20 от най-добрите безплатни WordPress теми

20 от най-добрите безплатни WordPress теми

Направили сте първата стъпка и сте инсталирали WordPress. Може би сте се възползвали от функционалността WP Install във вашия WordPress Management и сега се чудите каква е следващата стъпка? Избора на добра тема е от огромно значение за визията на вашия уеб сайт и съответно за визията на вашия бизнес. Но как да изберете сред толкова много варианти? В следващите редове сме поместили някои от най-добрите безплатни теми. Ще забележите, че повечето от тях са с гъвкав дизайн, така че ще успеете да откриете подходяща за вас и целта на вашия онлайн проект.

1.Hestia

hestia

Hestia е безплатна тема, която е много лесна за настройване и може да бъде интегрирана с WooCommerce плъгина, за да продавате своите продукти. Благодарение на responsive дизайна на тази тема, сайтът ви ще изглежда добре както на десктоп, така и на мобилни устройства. Също така част от предимствата на тази тема е лесното превеждане на страницата ви на други езици (с помощта на плъгин), бързо персонализиране на дизайна на сайта ви, както и едно от основните предимства – а именно, чe Hestia е тема оптимизирана за бързо зареждане.

2.Talon

talon

Talon e впечатляваща безплатна тема, с която ще грабнете вниманието на своите потребители моментално. С нея лесно можете да персонализирате изображението на сайта си, като то може да е статично или слайдшоу. Ако изберете последното, то лесно може да изобразите на един слайд вашите служители, на друг коментари от ваши партньори и потребители, и на трети да сложите портфолио с вашите продукти и услуги. При всички положения ще откритието нещо полезно за вашия бизнес използвайки Talon темата.

3.Bento

bento

Bento е тема, която може да бъде използвана за различни и множество цели. Без значение дали имате малък бизнес, агенция или персонален блог, можете да се възползвате от предимствата на тази тема. Един от основните плюсове на Bento е това, че работи отлично с различни плъгини за изграждане на страници (page builder plugins) и дори ще ви предложи да инсталирате някой от тях, когато активирате темата. Въпреки че Bento е безплатна тема, тя идва с много опции за персонализиране, които може да откриете в Theme Customizer.

4.Sydney

sydney

Sydney е на пръв поглед минималистична и изчистена тема, но всъщност съдържа в себе си множество функционалности като персонализирано лого, безброй опции на цветове и достъп до всички Google fonts. Sydney ще предаде бизнес визия на вашия сайт без да се налага да купувате premium теми.

5.ColorMag

colormag

ColorMag е идеален избор ако искате да започнете свой онлайн магазин. Темата предлага различи опции за сортиране, с които лесно ще може да организирате отделните категории на сайта си. Това в допълнение с responsive дизайна на темата, ще даде на бизнес проекта ви възможността да привлечете повече потенциални клиенти, които да се превърнат в лоялни потребители на вашия бранд.

6.GreatMag

greatmag

GreatMag е страхотна тема, която е подходяща за създаването на онлайн магазин, тъй като фокуса пада върху визуалните елементи. Responsive дизайн, Google Fonts, и различни Widget-и са само част от предимствата на тази тема. Също така може да се възползвате от добавянето на социални бутони, с които ще можете да препращате посетителите на сайта си към другите в профили в различни социални мрежи.

7.Flash

flash

Едно от основните предимства на Flash темата е че може напълно да интегрирате плъгините Flash Toolkit и SiteOrigin’s Page Builder, с които лесно ще подобрите потребителското преживяване на вашата страница.

8.Astrid

Astrid

Astrid е тема с изчистен дизайн, която е подходяща за агенции и малки бизнеси. Началната страница е много опростена, което позволява на клиентите ви с един поглед да разберат за какво е вашият бизнес и какви продукти и услуги предлагате. Поддържането на функционалности като WooCommerce, бърза персонализация, създаване на портфолио, и избор на цветове ви позволява да оформите страницата си по ваш вкус.

9.OnePress

Onepress

ОnePress е една от най-гъвкавите теми в WordPress, което я прави подходяща за всякакъв вид бизнеси. Повечето от функционалностите на тази тема не се различават от останалите – може да добавите WooCommerce плъгина, сайтът ви ще е с responsive дизайн, може да категоризирате съдържанието си и т.н. Но има една функционалност, която се различава от всички останали и която прави OnePress уникална и това е – Parallax scrolling effect. Това е ефект, при който съдържанието, което е фон (най-често изображение) се мести с различна скорост от съдържанието, което е върху фона (най-често текст). Ето и нагледни примери за Parallax scrolling effect.

10.Zerif Lite

Zerif-lite

Zerif Lite е тема, която събира в себе си всичко необходимо за това вашия уеб сайта да привлече вниманието на клиентите ви. Има възможност за добавяне на различни WordPress плъгини като контакт форми, WooCommerce и е SEO оптимизирана, за да сте сигурни, че страницата ви ще се класира по-нагоре в ранкинга на търсачките.

11.Amadeus

Amadeus

Amadeus е перфектната тема за вашия блог. Със своя семпъл и елегантен дизайн, темата ще позволи на вашите читатели да намират информацията лесно на сайта ви. В комбинация с различни шрифтове на писане и widget за добавяне на видеа, Amadeus ще превърне сайта ви в място, на което хората ще искат да се спрат.

12.Blaksan

Blaksan

Blaksan е още една тема, която е подходяща ако сте блогър и по-специално ако пишете за lifestyle теми. Blaksan темата ще придаде по-женствено излъчване на вашия сайт, но в същото време дизайна е семпъл и минималистичен. Този избор на тема съчетава в себе си много бели полета, което допринася за лесното четене на вашето съдържание. Така че ако търсите елегантен вид за вашия блог, може да пробвате с Blaksan.

13.Oblique

Oblique

Oblique ще придаде изискана визия на сайта ви. Заглавието на страницата, както и цялостния дизайн позволяват елегантно презентиране на съдържанието ви. Също така в лявата част можете да откриете меню, в което да добавите различни категории.

14.Sparkling

Sparkling

Темата Sparkling предлага модерен дизайн, изпълнен с разноцветни изображения. Можете да се възползвате от почти всички възможни плъгини като се поддържат и някои от най-известните като Contact Form 7, SEO by Yoast, W3 Total Cache и много други.

Повече за най-добрите плъгин в WordPress може да откриете в нашата блог статия.

15.Allegiant

Allegiant

Allegiant е тема подходяща за всякакви цели, но визията в една страница я прави изключително подходяща за бизнеси. Предварително интегрираните секции правят изключително лесно визуализирането на вашите партньори, служители, партньори и различни награди. Също така може да се възползвате и Parallax ефекта.

16.Breviter

Breviter

Повечето блогове са с изключително скучна визия. Не е нужно и вие да попадате в тази графа. Breviter е тема за креативни блогъри. С разчупения си дизайн със сигурност ще изпъкнете сред останалите. Също така може да се възползвате от възможностите за качване на различни изображения, галерии и видеа.

17.Verbosa

Verbosa

Без значение дали пишете блог, ревюта, качвате снимки, като цяло без значението от вида на съдържанието ви, задължително трябва да пробвате Verbosa. Тя събира в себе си елегантен шрифт за въвеждане на текст, добро използване на контраст, бели полета и семпъл дизайн. По нищо не отстъпва на останалите безплатни теми, а дори и на много платени.

18.Shop Isle

Shop-isle

Shop Isle е перфектна тема за започване на онлайн магазин. Лесно можете да интегрирате WooCommerce плъгина, което ще ви позволи да започнете да генерирате продажби моментално. Когато започнете да използвате тази тема ще забележите елегантния дизайн, както и многото бели полето, които ще позволят на продуктите ви да изпъкнат.

19.AccessPress Parallax

Access-press

AccessPress Parallax е тема съставена от една страница. От името можете да разберете, че дизайна й е фокусиран над Parallax ефекта. Като добавим и гъвкавостта на темата, както и приятното й изглеждане, може да сте сигурни, че ще остави добро впечатление във вашите посетители.

20.ReviewZine

reviewzine

Ако търсите тема подходяща за ревю на продукти, намерихте я. Изчистеният интерфейс, както и възможността да добавяте оценка на различни продукти, правят ReviewZine идеална тема за тази цел.

В тази статия синтезирано ви представихме 20 от най-добрите безплатни теми според нас от ICN.Bg. Разбира се WordPress предлага безброй много други безплатни и платени теми, от които може да се възползвате. В комбинация с функционалността WordPress Management, която може да откриете във вашия cPanel контролен панел, управлението на вашия WordPress сайт става изключително лесно.

Изображения източник: wordpress.org

Етикети: #wordpress #themes #wordpress-themes #wordpress-management #теми #hosting #cpanel #оптимизация #хостинг