Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > CloudFlare Railgun: кешира и динамичното съдържание на вашия сайт

CloudFlare Railgun: кешира и динамичното съдържание на вашия сайт

CloudFlare Railgun: кешира и динамичното съдържание на вашия сайт

(Обновена: ) | Полезно

CloudFlare Railgun

Всеки иска уеб сайта му да бъде максимално бърз, но само ние от ICN.Bg ви предлагаме технология, която ще направи вашия сайт възможно най-бърз, независимо от коя точка по света потребителите го достъпват!

Като CloudFlare Optimized Partner, с вълнение ви представяме най-новата технология CloudFlare Railgun. Railgun е последно поколение технология на CloudFlare, която оптимизира представянето на вашия сайт и ви предоставя значително подобрение на времето, за което той се зарежда. Вече добре познавате предимствата, които CloudFlare ви дава, но само ICN.Bg ви предлага възможност да кеширате и динамичното съдържание на вашия сайт. Новата технология Railgun – за първи път на българския пазар!

А какво представлява Railgun?

Кеширането на страници със статично съдържание е лесна задача. Но кеширането на динамично генерираното съдържание е предизвикателство!

При сайтове с динамично съдържание, около 65% от елементите в уеб страницата са статични и биват кеширани от CloudFlare. Това най-често са графичните елементи на сайта, снимковите материали, javascript и css. Останалите 35% от ресурсите не могат да бъдат кеширани, тъй като са динамично генерирани т.е. извличат се от база данни или зависят от поведението на потребителя. Railgun ускорява доставянето до крайния потребител именно на тези 35% от съдържанието. За тази цел се използва механизъм за кеширане, който се базира на сравнение на уеб страницата във времето и откриване на частите от нея, които са променени. При сайтове с динамично съдържание, първоначално се кешират статичните елементи на страницата, каквато е една от основните функции на CloudFlare. След това Railgun подсигурява сигурна връзка между инфраструктурата на CloudFlarе и вашия хостинг акаунт, през която връзка в последствие се изпращат заявки само с отличаващите се части от сайта. Така се oсигурява кеширането и на динамичното съдържание.

ICN.Bg е разположа специализиран софтуер в инфраструктурата си, който да осъществи разпознаването на динамичното съдържание и да се погрижи за неговото сигурно доставяне до сървърите на CloudFlare,които максимално бързо ще го представят на крайния посетител.

Според проучвания, проведени от CloudFlare, каквато и степен на динамика да притежава дадена уеб страница, по нея винаги се променят само определени части, но не и цялата страница. Railgun открива именно тези променени части и изпраща информация за промененото съдържание към сървърите на CloudFlare. По този начин той успява да кешира и динамичното съдържание и увеличава скоростта с която сайта ви се зарежда с над 700% в определени ситуации.

railgun


Бърза и надеждна връзка

Railgun работи, като разпознава колко често се обновяват динамичните уеб страници и на база на получената информация, изгражда принцип по който кешира динамичното съдържание на всеки уеб сайт през определен времеви период.

Проведени експерименти от CloudFlare със страница на New York Times например, откриват, че динамичното съдържание на сайта се променя с около 0.6% на всеки 5 минути и с 3% на всеки час, а страницата на BBC с 0.4% на всеки 5 минути и 2% за един час. Това означава, че дори при новинарски сайтове, които са едни от най-динамичните и бързо променящи се, не се наблюдава коренна промяна и динамичното съдържание може да бъде кеширано на определени времеви периоди.

Какви са основните предимства, които Railgun ви дава:

  • кеширане на статично съдържание
  • кеширане на динамично съдържание
  • минимизиране на времето, за което се зарежда вашия сайт
  • компресиране на съдържанието, с цел то да бъде доставяно максимално бързо към крайния потребител
  • отправяне на по-малко заявки към вашия сървър
  • по-ниско натоварване на сървъра

CloudFlare Railgun може да бъде използван от всякакъв вид уеб сайтове – информационни, новинарски, онлайн магазини, блогове, като е особено подходящ за сайтове с динамично съдържание.

**Как да се възползвам от CloudFlare Railgun

**

Всеки потребител на ICN.Bg, който има активиран CloudFlare, ще може да се възползва от предимствата на Railgun! FriendlyGeeks екипът на ICN.Bg, ще се радва да отговори на вашите въпроси и да ви съдейства при нужда!

Етикети: #cloudflare-railgun

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе