Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Кои са 15-те най-популярни WordPress Plug-ins?

Кои са 15-те най-популярни WordPress Plug-ins?

Кои са 15-те най-популярни WordPress Plug-ins?

(Обновена: ) | Полезно

Едно от многобройните предимства на това да изградите уеб сайта си в WordPress е различните плъгини, които ви позволяват да добавите различни функционалности, с които да подобрите цялостно качеството на вашия сайт. По последни данни съществуват над 45 000 плъгина, което може малко да ви притесни, но не се безпокойте. За щастие голяма част от тях извършват една и съща дейност, което намаля драстично броя им. Също така много от тях са с ниско качество, затова не ви препоръчваме да ги добавяте.

В следващите редове, ще откриете 15-те най-популярни и качествени плъгини, как работят и каква стойност ще донесат на сайта и бизнеса ви.

1.Yoast SEO

yoast

Ако търсите начини да оптимизирате ранкинга на сайта си в търсачките (т.нар. Search Engine Optimization), то Yoast SEO е плъгин, който ще ви свърши перфектна работа. Едно от предимствата на този WordPress плъгин е, че не просто ще ви помогне да оптимизирате съдържанието си, предлагайки ви релевантни ключови думи, но докато го използвате вие ще добиете много знания за самия SEO процес, както и ще увеличите броя на посетителите си от търсачките и социалните медии. С Yoast SEO не е нужно да наемате SEO експерт, тъй като минавате през целия процес стъпка по стъпка, за да разберете всичко в детайли.

2.Contact Form 7

contact

Contact Form 7 е един от най-популярните плъгини за създаване на контакт форми. Процесът на създаване е много лесен и бърз. Дори и да нямате технически познания, лесно ще можете да ги създадете и да ги добавите, където пожелаете на сайта си. С навлизането на различните регламенти за защита на потребителските данни, плъгинът се актуализира непрестанно, за да може да създавате по-защитени контакт формуляри.

3.Akismet

Alаа

Akismet е един от тези WordPress анти-спам плъгини, които не са просто от огромна важност, а са и силно препоръчителни. Това е официален безплатен плъгин от компанията майка на WordPress – Automattic, и ако не го използвате, то е добра идея да започнете. Akismet използва уникален алгоритъм комбиниран с community-created база данни, който различава кой коментар е спам и кой е легитимен. Плъгинът е автоматично добавен към всяка нова WordPress инсталация, просто трябва да го активирате.

Можете да откриете повече информация за Akismet плъгина и как да го активирате в статията ни в нашия Помощен център, както и във видеото в нашият YouTube канал.

4.W3 Total Cache

w3

Ако искате да подобрите скоростта на сайта си, кеширането е един от най-добрите варианти за това. W3 Total Cache е най-използваният WordPress плъгин за кеширане на съдържанието. Активирайки го ще намалите времето за зареждане на сайта ви, което ще подобри цялостно представяне, както и ранкинга ви в търсачките.

Ние от ICN.Bg, разработихме за всички наши клиенти инструмента WordPress Management, чрез който лесно да управлявате вашата WordPress инсталация, и който може да откриете във вашия cPanel контролен панел. Той е съставен от 10 функционалности, като една от тях е WordPress Optimization. През нея може лесно и бързо, само с един клик, да инсталирате и конфигурирате W3 Total Cache за работа в комбинация с ActiveCache.

5.Smush Image Compression

smush

Задържането на вниманието на потребителите на сайта ви би било доста по-успешно ако използвате цветни висококачествени изображения. За съжаление, често тези изображения са доста големи и това забавя зареждането на сайта ви. Точно в такива ситуации е добре да използвате Smush Image Compression плъгина, който ще намали размера на изображението без да разваля качеството. Използването на оптимизирани изображения ще подобри и ранкинга ви в търсачките.

6.Google XML Sitemaps

google

С използването на Google XML Sitemaps създавате sitemap на сайта си, което ще подобри вашето SEO представяне, тъй като crawler-ите на Google, Yahoo и Bing ще могат да видят цялостната структура на сайта ви и да го индексират по-възможно най-добрия начин. Единствено трябва да активирате плъгина и автоматично ще се генерира sitemap на сайта ви.

7.WordFence

wf Ако се притеснявате за сигурността на вашия WordPress сайт, то задължително трябва да инсталирате WordFence плъгина. Плъгинът съдържа много функционалности като Malware сканиране, защита за вписване, Firewall защита и още много.

Също така допълнителна защита може да намерите и през WordPress Management. Чрез функционалността WordPress Security лесно може да активирате три механизми, които да увеличат сигурността на сайта ви:

  • Password Protection – Добавяте паролно защитена директория към логин частта на вашата инсталация
  • Fix Permissions – Лесно може да коригирате заложените права
  • Security Check – Извършва цялостна проверка на инсталацията ви, като след това получавате препоръки за оптимизация и повишаване на сигурността.

8.NextGen Gallery

ng NextGen Gallery е най-разпространеният WordPress Gallery плъгин. Благодарение на гъвкавостта на плъгина, имате възможност да добавяте множество различни изображения на сайта си. Ако решите да използвате платената версия, ще може да използвате още повече опции.

9.Jetpack

jpt Подобно на Akismet, Jetpack също е разработен от Automattic. Tози плъгин събира в себе си функционалностите на няколко плъгина, като добавяйки го към вашата WordPress инсталация.

Jetpack е изключително удобен плъгин, с който можете да извършвате различни услуги, които да направят още по-добър вашата WordPress инсталация. Ето кои са някои от тях:

  • Дизайнерски услуги – Създайте и персонализирайте сайта си от началото до края. Може да откриете множество теми, изображения и видеа.
  • Маркетинг услуги – Рекламирайте и анализирайте своя сайт. Можете да публикувате автоматично в социалните мрежи, да се възползвате от различните SEO инструменти и много още.
  • Услуги за сигурност – С Jetpack няма нужда да се тревожите за загуби на данни, downtime на сайта ви и хакерски атаки.

10.Slider Revolution

ss Slider Revolution плъгинът е лесен за инсталиране и ще разчупи дизайна на WordPress сайта ви. Можете да създавате различни slideshows, цели медийни галерии, и дори страници за вписване за newsletter. Със Slider Revolution, вие контролирате финалния дизайн на всеки слайд.

11.Redirection

Redirection е един от най-популярните плъгини за пренасочващи линкове. Инсталирайки го, ще можете да променяте пермалинковете на дадени страници или постове и по този начин лесно да препращате потребителите към настоящата версия на страницата. Този плъгин е изключително полезен, когато мигрирате страници или постове от стар сайт.

12.Page Builder by SiteOrigin

pb Ако искате страниците ви да имат персонализиран дизайн, то за вас е плъгинът Page Builder by SiteOrigin.

Лесен и удобен за използване, плъгинът ви позволява създавате съдържание с responsive дизайн, което ще позволи на потребителите ви да се наслаждават на сайта ви и през мобилните си устройства.

13.MailChimp for WordPress

chimp MailChimp for WordPress плъгинът свързва вашата WordPress инсталация с акаунта ви в MailChimp. Това ви позволява да добавяте различни методи за попълване на контакти в сайта ви, като ги добавя към вашия MailChimp лист. Също така лесно може да създавате приятни за използване и мобилно оптимизирани Sign-up формуляри, като може да ги редактирате, както сметнете за добре и да ги позиционирате, навсякъде по сайта си. Голямо предимство на този плъгин е, че работи отлично с други плъгини на сайта ви, като Contact Form 7, WooCommerce и др. MailChimp for WordPress е лесният начин да съберете имейлите на вашите потребители.

14.WooCommerce

www WooCommerce e един от любимите плъгини за електронна търговия на стотици WordPress потребители. В момента 30% от онлайн магазините съществуват благодарение на WooCommerce. Лесно може да продавате, както физически, така и дигитални продукти, под всякаква форма и размер. Можете да добавяте и начин на плащане, видове доставки и много още, за да имате един перфектен добре работещ онлайн магазин. Важно е да не забравяте, че макар да работи с абсолютно всички теми в WordPress, има някои от тях, които са по-добре пригодени за функционалностите на WooCommerce плъгина.

15.Limit Login Attempts

Как работи този плъгин може да разберете от самото му име. Limit Login Attemtps ще забрани достъпа на даде потребител, който въведе даден брой грешни данни. Този плъгин е изключително полезен срещу Brute Force атаки, при които се използват множество пароли, докато хакерите не открият правилната.

В такива ситуации функционалността WordPress Security и специално опцията Password Protection, която споменахме по-горе, има за цел да ви защити точно срещу този вид атаки, добавяйки паролно защитена директория към логин частта на вашата инсталация.

Вижте как лесно да настроите плъгина във нашето видео.

Както споменахме, това са малка част от всички възможни плъгини в WordPress и направихме тази класация да ви помогнем в избора. Не е нужно да инсталирате всички или точно тези, добавете тези плъгини към WordPress инсталацията си, които ще допринесат за правилното развитие на сайта ви.

Етикети: #wordpress #plug-ins #optimization #оптимизация #wordpress-management #hosting #хостинг #e-commerce #плъгини #security

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе