Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Chrome 68: Как ще се отрази новият Security update на бизнеса ви?

Chrome 68: Как ще се отрази новият Security update на бизнеса ви?

Chrome 68: Как ще се отрази новият Security update на бизнеса ви?

(Обновена: ) | Полезно

Преди месец ви съобщихме, че предстои да излезе нова версия на браузъра Google Chrome, която ще показва всички сайтове без инсталиран SSL сертификат като ненадеждни. С излизането на ъпдейтa искаме да ви дадем малко повече информация за това какво точно е Chrome 68 и как ще се отразят промените на вашия бизнес.

Какво е Chrome 68?

Chrome 68 е версия, която е изцяло фокусирана върху сигурността, която предоставят уеб сайтовете на своите посетители. С влизането на новата версия вече всички HTTP страници ще се показват като ненадеждни (Not secure).

Какво означава HTTP страница? Това са страници, които няма инсталиран SSL сертификат на тях, което означава, че информацията, която преминава през страницата не е напълно криптирана. Това от своя страна крие рискове за данните, които предоставят потребителите. Инсталирането на SSL сертификат удостоверява криптацията на информацията, която се предава между потребителя и вашия уеб сайт, което я прави напълно защитена срещу хакерски атаки.

Chrome е първият браузър, които ще показва всички HTTP страници като ненадеждни.

Каква е целта на тази промяна?

Вече от няколко години от Google подтикват собствениците на уеб сайтове да използват защитени връзки и да инсталират SSL сертификати с една единствена цел – повишаване на сигурността в Интернет. От компанията се стремят да направят „високото ниво на сигурност“ стандарт, за да може всички потребители да се чувстват спокойни и защитени срещу кибер атаки, когато сърфират в Интернет.

Също така с навлизането на новата версия ще бъде много по-видимо, когато дадена страница няма инсталиран SSL сертификат. Досега единственият индикатор за некриптирана страница беше малък символ “i” (information), който се показваше в адресната лента. За да открият повече информация, потребителите трябваше да кликнат на иконката, което според проучване на Google е прекалено незначителен индикатор. Chrome 68 ще замени този “i” символ с “Not Secure”, за да може потребителите веднага да разбират, когато са на незащитена страница.

Chrome 68 - Not Secure

Източник: security.googleblog.com

Как ще се отрази промяната на вашия онлайн бизнес?

Ако вече имате инсталиран SSL сертификат на сайта си, то тогава нищо няма да се промени за вас. Въпреки това е добре да се уверите, че сертификатът, който сте инсталирали криптира връзката на всички страници, тъй като Chrome 68 ще покаже веднага на вашите потребители, че се намират на страница, която не е защитена. Разбира се, това от своя страна ще е предпоставка за спад в трафика и респективно в продажбите. Ако досега е било достатъчно да защитите само страниците, в които вашите посетители се вписват или правят плащания, то след актуализирането на Chrome версията това коренно ще се промени.

Със сигурност е грешно и разбирането, че тази промяна ще се отрази повече на E-commerce сайтовете. Въпреки че при тези бизнеси може да се усети по-силно, тъй като през този тип сайтове дневно преминават голям брой парични транзакции, то не трябва да забравяме, че инсталирането на SSL сертификат е един от ранкинг факторите на Google. Затова без значение от естеството на вашия бизнес, инсталирането на сертификат е от огромно значение.

Поръчай SSL сертификат тук.

Как да преминете от HTTP към HTTPS връзка?

За да преминете към криптиранта HTTPS връзка е нужно само да инсталирате SSL сертификат на вашия сайт. SSL сертификатът е протокол, който криптира връзката между вашия клиент и сървъра, на който се намира вашият сайт. От хостинг компания ICN.Bg предоставяме безплатен SSL сертификат за всички наши клиенти, тъй като сигурността е от огромно значение за нас. Преди няколко седмици пуснахме и най-новата cPanel технология AutoSSL, с която издадохме безплатен Comodo DV SSL сертификат на всички наши клиенти. Той е сертификат от типа Domain Validation, което означава че удостоверява само вашето домейн име.

​Подробна информация за SSL сертификатите можете да откриете тук.

За собствениците на уеб сайтове, които искат да активират допълнителни валидации на техния онлайн бизнес, можете да изберете платен SSL сертификат. Ние от ICN.Bg предлагаме сертификати от четири от най-известните издатели, като това ви дава свобода да избирате между различни видове, които се различават по парична гаранция, време на издаване и различни екстри предлагани от различните издатели.

Повече за видовете сертификати и как да изберете най-подходящия за вас прочетете тук.

Друга стъпка, която предприехме, за да улесним нашите клиенти е създаването на cPanel функционалността – ActiveSSL. Чрез нея само с един клик на вашата мишка ще можете да пренасочите връзката на сайта ви от http:/ към https:/.

Chrome 68 поставя сигурността на интернет потребителите на първо място. Затова е добре да предприемете нужните стъпки към преминаването на вашия сайт от http:/ към https:/. За хостинг компания ICN.Bg е важно всичките ни клиенти да получат най-високо ниво на защита, затова ако изпитвате затруднения в избора на подходящ SSL сертификат за вашия уеб сайт, не се притеснявайте да се свържете с нас, където ще получите професионалния съвет на нашите специалисти!

За да можем да ви информираме за всички новини относно вашия онлайн бизнес и за да ви изпращаме полезни материали и промоционални оферти, абонирайте се за получаване на нашия месечен бюлетин.

Етикети: #chrome68 #ssl #hosting #security #update #ActiveSSL #AutoSSL #хостинг #google

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе