Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Ползите на Cloud хостинга за малкия бизнес

Ползите на Cloud хостинга за малкия бизнес

Ползите на Cloud хостинга за малкия бизнес

(Обновена: ) | Полезно

Защо Cloud хостинг? Все повече чувате за него и попадате на компании, които използват облачни технологии, но не знаете какво представляват и как те биха помогнали на вашия бизнес да израсне. Не се безпокойте, в следващите редове ще ви помогнем да разберете как функционира даден cloud, какви са предимствата му за малкия бизнес и как може да се възползвате от тях, за да може онлайн проектът ви да премине на следващото ниво.

Какво е Cloud хостингът и как малкият бизнес се възползва от cloud технологията?

Най-общо казано cloud хостингът е хостинг с наето време или по заявка, тъй като плащате само за системното време и място, което използвате. По този начин един малък бизнес може лесно да оптимизира разходите си и да насочи спестените средства към други направления.

Cloud-ът дава пълен контрол над услугата. Технологията позволява да инсталирате и конфигурирате всяко едно приложение, скрипт или операционна система и така не се налага да инвестирате в скъпа хостинг инфраструктура за специфичните нужди на вашия проект.

Cloud-ът е подходящ за всеки бизнес и всеки онлайн проект. Без значение дали имате малък онлайн магазин, презентационен сайт за бизнеса ви или искате да хоствате своето уникално приложение, можете да се възползвате от всички предимства на cloud-a и да доставяте съдържание надеждно и бързо до своите потребители.

Cloud-ът е лесен за управление и подходящ за всеки. Хубавото на облачните технологии е, че не се сблъсквате с хардуер, т.e. не трябвате да избирате спецификации на сървъра. Просто трябва да изберете ресурсите, които искате да използвате - дисково пространство, RAM памет и изчислителна мощ. Това ги прави изключително лесни за управление от хора без задълбочени познания в тази сфера и няма да има нужда да се наема допълнителен технически персонал.

Cloud-ът може да бъде управляем. За допълнително удобство cloud хостингът от ICN.Bg предлага и managed/управляема услуга, което позволява на потребителите да се възползват от неговите предимства, като изцяло разчитат неговото управление и мониторинг да се извършва от опитните FriendlyGeeks специалисти.

С cloud хостинга вашата бизнес информация е защитена. Технологията защитава данните при евентуален хардуерен проблем, системата ще продължи да работи пълноценно без downtime на услугата.

Как може да помогне Cloud-a на вашия малък бизнес?

1.Гъвкавост на потреблението, пълен контрол и автоматично скалиране

При малкия или стартиращия бизнес, често има промени в трафика към сайта. Привличането на нови клиенти може да се окаже по-трудно от очакваното и поради тази причина трафикът към сайта ви да е нисък. Но е възможна и друга ситуация, в която продуктът ви се оказва тотален хит и ще е жалко ако хостинг планът, който сте избрали, не отговаря на нуждите на бизнеса ви.

Това е и едно от най-големите предимства на Cloud хостинга – инфраструктурата, която използвате е с ресурс, който може да контролите в зависимост от вашите нужди. Още по-хубавото е, че ние от ICN.Bg предлагаме услугата „Автоматично скалиране“, която автоматично управлява ресурсите ви спрямо нуждата на сайта. Например, вие имате онлайн магазин, който има честа промяна в трафика поради различни промоции. В такъв момент паметта или процесорът може да се окажат недостатъчни, но чрез автоматичното скалиране, ще бъдат добавени още ресурси, а след като натоварването спадне, ресурсите ще спаднат, за да не се заплаща излишък от ресурси.

2.Намаляване на оперативните разходи

Първите стъпки за всеки бизнес са трудни и една от причините е липсата на финансова сигурност. Както вече споменахме, облачните технологии ви позволяват да бъдете много гъвкави и да плащате само за ресурсите, които използвате, за разлика от Наетите сървъри или VPS.

Една от основните пречки пред много бизнеси за това да преминат към cloud услуги е липсата на достатъчно знания относно как да управляват своя облак? Това от своя страна води до допълнителни разходи за IT специалисти, които да се грижат за инфраструктурата. За щастие, ICN.Bg ви предлага услугата Managed Cloud, при която нашите системни администратори и специалисти се грижат всичко в облака ви да работи безупречно.

Поддържането на хардуер, също е голям разход за повечето компании. С използването на облачните технологии спестявате от първоначално закупуване на сървър и бъдещите амортизации, които вървят заедно с него. Вие единствено трябва да изберете ресурсите, от които ще имате нужда, всичко останало е наша грижа, вашия хостинг доставчик.

3.По-бърз уеб сайт, повече клиенти

Скоростта на сайта ви е от основно значение за бъдещия успех на бизнеса ви. Доста често е и определящ фактора за това дали даден потребител ще се превърне във ваш постоянен клиент, или повече няма да се възползва от услугите ви. Хубавото на облачните технологии е че се адаптират към промените в трафика, и ще сте спокойни, че сайта ви ще обслужи всички посетители без забавяне.

4.Конкурентно предимство

Често навлизането на пазар с вече утвърдени лидери е трудно и не се позволява на по-малките и стартиращи бизнеси да се развиват. Икономиите от мащаба играят огромна роля в успеха на гигантите и много често малките компании не могат да противодействат.

За щастие cloud технологиите, дават тази глътка въздух, която е нужна, и ако се използват умно могат да се превърнат в огромен плюс за бизнеса ви. Възможността да плащате само за това, което използвате, ви дава смелостта да рискувате и да предприемате действия, с които да позволите на бизнеса ви да израства и да получите конкурентно предимство пред големите играчи на пазара.

Мислите ли, че е време да преместите бизнеса си на Cloud? Ако все още не сте сигурни, че това е правилното решение за вас, ние от ICN.Bg с радост ще ви помогнем в избора на хостинг услуга, която да отговаря на на нуждите и целите на вашия бизнес.

Етикети: #cloud #cloud-computing #small-business #hosting #autoscale #cloud-hosting #облак #хостинг #облачни-технологии

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе