Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > 20 от най-добрите безплатни WordPress теми

20 от най-добрите безплатни WordPress теми

20 от най-добрите безплатни WordPress теми

Полезно

Направили сте първата стъпка и сте инсталирали WordPress. Може би сте се възползвали от функционалността WP Install във вашия WordPress Management и сега се чудите каква е следващата стъпка? Избора на добра тема е от огромно значение за визията на вашия уеб сайт и съответно за визията на вашия бизнес. Но как да изберете сред толкова много варианти?

В следващите редове сме поместили някои от най-добрите безплатни теми. Ще забележите, че повечето от тях са с гъвкав дизайн, така че ще успеете да откриете подходяща за вас и целта на вашия онлайн проект.

1.Hestia

hestia

Hestia е безплатна тема, която е много лесна за настройване и може да бъде интегрирана с WooCommerce плъгина, за да продавате своите продукти. Благодарение на responsive дизайна на тази тема, сайтът ви ще изглежда добре както на десктоп, така и на мобилни устройства. Също така част от предимствата на тази тема е лесното превеждане на страницата ви на други езици (с помощта на плъгин), бързо персонализиране на дизайна на сайта ви, както и едно от основните предимства – а именно, чe Hestia е тема оптимизирана за бързо зареждане.

2.Talon

talon

Talon e впечатляваща безплатна тема, с която ще грабнете вниманието на своите потребители моментално. С нея лесно можете да персонализирате изображението на сайта си, като то може да е статично или слайдшоу. Ако изберете последното, то лесно може да изобразите на един слайд вашите служители, на друг коментари от ваши партньори и потребители, и на трети да сложите портфолио с вашите продукти и услуги. При всички положения ще откритието нещо полезно за вашия бизнес използвайки Talon темата.

3.Bento

bento

Bento е тема, която може да бъде използвана за различни и множество цели. Без значение дали имате малък бизнес, агенция или персонален блог, можете да се възползвате от предимствата на тази тема. Един от основните плюсове на Bento е това, че работи отлично с различни плъгини за изграждане на страници (page builder plugins) и дори ще ви предложи да инсталирате някой от тях, когато активирате темата. Въпреки че Bento е безплатна тема, тя идва с много опции за персонализиране, които може да откриете в Theme Customizer.

4.Sydney

sydney

Sydney е на пръв поглед минималистична и изчистена тема, но всъщност съдържа в себе си множество функционалности като персонализирано лого, безброй опции на цветове и достъп до всички Google fonts. Sydney ще предаде бизнес визия на вашия сайт без да се налага да купувате premium теми.

5.ColorMag

colormag

ColorMag е идеален избор ако искате да започнете свой онлайн магазин. Темата предлага различи опции за сортиране, с които лесно ще може да организирате отделните категории на сайта си. Това в допълнение с responsive дизайна на темата, ще даде на бизнес проекта ви възможността да привлечете повече потенциални клиенти, които да се превърнат в лоялни потребители на вашия бранд.

6.GreatMag

greatmag

GreatMag е страхотна тема, която е подходяща за създаването на онлайн магазин, тъй като фокуса пада върху визуалните елементи. Responsive дизайн, Google Fonts, и различни Widget-и са само част от предимствата на тази тема. Също така може да се възползвате от добавянето на социални бутони, с които ще можете да препращате посетителите на сайта си към другите в профили в различни социални мрежи.

7.Flash

flash

Едно от основните предимства на Flash темата е че може напълно да интегрирате плъгините Flash Toolkit и SiteOrigin’s Page Builder, с които лесно ще подобрите потребителското преживяване на вашата страница.

8.Astrid

Astrid

Astrid е тема с изчистен дизайн, която е подходяща за агенции и малки бизнеси. Началната страница е много опростена, което позволява на клиентите ви с един поглед да разберат за какво е вашият бизнес и какви продукти и услуги предлагате. Поддържането на функционалности като WooCommerce, бърза персонализация, създаване на портфолио, и избор на цветове ви позволява да оформите страницата си по ваш вкус.

9.OnePress

Onepress

ОnePress е една от най-гъвкавите теми в WordPress, което я прави подходяща за всякакъв вид бизнеси. Повечето от функционалностите на тази тема не се различават от останалите – може да добавите WooCommerce плъгина, сайтът ви ще е с responsive дизайн, може да категоризирате съдържанието си и т.н. Но има една функционалност, която се различава от всички останали и която прави OnePress уникална и това е – Parallax scrolling effect. Това е ефект, при който съдържанието, което е фон (най-често изображение) се мести с различна скорост от съдържанието, което е върху фона (най-често текст). Ето и нагледни примери за Parallax scrolling effect.

10.Zerif Lite

Zerif-lite

Zerif Lite е тема, която събира в себе си всичко необходимо за това вашия уеб сайта да привлече вниманието на клиентите ви. Има възможност за добавяне на различни WordPress плъгини като контакт форми, WooCommerce и е SEO оптимизирана, за да сте сигурни, че страницата ви ще се класира по-нагоре в ранкинга на търсачките.

11.Amadeus

Amadeus

Amadeus е перфектната тема за вашия блог. Със своя семпъл и елегантен дизайн, темата ще позволи на вашите читатели да намират информацията лесно на сайта ви. В комбинация с различни шрифтове на писане и widget за добавяне на видеа, Amadeus ще превърне сайта ви в място, на което хората ще искат да се спрат.

12.Zakra

Zakra WordPress Theme

Zakra е безплатна WordPress тема, която е с responsive дизайн и е подходяща за всяка една индустрия. На разположение ще имате няколко различни демота, които със сигурност ще ви помогнат в изграждането на сайта ви. Темата е изключително гъвкава и с нея ще можете да създадете както личен блог, така и корпоративен сайт.

13.Oblique

Oblique

Oblique ще придаде изискана визия на сайта ви. Заглавието на страницата, както и цялостния дизайн позволяват елегантно презентиране на съдържанието ви. Също така в лявата част можете да откриете меню, в което да добавите различни категории.

14.Sparkling

Sparkling

Темата Sparkling предлага модерен дизайн, изпълнен с разноцветни изображения. Можете да се възползвате от почти всички възможни плъгини като се поддържат и някои от най-известните като Contact Form 7, SEO by Yoast, W3 Total Cache и много други.

Повече за най-добрите плъгин в WordPress може да откриете в нашата блог статия.

15.Allegiant

Allegiant

Allegiant е тема подходяща за всякакви цели, но визията в една страница я прави изключително подходяща за бизнеси. Предварително интегрираните секции правят изключително лесно визуализирането на вашите партньори, служители, партньори и различни награди. Също така може да се възползвате и Parallax ефекта.

16.Astra

Astra WordPress Theme

Astra e светкавично бърза и елегантна тема, с която лесно ще можете да личен блог, портфолио, електронен магазин или корпоративен сайт. Огромно предимство на темата е, че безпроблемно можете да променяте всеки аспект на сайта си, без да се налага да се придържате към готовите шаблони. Astrа е изцяло SEO оптимизирана, така че търсачките ще се влюбят в сайта ви!

17.Verbosa

Verbosa

Без значение дали пишете блог, ревюта, качвате снимки, като цяло без значението от вида на съдържанието ви, задължително трябва да пробвате Verbosa. Тя събира в себе си елегантен шрифт за въвеждане на текст, добро използване на контраст, бели полета и семпъл дизайн. По нищо не отстъпва на останалите безплатни теми, а дори и на много платени.

18.Shop Isle

Shop-isle

Shop Isle е перфектна тема за започване на онлайн магазин. Лесно можете да интегрирате WooCommerce плъгина, което ще ви позволи да започнете да генерирате продажби моментално. Когато започнете да използвате тази тема ще забележите елегантния дизайн, както и многото бели полето, които ще позволят на продуктите ви да изпъкнат.

19.AccessPress Parallax

Access-press

AccessPress Parallax е тема съставена от една страница. От името можете да разберете, че дизайна й е фокусиран над Parallax ефекта. Като добавим и гъвкавостта на темата, както и приятното й изглеждане, може да сте сигурни, че ще остави добро впечатление във вашите посетители.

20.Moesia

Moesia WordPress theme

Търсите подходяща тема, с която да изградите онлайн присъствието на бизнеса си? В такъв случай, задължително трябва да пробвате Moesia. С нея ще можете да изградите страхотно изглеждащ сайт, благодарение на готовите блокове за съдържание. Също така, можете да се възползвате и Parallax ефект за вашата начална страница!

Вижте повече: 68 WordPress плъгина, които да инсталирате през 2019

Кои са най-добрите безплатни WordPress теми през 2020?

Всички, от по-горе изброените, WordPress теми си остават едни от най-добрите безплатни такива и през настоящата година. Сега искаме да допълним този списък с още няколко интересни безплатни предложения, които ще придадат нужния стил и уникалност на вашия WordPress сайт!

1. Neve

Neve Free WordPress Theme

Neve e лесна за персонализиране тема с responsive дизайн, която е подходяща за всеки онлайн проект – от блогове до електронни магазини. Едно от най-големите ѝ предимства е, че работи идеално с новия редактор на съдържание Gutenberg, както и с останалите плъгини за създаване на страници – Elementor, Beaver Builder, SiteOrigin и други. Също така, можете да се възползвате от Parallax ефекта, което ще разчупи още повече дизайна на сайта ви!

Виж Neve demo!

2. Airi

Airi Free WordPress Theme

Ако търсите гъвкава и модерна тема, която да предлага много възможности за персонализиране, то със сигурност можете да се спрете на Airi. С нея можете да стартирате своя бизнес сайт от нулата и да го изградите с Elementor, който е интегриран в темата. Също така, Airi поддържа и WooCommerce, което прави качването и продаването на продукти/услуги изключително лесно!

Виж Airi demo!

3. Fagri

Fagri Free WordPress Theme

Fagri е тема с дизайн, който подхожда на сайтове от всякакъв тип. Освен, че е SEO-friendly и responsive, темата предлага много анимации, съвместимост с Elementor i Beaver Builder, WooCommerce, parallax ефект и много други функционалности.

Виж Fagri demo!

4. Neve Lawyers

Neve Lawyers Free WordPress Theme

Вероятно от името вече сте разбрали, че Neve Lawyers е тема подходяща за адвокати и кантори! Тази тема е с one-page responsive дизайн, включени са красиви шрифтове, Parallax ефект и е напълно съвместима с новият редактор на съдържание Gutenberg.

5. Spacious

Spacious Free WordPress Theme

Spacious e тема със семпъл, но много красив дизайн, подходяща за всеки вид бизнес сайт. Освен това, предлага различни шаблони, цветни бутони, светъл и тъмен изглед, WooCommerce съвместимост и много функционалности, които можете да добавите.

Виж Spacious demo!

6. Zillah

Zillah Free WordPress Theme

Ако мислите да стартирате блог, то Zillah e отличен избор за тема! Със своя елегантен и изчистен дизайн, няма как да не задържите вниманието на вашите читатели. Имате възможност да персонализирате и промените всеки един аспект и да се възползвате от голям брой плъгини. В допълнение, темата е SEO-friendly, можете да добавяте „Автор“ на всеки пост и е с responsive дизайн!

Виж Zillah demo!

7. Vantage

Vantage WordPress theme

Vantage е страхотна тема, особено ако трябва да създадете технологичен сайт. Едно от най-големите ѝ предимства е интеграцията с един от най-популярните плъгини като PageBuilder, Smart Slider и WooCommerce. Именно с помощта на последния ще можете бързо и лесно да продавате вашите стоки онлайн!

8. Cenote

Cenote Free WordPress Theme

Още една тема, която е перфектният избор ако искате да създадете личен блог! Cenote ви предоставя много възможности за персонализиране на вашата страница като: различни цветови опции, интересни шрифтове, икони и много други. Също така, темата идва напълно SEO оптимизирана, за да се показвате по-добре в търсачките!

Виж Cenote demo!

9. GeneratePress

GeneratePress Free WordPress Theme

GeneratePress е тема, която е изцяло фокусирана върху скоростта на вашия WordPress сайт. След инсталирането на темата, размера на страницата ви ще нарасне само с 15kb. Също така, работи перфектно с различни плъгини за създаване на страници и с Block редактора Gutenberg. В допълнение на всичко това, темата е SEO-friendly, с responsive дизайн, WooCommerce съвместима, предлага възможност за публикуване на различни постове и можете да променят всичко по нея!

Виж GeneratePress demo!

10. The Journal

The Journal Free WordPress Theme

The Journal e тема с изчистен, елегантен и модерен дизайн, перфектна за създаването на блог или онлайн списание. Лесно ще можете да добавяте съдържание с drag&drop функцията. Голямо предимство на тази тема е интеграцията на Google fonts, но внимавайте при избора на шрифт, тъй като това може да накара читателите да напуснат сайта ви.

В тази статия синтезирано ви представихме едни от най-добрите безплатни теми според нас, които можете да инсталирате на всеки хостинг. Изборът оставяме на вас! За всичко друго, свързано с управлението на вашата WordPress инсталация, можете да се възползвате от инструмента WordPress Management, който внедрихме в нашите WordPress хостинг планове!

Изображения източник: wordpress.org

Етикети: #wordpress #themes #wordpress-themes #wordpress-management #теми #hosting #cpanel #оптимизация #хостинг

Абонирай се за бюлетина ни!

Получавай първи най-актуалната и полезна информация за твоя онлайн бизнес!

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе