Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > 32 от най-добрите безплатни WordPress теми (2021)

32 от най-добрите безплатни WordPress теми (2021)

32 от най-добрите безплатни WordPress теми (2021)

(Обновена: ) | Полезно

Направили сте първата стъпка и сте инсталирали WordPress. Може би сте се възползвали от функционалността WP Install във вашия WordPress Management и сега се чудите каква е следващата стъпка?

А може би все още обмисляте дали да си направите WordPress сайт? Ако да, то тогава нашето подробно ръководство за как да си направите WordPress сайт ще ви помогне да направите първата стъпка!

Изборът на подходяща WordPress тема е от огромно значение за визията на вашия уеб сайт и съответно за визията на вашия бизнес. Но как да изберете сред толкова много варианти?

В следващите редове сме поместили някои от най-добрите безплатни теми за WordPress. Ще забележите, че повечето от тях са с гъвкав дизайн, така че ще успеете да откриете подходяща за вас и целта на вашия онлайн проект.

Нека започваме!

Най-добрите безплатни WordPress теми

1.Hestia

hestia

Hestia е безплатна тема, която е много лесна за настройване и може да бъде интегрирана с WooCommerce плъгина, за да продавате своите продукти.

Още по темата: Най-добрите 10 WordPress плъгинa за онлайн магазин

Благодарение на responsive дизайна на тази тема, сайтът ви ще изглежда добре както на десктоп, така и на мобилни устройства.

Също така част от предимствата на тази тема е лесното превеждане на страницата ви на други езици (с помощта на плъгин), бързо персонализиране на дизайна на сайта ви, както и едно от основните предимства – а именно, чe Hestia е тема оптимизирана за бързо зареждане.

2.Talon

talon

Talon e впечатляваща безплатна тема, с която ще грабнете вниманието на своите потребители моментално.

С нея лесно можете да персонализирате изображението на сайта си, като то може да е статично или слайдшоу. Ако изберете последното, то лесно може да изобразите на един слайд вашите служители, на друг коментари от ваши партньори и потребители, и на трети да сложите портфолио с вашите продукти и услуги. При всички положения ще откриете нещо полезно за вашия бизнес използвайки Talon темата.

3.Bento

bento

Bento е тема, която може да бъде използвана за различни и множество цели. Без значение дали имате малък бизнес, агенция или персонален блог, можете да се възползвате от предимствата на тази тема.

Един от основните плюсове на Bento е това, че работи отлично с различни плъгини за изграждане на страници (page builder plugins) и дори ще ви предложи да инсталирате някой от тях, когато активирате темата. Въпреки че Bento е безплатна тема, тя идва с много опции за персонализиране, които може да откриете в Theme Customizer.

Виж повече: 68 WordPress плъгина, които да инсталирате през 2021

4.Sydney

sydney

Sydney е на пръв поглед минималистична и изчистена тема, но всъщност съдържа в себе си множество функционалности като персонализирано лого, безброй опции на цветове и достъп до всички Google fonts. Sydney ще предаде бизнес визия на вашия сайт без да се налага да използвате платена WordPress тема.

5.ColorMag

colormag

ColorMag е идеален избор ако искате да започнете свой онлайн магазин. Темата предлага различи опции за сортиране, с които лесно ще може да организирате отделните категории на сайта си.

Това в допълнение с responsive дизайна на темата, ще даде на бизнес проекта ви възможността да привлечете повече потенциални клиенти, които да се превърнат в лоялни потребители на вашия бранд.

6.GreatMag

greatmag

GreatMag е страхотна тема, която е подходяща за създаването на онлайн магазин, тъй като фокусът пада върху визуалните елементи.

Responsive дизайн, Google Fonts, и различни WordPress Widgets са само част от предимствата на тази тема. Също така може да се възползвате от добавянето на социални бутони, с които ще можете да препращате посетителите на сайта си към другите в профили в различни социални мрежи.

7.Flash

flash

Едно от основните предимства на Flash темата е че може напълно да интегрирате плъгините Flash Toolkit и SiteOrigin’s Page Builder, с които лесно ще подобрите потребителското преживяване на вашата страница.

8.Astrid

Astrid

Astrid е тема с изчистен дизайн, която е подходяща за агенции и малки бизнеси.

Началната страница е много опростена, което позволява на клиентите ви с един поглед да разберат за какво е вашият бизнес и какви продукти и услуги предлагате.

Поддържането на функционалности като WooCommerce, бърза персонализация, създаване на портфолио, и избор на цветове ви позволява да оформите страницата си по ваш вкус.

9.OnePress

Onepress

ОnePress е една от най-гъвкавите теми в WordPress, което я прави подходяща за всякакъв вид бизнеси.

Повечето от функционалностите на тази тема не се различават от останалите – може да добавите WooCommerce плъгин, сайтът ви ще е с responsive дизайн, може да категоризирате съдържанието си и т.н.

Но има една функционалност, която се различава от всички останали и която прави OnePress уникална и това е – Parallax scrolling effect. Това е ефект, при който съдържанието, което е фон (най-често изображение) се мести с различна скорост от съдържанието, което е върху фона (най-често текст).

Ето и нагледни примери за Parallax scrolling effect.

10. OceanWP

Безплатна WordPress тема - OceanWP

OceanWP е безплатна тема за WordPress от най-високо качество. Може да бъде използвана за всякакъв вид сайтове - от онлайн сайт за продажби до абонаментен сайт. Изключително гъвкава и подходяща за всяка индустрия.

Основните ѝ предимства са, че е изкючително бърза, лека, SEO оптимизирана и адаптивна към мобилни устройства. Работи перфектно с всички известни плъгини за създаване на страници. И на последно място, но със сигурност не и по важност - има страшно много опции за персонализиране!

11. Simple

Безплатна WordPress тема - Simple

Искате да си създадете Shopify магазин? Тогава Simple е правилната тема за вашата бизнес идея.

Както и името ѝ подсказва, работата с тази тема е изключително лесна и всеки детайл в нея е опростен. Това, разбира се, не трябва да ви подвежда. Simple е тема, която предлага изключителен дизайн, множество функционалности и като всички други теми в списъка ни, е подходяща както за десктоп, така и за мобилни устройства.

12.Zakra

Zakra WordPress Theme

Zakra е безплатна WordPress тема, която е с responsive дизайн и е подходяща за всяка една индустрия.

На разположение ще имате няколко различни демота, които със сигурност ще ви помогнат в изграждането на сайта ви. Темата е изключително гъвкава и с нея ще можете да създадете както личен блог, така и корпоративен сайт.

13. North Shore

North Shore

North Shore e "Child" тема на CityLogic. Тя ще придаде океанси привкус на вашия сайт. Темата е със семпъл, но грабващ окото дизайн, който ще задържи потребителите ви на вашата страница.

Изключително подходяща тема за сайт за пътувания, хранене, lifestyle или спорт. Можете да интегрирате в нея всички популярни плъгини, за да добавите още функционалности към сайта си.

Не знаеш какво е Child тема? Не се притеснявай! Научи основните WordPress термини с помощта на нашата статия!

14. Deep

Безплатна WordPress тема - Deep

Deеp е тема с минималистичен дизайн, който позволява на посетителите на сайта ви да се фокусират върху съдържанието! Темата е подходяща за начинаещи WordPress ентусиасти, но също така предлага и неограничени възможности за създаването на един прекрасен и добре функциониращ WordPress сайт!

15.Allegiant

Allegiant

Allegiant е тема подходяща за всякакви цели, но визията в една страница я прави изключително подходяща за бизнеси.

Предварително интегрираните секции правят изключително лесно визуализирането на вашите партньори, служители, партньори и различни награди. Също така може да се възползвате и Parallax ефекта.

16.Astra

Astra WordPress Theme

Astra e светкавично бърза и елегантна тема, с която лесно ще можете да личен блог, портфолио, електронен магазин или корпоративен сайт. Огромно предимство на темата е, че безпроблемно можете да променяте всеки аспект на сайта си, без да се налага да се придържате към готовите шаблони. Astrа е изцяло SEO оптимизирана, така че търсачките ще се влюбят в сайта ви!

17.Verbosa

Verbosa

Без значение дали пишете блог, ревюта, качвате снимки, като цяло без значението от вида на съдържанието ви, задължително трябва да пробвате Verbosa. Тя събира в себе си елегантен шрифт за въвеждане на текст, добро използване на контраст, бели полета и семпъл дизайн.

По нищо не отстъпва на останалите безплатни теми, а дори и на много платени.

18.Shop Isle

Shop-isle

Shop Isle е перфектна тема за започване на онлайн магазин. Лесно можете да интегрирате WooCommerce плъгина, което ще ви позволи да започнете да генерирате продажби моментално. Когато започнете да използвате тази тема ще забележите елегантния дизайн, както и многото бели полетa, които ще позволят на продуктите ви да изпъкнат.

19.AccessPress Parallax

Access-press

AccessPress Parallax е тема съставена от една страница. От името можете да разберете, че дизайна й е фокусиран над Parallax ефекта. Като добавим и гъвкавостта на темата, както и приятния ѝ дизайн, може да сте сигурни, че ще остави добро впечатление във вашите посетители.

20.Moesia

Moesia WordPress theme

Търсите подходяща тема, с която да изградите онлайн присъствието на бизнеса си? В такъв случай, задължително трябва да пробвате Moesia. С нея ще можете да изградите страхотно изглеждащ сайт, благодарение на готовите блокове за съдържание. Също така, можете да се възползвате и Parallax ефект за вашата начална страница!

21. Neve

Neve Free WordPress Theme

Neve e лесна за персонализиране тема с responsive дизайн, която е подходяща за всеки онлайн проект – от блогове до електронни магазини.

Едно от най-големите ѝ предимства е, че работи идеално с редакторa на съдържание Gutenberg, както и с останалите плъгини за създаване на страници – Elementor, Beaver Builder, SiteOrigin и други. Също така, можете да се възползвате от Parallax ефекта, което ще разчупи още повече дизайна на сайта ви!

Виж Neve demo!

22. Airi

Airi Free WordPress Theme

Ако търсите гъвкава и модерна тема, която да предлага много възможности за персонализиране, то със сигурност можете да се спрете на Airi.

С нея можете да стартирате своя бизнес сайт от нулата и да го изградите с Elementor, който е интегриран в темата. Също така, Airi поддържа и WooCommerce, което прави качването и продаването на продукти/услуги изключително лесно!

Виж Airi demo!

23. Spacious

Spacious Free WordPress Theme

Spacious e тема със семпъл, но много красив дизайн, подходяща за всеки вид бизнес сайт. Освен това, предлага различни шаблони, цветни бутони, светъл и тъмен изглед, WooCommerce съвместимост и много функционалности, които можете да добавите.

Виж Spacious demo!

24. Vantage

Vantage WordPress theme

Vantage е страхотна тема, особено ако трябва да създадете технологичен сайт. Едно от най-големите ѝ предимства е интеграцията с един от най-популярните плъгини като PageBuilder, Smart Slider и WooCommerce. Именно с помощта на последния ще можете бързо и лесно да продавате вашите стоки онлайн!

25. Cenote

Cenote Free WordPress Theme

Още една тема, която е перфектният избор ако искате да създадете личен блог! Cenote ви предоставя много възможности за персонализиране на вашата страница като: различни цветови опции, интересни шрифтове, икони и много други.

Също така, темата идва напълно SEO оптимизирана, за да се показвате по-добре в търсачките!

Виж Cenote demo!

26. GeneratePress

GeneratePress Free WordPress Theme

GeneratePress е тема, която е изцяло фокусирана върху скоростта на вашия WordPress сайт.

След инсталирането на WordPress темата, размерът на страницата ви ще нарасне само с 15kb. Също така, работи перфектно с различни плъгини за създаване на страници и с Block редактора Gutenberg.

В допълнение на всичко това, темата е SEO-friendly, с responsive дизайн, WooCommerce съвместима, предлага възможност за публикуване на различни постове и можете да променят всичко по нея!

Виж GeneratePress demo!

27. Brooklyn Lite

brooklyn lite

Brooklyn Lite е много лека и достъпна WordPress тема. Подходяща е за всякакъв тип корпоративни сайтове, за любителите на блоговете и също така е чудесен вариант за създаване на портфолио през 2021 г.

Разполагате с Event Management, календар за събития и още много екстри. Можете да създадете свой онлайн магазин чрез WooCommerce.

Темата е бърза, има различни опции за разчупен дизайн със скриващи се и показващи се полета и най-важното е, че много бързо зарежда на мобилни устройства, заради нейната AMP оптимизация.

28. Polmo Lite

Polmo Lite

Polmo Lite е мултифункционална тема и е подходяща за различни видове дейности и бизнеси като агенции, корпоративни сайтове и персонални блог страници. Много практичен вариант е и за създаване на издържано портфолио.

Подходящ избор е също така и за хората на свободна професия или т.н. freelancers.

Дизайнът е изключително семпъл, изчистен откъм елементи и достатъчно модерен. Толкова е лесна за употреба, че бихте могли да създадете своя сайт само в рамките на няколко минути.

Разполагате с опции за употреба на различни изображения както и внедряването на карусел в дизайна на началната страница на сайта ви. Можете да използвате персонализираното си лого и да допълните професионалния облик на страницата си.

Научи повече: Направи си сам атрактивно лого за твоя сайт!

29. Envo Magazine

envo magazine

Envo Magazine е модерна тема, която зарежда много бързо. Визията й е разчупена и е подходяща за динамични новинарски сайтове. Ще е удобна и за блогърска платформа, както и креативни творчески сайтове. Съдържа доста инструменти в себе си, които ще улеснят доброто представяне на вашия сайт. Разгледайте какво предлага темата и преценете дали отговаря на вашите нужди.

30. HitMag

hit mag

Hit Mag не е просто поредната безплатна WordPress тема. Визията й е много запомняща се и динамична. Подходяща е за персонални блогове и информационни страници.

Разполага с различни цветове, които могат да дообогатят визията, която искате за своя сайт. Има цели 4 различни начини за рформатиране на вашите блог постове:

  • Оформление в две колони;

  • Оформление в три колони;

  • List оформление;

  • Оформление “Големи постове“.

Менюто включва и слайд шоу функционалност, която придава необходимата динамичност и усещане за професионална издържаност на сайтовете. Опитайте тази тема, сигурни сме, че ще ви е интересно.

31. Accelerate

Accelerate

Accelerate също е безплатна тема, която със сигурност е много харесвана от WordPress потребителите, ако съдим по нейния рейтинг и сваляния, които възлизат на над 20 000 пъти.

Поддържа всички формати за публикации, което ви дава свободата да разчупвате както визията, така и съдържанието на сайта си. WordPress темата е подходяща за блогове за пътешествия, бизнес и корпоративни услуги, сайт за книги, за кулинарни изкушения и други.

Научи повече: Как да си направите блог за пътешествия

32. Foodica Lite

foodica lite

Foodica Lite е страхотна опция, особено, ако искате да си направите кулинарна страница, с която да показвате своите рецепти и вкусотии. Ако все още не сте прочели нашата статия „ Как бързо и лесно да си направим кулинаред блог?“ (https://www.icn.bg/bg/blog/polezno/easy-steps-to-create-a-cooking-blog/), поправете това и проследете всички важни стъпки, които трябва да знаете.

Представяме ви нашето Ръководство: Как да си направя кулинарен сайт с ICN.Bg Sitebuilder (Стъпка по стъпка). В него има полезно видео, което също ще ви бъде от полза, след като сте решили да сътворите своя кулинарен сайт.

В тази статия синтезирано ви представихме едни от най-добрите безплатни теми според нас, които можете да инсталирате на всеки хостинг. Изборът оставяме на вас! За всичко друго, свързано с управлението на вашата WordPress инсталация, можете да се възползвате от инструмента WordPress Management, който внедрихме в нашите WordPress хостинг планове!

Изображения източник: wordpress.org

Етикети: #wordpress #themes #wordpress-themes #wordpress-management #теми #hosting #cpanel #оптимизация #хостинг

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе