Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Cloud vs Споделен хостинг: Какво трябва да знаете?

Cloud vs Споделен хостинг: Какво трябва да знаете?

Cloud vs Споделен хостинг: Какво трябва да знаете?

(Обновена: ) | Полезно

В днешно време избирането на правилния хостинг на изгодна цена план, може да се окаже трудна задача, поради многото възможности, които се предлагат на пазара. Затова ние от ICN.Bg решихме да ви помогнем в избора, като съпоставим два от най-разпространите варианти – Cloud и Споделен хостинг. В статията ни ще можете да разберете как функционират, какви са предимствата им, и за кои бизнеси са най-подходящи.

Как работи Cloud хостингът?

Cloud хостингът е вид виртуализация, която е еластична – лесно може да се променят ресурсите - дисково пространство, RAM памет и изчислителна мощ. Веднъж щом настроите ресурсите на облака, вие плащате само за това, коeто изразходвате, това е и съществена разлика между Cloud и споделения хостинг. За клиентите ни, които за първи път решават да прехвърлят дейността на сайта си на облак, и нямат нужните познания да адаптират ресурсите спрямо промените, ние предлагаме услугата „Автоматично скалиране“, която автоматизира процесите в Cloud-a спрямо нуждите на сайта ви.

Също така можете да се възползвате и от Managed Cloud, при който цялото управление и мониторинг на облака се извърша от нашите опитни специалисти, което ще ви спести наемането на администратор и лутането в добиване на cloud познания.

Що се отнася до сигурността, Cloud услугата предлага пълна резервираност на данните. Така при минималния шанс за повреда на хардуера, вашият сайт ще продължи да работи.

Този вид хостинг е подходящ за сайтове, които не могат да си позволят downtime, и които имат променлив трафик. Най- честите потребители на този вид услуга са електронните магазини. Именно те се възползват от голямото преимущество на клауд услугата, а именно скалирането на ресурс. Ако по Коледа или Черен петък магазинът очаква повече посетители на сайта си, то не е нужно да плащате този ресурс през цялата година, а той се увеличава само в моментите на голям трафик и след това отново се намаля, като цената варира спрямо ползването.

Kакви са предимствата на Cloud хостинга?

Cloud хостингът e вид хостинг, от който могат да се възползват всякакви бизнеси – от стартиращи до установени лидери на пазара. В следващите редове сме поместили някои от основните предимства, които ако използвате разумно, може да изстреляте бизнеса си на следващото ниво.

  • Гъвкаво управление на ресурсите – Променяйте ресурсите си спрямо натоварването на сайта ви.
  • Бързина за твоя сайт – До 10 пъти по-бърза работа на приложенията и функционалностите на сайта.
  • Оптимизация на разходите – Плащате само за това, което използвате.
  • Резервираност на данните – Дори и при хардуерен проблем, сайтът ви ще продължи да функционира без downtime.

Също така, Cloud-a е подходящо хостинг решение за всеки онлайн проект. Като всички наши клиенти могат да се възползват от услугата за управление на инфраструктурата през мобилното ни приложение ICN.Bg Cloud App.

Кога да изберете Cloud хостинг?

В предишни статии ви показахме как малките бизнеси и e-commerce могат да се възползват от предимствата на облачните технологии. Истината е, че без значение от големината на компанията ви, със сигурност ще останете доволни от възможностите, които предлага този вид хостинг.

Да кажем, че сте средно голям бизнес, който има висок трафик на сайта си. Вашите посетители очакват бързо зареждащ и добре работещ сайт. Всеки downtime на сайта ви ще доведе до загуба на клиенти, а оттам и до финансови такива. Затова не може да си позволите ресурсите на сървъра ви да се окажат недостатъчни в даден момент или при хардуерен проблем да спрете дейността на сайта си за определено време.

Също така с израстването на бизнеса ви, ще привлечете още повече клиенти, което означава, че ще ви се наложи да промените ресурсите на хостинга си.

Предимството на Cloud хостинга е, че той може да се развива заедно с бизнеса ви и да отговаря на нуждите ви във всеки един момент.

Как работи Споделеният хостинг?

Само от името на този вид хостинг на сайта може да разберете как функционира. При споделения хостинг вие споделяте място на сървъра с други потребители. Но това не означава, че ресурсите – RAM памет, изчислителна мощ, мрежова свързаност и скорост, могат да бъдат използвани само от един потребител за сметка на всички останали. В тази връзка възниква въпроса какво е хостинг план?

Този вид хостинг е един от най-разпространените и можете да се възползвате от различните ни планове, за да откриете правилното решение за вашия бизнес.

Какви са предимствата на Споделения хостинг?

Огромно предимство на Споделения хостинг е cPanel-a и функционалностите в него за бързо и лесно управление на сайта ви, които сме разработили само за клиентите на ICN.Bg. Също така ниските цени на хостинг плановете го прави достъпен за повече хора и позволява създаването на сайт с минимални разходи.

При споделения хостинг от ICN.Bg получавате пълна техническа поддръжка, което означава, че всички сървърни услуги се управляват и поддържат от нашия екип.

При този вид хостинг може да избирате измежду различните планове, които предлагаме на нашите клиенти – Ултима, Икономичен, Бизнес и Стандарт, които се различават по:

  • Дисково пространство
  • Брой сайтове
  • Сървърна мощ
  • Допълнителни услуги (безплатен домейн, IP адрес и др.)

В зависимост от дейността на сайта ви и трафика към него, може да откриете подходящия план при нас, а **ако имате нужда от безплатна консултация с наш колега, то винаги можете да се свържите с нас, за да ви помогнем в избора на правилния хостинг за вашия онлайн проект.

Кога да изберете Споделен хостинг?

Нека разгледаме следната ситуация:

Вие сте човек, който иска да стартира собствен блог и търсите подходящия хостинг план. Нуждите ви са минимални и не ви трябват много функционалности. Не очаквате голям трафик. Нямате технически познания и намерение да разрешавате сами проблемите си свързани със сървъра и затова бихте повече от доволен, хостинг доставчика ви да се грижи за това.

Главната ви цел е да намерите хостинг план, който е на добра цена и който ще ви свърши работа – и нашите планове за Споделен хостинг ще направят точно това.

Подходящият хостинг план ще помогне на бизнеса ви да привлече повече клиенти, да увеличи приходите и да подобри репутацията ви. Затова е добре да претеглите плюсовете и минусите, за да може да направите най-добрия избор. Ако все пак се затруднявате, не се колебайте да ни потърсите за помощ, ние от ICN.Bg с радост ще ви помогнем.

Етикети: #cloud #cloud-hosting #shared-hosting #споделен-хостинг #hosting #хостинг #website

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе