са само част от функционалностите, от които едва ли бихте искали да се лишите, когато планирате своята бизнес комуникация. Затова и все повече бизнеси предпочитат именно професионална и специализарана мейл услуга, която да покрие нуждите, които бизнесът изпитва.

Без значение дали бизнесът ви е малък, среден или голям, всеки е изпитвал поне едно от неудобствата на обикновената мейл услуга, а именно - липса на достатъчно дисково пространство, невъзможност за изпращане на големи файлове, невъзможност за синхронизиране на пощата ви на различните устройства, блеклистване на даден сървър и много други.

Как всъщност бизнес мейл услугата разрешата всички тези проблеми?

Собствен домейн

За да създадете добър имидж пред своите партньори, добре е да се свържете с тях чрез домейна на вашия бизнес. Избягвайте популярните имейл услуги, които са достъпни безплатно за всички Интернет потребители, но не предлагат персонализиране на домейна.

Вашите клиенти със сигурност ще забележат, ако общувате с тях от имейл адрес yourbusiness@gmail.com, вместо от office@yourbusiness.com. Ако искате да покажете професионално отношение, не може да си позволите комуникация от името на компанията ви, която да излиза от домейн, различен от домейна на сайта ви.

Създайте мейли office@yourbusiness.com, sales@yourbusiness.com или персонални пощи за всеки ваш служител. С бизнес мейл услуга, това не само, че е лесно за създаване, но и лесно за управление, тъй като такъв тип услуги ви позволяват дистанционно да контролирате всички пощи, като можете даже да изтриете пощата на ваш служител на неговия телефон.

Сигурна комуникация

Цялата информация, която преминава през мейла ви, е криптирана, т.е. вашите имейли, разговори, съобщения, файлове и контакти са напълно защитени от кражба. Така ще си гарантирате, че секретната вътрешна информация, както и чувствителните потребителски данни ще бъдат защитени и достъпни само за вас. Естествено, ако вие заложите парола 12345, това няма да ви спаси от злонамерен достъп до акаунта ви. Дали това все още от значение за вашия бизнес? Може би все още подценявате факта, че пощите ни се "подслушват" (имаше не малко скандали относно gmail.com), но е добре да се замислите каква информация се изпраща между вас и потребителите или партньорите ви.

Повече дисково пространство

Нерядко основният проблем на бизнеса, относно мейл кореспонденцията му, е именно в недостига на достатъчно дисково пространство. Пощите са големи, трупат се с години с невъзможност за създаване на архив или за добавяне на допълнително дисково пространство.

Това определено създава неприятно усещане, че нещо толкова елементарно като това да имаме "нормална поща през 21 век" се оказва пречка за много бизнеси да извършват обичайната си ежедневна работа.

Тук естествено бизнес мейл услугите са специализирани да разрешават именно най-големите проблеми на потребителите!

Те не само, че дават възможност да се увеличава лесно нужното дисково пространство, но имат и възможност да архивират стари мейли, имате опцията да си създадете правила за сортиране на пристигащите ви мейли, като с тази функционалност ще можете да разпределяте мейли от конкретни изпращачи към отделна папка в пощата (например, ако получавате стока от трима доставчици, то може да си създадете папка "Доставчици", в която да идват всички мейли именно от тях. Доста добра подреденост на мейла, нали?)

Изпращане и получаване на големи файлове

С този проблем отново се сблъсква бизнесът, защото тук не става въпрос за това да си изпращаме снимки на котенца, а за важна документация.

И въпреки че вече има доста услуги, които позволяват изключително защитено прехвърляне на информация чрез изпращане и споделяне на линк, то все още бизнесът има нужда да получи и изпрати по-голям прикачен файл.

Ако си представите, че вие имате счетоводна къща, то със сигурност имате идея колко много файлове получават и изпращат този тип бизнеси.

Криптиран чат

С бизнес мейл услугата можете да се възползвате и от чат. Чатът е доста необходим канал за комуникация между служителите и ако тази информация, която се разменя, е с бизнес насоченост, то идва големият казус "Доколко е защитена тя?"

За съжаление не можем да говорим за каквато и да е защита, ако се използват чат канали на лични акаунти (примерно skype) за размяна на бизнес информация.

Бизнес мейл услугата, обаче, може да предложи именно криптиран чат между служителите ви, като това не само би спомогнало вътрешната комуникация, но и със сигурност ще защити цялата информация, която се разменя между тях.

Компаниите се нуждаят, от лесен за използване канал за комуникация между всички служители, възможност за споделяне на файлове, организиране на отделни групи и конферентни чатове, чат на живо с клиенти и пълна криптация на цялата тази информация.

Мобилно управление

Професионалният бизнес мейл позволява синхронизацията на всяко едно ваше мобилно устройство със сървъра, на който използвате услугата. По този начин можете да управлявате цялата си комуникация, контакти и файлове от разстояние през всички устройства, свързани с вашия акаунт.

Можете да заложите и определено Device ID, за да дадете достъп до акаунта само на едно или няколко конкретни устройства, което ще ви осигури допълнително ниво на защита.

Това не трябва да ви притеснявa, ако дадете възможност всеки от служителите ви да има синхронизирана служебна поща на телефона си.

Функционалност на бизнес мейл услугата е да можете, вие като собственик на целия акаунт, да изтриете или забраните достъп отдалечено до определен мейл акаунт или дори до всички.

Научи повече за професионалното мейл решение cMailPro

Виж повече

Календар

Тази възможност ще ви позволи да планирате всички свои предстоящи събития, срещи и задачи. Ще можете да изпращате покани за организираните от вас мероприятия до всеки свой служител, клиент или партньор, както и да споделяте своите календари.

Опцията е напълно съвместима с всички видове устройства и позволява на потребителите да създадат свой to-do list, с който да организират по-добре своите задачи.

Много добра приложимост на споделените календари може да имате, ако направите такъв споделен календар за даден отдел, за да ползва всеки от служителите една конферентна зала (например).

Ако имате среща, се вписвате в календара и всеки ваш колега знае, че залата е заета. Естествено има още доста приложения, като например всички в отдела да знаят за предстоящо събитие, всички да виждат ангажираността на другите, за да знаят кога могат да изискват съвместна среща или др.

Уебмейл и мейл клиент

Задължително е вашата бизнес мейл услуга да разполага с уеб базиран мейл, за да имате достъп до своята електронна поща от всяка точка на света директно през своя браузър. Така не се налага да инсталирате допълнителни софтуери и приложения, както и да правите сложни конфигурации, за да използвате услугата.

Естествено, нужно е и да можете да ползвате мейл клиент, който да ви дава удобството на вашия личен компютър за бърза и лесна работа, както и възможността да го използвате с най-популярните мейл клиенти, с които вече сте свикнали да работите.

Бизнес мейл услугата има възможността да ви подсигури тези удобства.

Лесно управление и споделяне на файлове

Без значение от вашата локация и устройството, което използвате, тази функционалност ще ви даде възможност да запазвате своите файлове и да ги споделяте със своя екип по всяко време, както и възможността да продължите работата си по тях от друго устройство или местоположение.

Това отново е функционалност на професионалните мейл услуги, която улеснява цялостната бизнес комуникация.

Координация на работния процес

С някои от професионалните имейл услуги ще получите и възможност за по-добра организация на вашия екип и на задачите, с които трябва да се заемете. Ще можете да споделяте календари, да насрочвате срещи, да провеждате онлайн видео разговори, да работите едновременно върху споделени файлове и други (с отварянето на уеб мейл един нов служител вече има достъп до имейли, чат, календари, to-do списъци и т.н., онбордингът на нови служители може да стане много по-лесно и бързо по този начин).

Не е задължително професионалната бизнес мейл услуга да бъде скъпа. В повечето случаи тя многократно се "изплаща" чрез удобството и функционалностите, които предлага на бизнеса.

Коя професионална мейл услуга да изберем?

Ето и някой от най-използваните опции:

Protonmail

Protonmail - тази услуга се слави с доста добра криптация. Като цяло политиката на компанията е насочена към сигурност и защита на потребителите. Тук бихте намерили подкрепа от страна на съпорта, като компанията има разположени центрове в различни части на света.

Цените стартират от $5 на месец за 5 пощенски акаунта, но тук е редно да отбележим, че има доста ограничения в първия им платен вариант като предоставянето на дисково пространство е едва 5GB за 5 адреса (можете да използате услугата и безплатно, като в случая компанията не е дала възможност да се използват доста голям брой от функционалностите на услугата, като например възможността да ползваш собствен домейн.).

Microsoft 365

Ако използвате услугите на microsoft, то бихте имали доста добра интеграция именно с Microsoft 365. Тук ще срещнете затруднения в съпорта от страна на microsoft, но ако разполагате с администратор, който да направи настройките на акаунтите ви, то бихте прескочили това неудобство.

Цените при Microsoft 365 стартират от $5 на месец за потребител, при годишно заплащане на услугата.

Gsuite

Gsuite е също много добра професионална мейл услуга, където ще намерите включени и много апликации. Особено удобно е да се придържате към този избор, ако вече използвате платените услуги на Google, тъй като тук отново има много добра интеграция. Помощ от страна на администратор отново ще ви бъде нужна, за да премине бизнес комуникацията ви изцяло през Gsuite.

Цените стартират от $6 на месец за 1 потребител.

Естествено както при Microsoft 365, така и при Gsuite много големи бизнеси и корпорации се възползват именно от тези 2 услуги.

cMailPro

Бизнес мейл услугата включва в себе си доста широк набор от функционалности (споделен календар, споделяне на файлове, криптиран мейл и чат, синхронизиране на устройства и др.). cMailPro има и директна интеграция със cPanel, което дава леснота при управлението на услугата.

Продуктът залага особено силно на сигурност и криптация, както и на защита от спам. Услугата е cloud базирана и се радва на доста голяма популярност - над 29 000 000 потребители в световен мащаб използват cMailPro.

При този продукт, можете да се възползвате изцяло от съпорт на български език, който абсолютно безплатно да прехвърли изцяло мейл комуникацията ви в професионална мейл услуга.

Цената на услугата стартира от 9.95лв./м., за 5 premium акаунта и до 200 basic акаунта, като това прави цена от 1.99лв. с ДДС за акаунт.

В premium акаунтите на cMailPro можете да намерите всички функционалности, без значение, че се намирате още на първия план. Всъщност разликата в цената при cMailpro се променя само на база увеличаващия се брой premium мейл акаунти и съответно увеличаващото се дисково пространство, като с това естествено цената за 1 акаунт пада драстично, като стига до 0.40 лв./м. за акаунт.

Zoho mail

Тази бизнес мейл услуга, залага на голям набор от функционалности, които се включват в нея. Специфичното при нея е, че ако бизнесът ви използва CRM инструменти, то добре бихте се интегрирали със ZohoMail.

Услугата стартира от 0,90 евро за акаунт на месец, при едногодишно предплащане, като в този първи план са се постарали да предоставят прилично количество функционалности, които с увеличаване на плана нарастват.

Ние имаме решение за всеки онлайн бизнес!

Свържи се

Още предимства на cMailPro:

Бизнес мейл услугата cMailPro ви предоставя и още много екстри, които ще осигурят безпроблемната работа и ефективната комуникация на вашия екип:

  • Email пренасочване
  • Спам защита
  • Антивирусна защита
  • Автоматичен отговор на съобщения
  • Архивиране на комуникацията
  • Управление на контактите
  • Удобен и лесен за работа интерфейс
  • Брандиран уебмейл с вашата идентичност
  • Интеграция със cPanel
  • Съхранение на ваш собствен сървър или на такъв на ICN.Bg

Всичко това ще откриете в cMailPro, който се нарежда сред най-ефективните UCaaS (Unified Communication as a Service) решения от този вид.

Вижте още: cMailPro с още по-добра защита от спам с помощта на технологията SpamExperts

Защо да използвате cMailPro?

cMailPro не е обикновена бизнес мейл услуга, защото обединява много повече елементи, необходими за ефективната комуникация и управление на бизнес процесите в организацията. Можете да го използвате с всички популярни имейл клиенти, с които вече сте свикнали да работите.

Вижте още: Големите бизнеси, които успешно използват cMailPro

Cloud базираната услуга cMailPro се реализира успешно и на международния пазар, след като бе избрана от африканската IT компания Sudatel а през 2017г. бе успешно интегрирана и в системите на още два чуждестранни телекомаТелекома на Шри-Ланка и Националния Телеком на Мавриций. cMailPro можете да използвате като самостоятелен корпоративен мейл или като част от споделения си хостинг план в ICN.Bg.

В тази статия ви показахме колко е важно да разполагате с бизнес мейл услуга, за да улесните работния процес и комуникацията в своята компания.

Ако искате да научите повече за бизнес мейл услугите, свържете се с наш консултант.

Вземете вашите 20% отстъпка за закупуването на cMailPro Свържи се

Етикети: #hosting #icnbg #cmailpro #domains #online-business #хостинг #business-email

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе