Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Cloud технологии. Как ще подобрят представянето на вашия онлайн магазин?

Cloud технологии. Как ще подобрят представянето на вашия онлайн магазин?

Cloud технологии. Как ще подобрят представянето на вашия онлайн магазин?

(Обновена: ) | Полезно

Вие сте онлайн магазин, който очаква голям трафик на сайта заради предстоящите Коледни празници, или вече сте го изпитали на Черния петък и Кибер понеделник. Като онлайн търговец знаете, че през най-натовареното време през годината, когато всеки иска да зарадва близък или себе си с подарък, не може да си позволите downtime на вашия уебсайт, защото така ще загубите печалби, ще нарани вашата репутация и ще загубите доверието на вашите настоящи и бъдещи клиенти. Затова ресурсите на хостинг плана ви са от огромно значение за успеха на вашия онлайн бизнес. В статията ни ще можете да откриете решението на този проблем, като научите повече за Cloud технологията, и как тя помага в случаите на високи натоварвания и голям трафик към сайта.

1.Еластична услуга

Когато преместите вашия онлайн магазин на cloud, вие създавате ваша инфраструктура с точно толкова ресурс, колкото ви е нужен, и може да го променятe в зависимост от вашите нужди, в реално време и без прекъсване. Можете да се възползвате и от услугата „Автоматично скалиране“, която автоматично управлява ресурсите ви спрямо нуждите на сайта. Ако паметта или процесорът се окажат недостатъчни в даден момент, автоматично ще бъдат добавени още, а след като натоварването спадне, те отново автоматично ще се намалят, за да не се заплаща излишъкът от ресурси. Това ще ви спести време за промяна на параметрите и няма да им нужда да се притеснявате от downtime на услугата в случай на недостиг на ресурсите.

2.Финансова ефективност

Често се заплащат повече ресурси при Наетия сървър и VPS-a и това често води до излишни разходи. Това се прави с цел да се презастрахова даден бизнес и да се посигури, че няма да изпадне в ситуация, в която няма да може да се обслужи трафика на сайта.

С използването на Cloud услуга вие ще можете да намерите решение за този проблем и да се възползвате от следните предимства:

  • Плащате само за това, което сте използвали.
  • Изчисленията в облака по естествен начин носят икономии от мащаба.
  • Няма нужда от излишни разходи за IT специалисти, които да се грижат за сайта ви да е онлайн. ICN.Bg осигурява системни администратори и специалисти, които винаги са на среща при възникнал проблем.
  • Пълен контрол над услугата, без да се интересувате от хардуер. Закупуването на собствен сървър сравнено с Cloud услуга, води до допълнителни разходи като първоначално закупуване и амортизации. С използването на облачна технология поддържането и обновяването на ифраструктурата е грижа на нас, вашия хостинг доставчик. Вие единствено трябва да изберете ресурсите, от които имате нужда, като при нужда лесно можете да ги промените.

3.Скорост

Скоростта на уебсайта на вашия онлайн магазин играе огромна роля за това вашите клиенти да прекарват повече време на сайта ви, което ще се отрази и на вашите продажби. Според проучване проведено от Akamai – 40% от потребителите напускат даден уебсайт ако отнема повече от 3 секунди да се зареди дадена страница. Но при използването на cloud, вашата инфраструктура ще се нагласи така, че да може да обслужи целия трафик, без да има вероятност от забавяне на скоростта или невъзможност за отваряне на страницата.

4.Резервираност на данни

Едно от основните предимства на Cloud услугата е резервираността на вашите данни. Това означава, че при хардуерен проблем вашата информация е напълно защитена. По този начин се увеличава надеждността на услугата и ще имате непрекъснат достъп до вашия сайт.

5.Мобилно управление с ICN.Bg Cloud App

Освен всички предимства, които ви предоставя облачната услуга, ние от ICN.Bg се погрижихме за това вие да можете да контролирате и да конфигурирате вашия Cloud още по-лесно и бързо чрез мобилното приложение – ICN.Bg Cloud! Голямата разлика между това да контролирате вашата инфраструктура през контролния панел на cloud-а или през мобилната ни апликация е, че през приложението може да го правите от всяка точка на света само с няколко клика. Използвайки приложението, вие ще можете:

  • да следите текущото състояние и мониторинг на cloud-a
  • да управлявате ресурсите на вашия cloud
  • да създавате нови виртуални машини
  • да проследявате логове
  • да избирате и инсталирате предефинирани темплейти

6.Cisco UCS Блейд Сървъри

ICN.Bg е отличена с наградата Cisco Business Acceleration, това е най-мащабното внедряване на Cisco UCS оборудване в България. Също така ICN.Bg е един от малкото хостинг доставчици в Европа, който може да предложи на клиентите си оборудване от толкова висок клас и в такъв мащаб.

Cisco UCS блейд сървърите позволяват на клиентите на ICN.Bg да разполагат с достъп до огромен ресурс, наличен за тях по всяко време, сериозни мощности достъпни на момента и интелигентно управление , което позволява на по-широк сегмент от потребители да се възползват от неограничените възможности на сложните облачни инфраструктури.

7.Допълнителни услуги

Ако ви се е случвало да поради неволна грешка да изтриете нещо от сайта си или информация за даден клиент, значи знаете колко е важно да сте направили копие на вашите данни. Затова при използването на Cloud услугата можете да сте сигурни, че вашите данни и работата ви на сайта е запазена по-най сигурният начин като използвате отдалечен бекъп.

Отдалечения бекъп в комбинация с Disaster Recovery цели не просто да възстанови работата на вашия уебсайт, а да намали или направо да премахне downtime на вашите услуги. Чрез R1Soft софтуера се прави архив само на файловете, при които има промяна, а DR решението позволява да избегнете спирането на сайта ви, защото веднага щом услугата на даден сървър спре да работи, тя автоматично ще стартира от друго физическо отдалечено място от това на вашия сървър.

Друга услуга, от която можете да се възползвате, е Managed Cloud. При нея, ние поемаме грижата за вашата инфраструктура 24/7, докато вие се фокусирате върху процесите на вашия онлайн бизнес.

За да максимизирате удоволствието от ползването на вашия онлайн магазин за вашите клиенти и в същото време да извлечете най-голяма полза за вас, като намалите загубата на ресурси, е важно да изберете правилния хостинг план. Ние от ICN.Bg с радост ще ви помогнем в избора на хостинг услуга, която да отговаря напълно на вашите нужди и изисквания.

Може да прочетете повече за Cloud услугата в нашите White Paper-и.

Cloud White Paper: Всичко за облака + checklist за сигурността в cloud

Cloud White Paper 2.0: Облачни ресурси за напреднали

Етикети: #cloud #hosting #e-commerce #speed #security #предимства #cisco #app #scalability #business #приложение #онлайн-магазин #бизнес

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе