Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Review: Най-подходящия Споделен хостинг план за вашия онлайн бизнес

Review: Най-подходящия Споделен хостинг план за вашия онлайн бизнес

Review: Най-подходящия Споделен хостинг план за вашия онлайн бизнес

Полезно

Изборът на правилния и сигурен споделен хостинг план е от решаващо значение, когато планирате създаването на своя уеб сайт и онлайн бизнес. Но как да предвидите от какви ресурси ще се нуждаете и да подготвите сайта си за очаквания трафик? В тази статия ще разгледаме какво е необходимо за успешен старт и развитие на вашия онлайн проект, независимо от неговия мащаб. С наша помощ ще разберете и точно кое от предложенията ни е най-подходящото за вашия онлайн проект.

Екстрите са за всички

Без значение кой от плановете на Споделен хостинг изберете като най-подходящ за вашия бизнес, ще се възползвате от много безплатни допълнителни възможности от ICN.Bg:

 • cPanel контролен панел – това е най-популярният контролен панел за управление на хостинг акаунти. Ще можете да го използвате безплатно с всеки един план на Споделен хостинг.
 • 30 бр. архивни копия на вашия сайт
 • Google AdWords ваучер за реклама на стойност 90 лв.
 • WordPress management – инструмент, който предлага лесно управление и оптимизация на WordPress инсталацията във вашия хостинг акаунт
 • 24/7 поддръжка – нашият екип е насреща денонощно, за да даде отговор на всичките ви въпроси и да помогне за разрешаването на възникнали казуси, свързани с вашия хостинг акаунт.

Как да изберете хостинг план?

Хостинг план за стартиращи бизнеси, статични сайтове и блогове

Ако изграждате първия си блог или уеб сайт на своя малък бизнес, оглеждайте се за решение на достъпна цена и набор от всички необходими функционалности.

Тук все още сайтът ви има неголяма посещаемост и не се нуждаете от много дисково пространство. Това, от което наистина имате нужда, е високо ниво на защита за сайта и потребителите, както и максимален uptime. Допълнителни ползи ще извлечете, ако можете да се възползвате и от архивни копия на данните, и създаване на неограничен брой пощенски кутии от вашия акаунт.

От ICN.Bg препоръчваме стартиращите бизнеси и малките уеб сайтове да използват Споделен Хостинг план Ултима.

Параметри на план Ултима:

 • 25GB HDD + SSD за ускоряване на вашия уеб сайт.
 • Неограничен трафик – няма лимит на броя потребители и сесиите, които сайтът ще генерира.
 • Защитен сайт и потребители – получавате безплатен SSL сертификат, който криптира връзката между сървъра и компютъра на потребителя.
 • Безплатна имейл функционалност, за да създадете пощенски кутии в своя хостинг акаунт

Хостинг план Ултима НЕ Е за вас, ако:

 • Очаквате сериозен трафик на сайта си, както и много на брой едновременни посещения от потребители.
 • Планирате разширяване на сайта и ще се нуждаете от повече дисково пространство.
 • Създавате динамичен сайт.
 • Създавате бизнес сайт или блог, електронен магазин или друг тип онлайн портали.
 • Планирате създаването на повече от един уеб сайт.

Хостинг план за WordPress сайтове и други CMS платформи, динамични сайтове, бизнес сайтове и фирмени блогове

Тези сайтове изискват повече ресурси, за да работят правилно и пълноценно. Ако създавате такъв тип онлайн проект, най-вероятно предвиждате сериозен трафик и повече информация, която ще качите на сайта си.

В зависимост от вашата дейност може да ви се наложи да създадете допълнителни уеб сайтове и да добавите още домейни към акаунта си. А едва ли искате всичко това да ви струва скъпо.

В тези случаи ви препоръчваме да изберете Споделен Хостинг план Икономичен.

Предимствата на план Икономичен пред Ултима:

 • 50GB HDD + SSD за ускоряване на вашия уеб сайт
 • Възможност да хоствате до 25 сайта в един хостинг план
 • Два пъти по-висока сървърна мощ за обработване на заявките на сайта ви

НЕ използвайте Хостинг план Икономичен, ако:

 • Сайтът ви ще бъде с много интензивна посещаемост
 • Сайтът използва обемни бази данни
 • Създавате електронен магазин, онлайн портал или новинарски сайт

Хостинг план за електронни магазини и сайтове с висока посещаемост и обемни бази данни

Тази точка е за вас, ако уеб сайтът ви генерира директни приходи за вашия бизнес, ако продавате стоки и услуги онлайн, както и ако разчитате да печелите от рекламно пространство, заради високия трафик на сайта. Във всички тези случаи е изключително важно да осигурите достатъчно мощ и защита на сайта, за да може той да се зарежда бързо и да бъде достъпен в над 99.99% от времето. Ако всичко това описва вашия собствен онлайн бизнес, тогава на вас ви е нужен именно Споделен Хостинг план Бизнес. Освен още по-високата сървърна мощ, Бизнес разполага и с още няколко предимства пред Икономичен:

 • Безплатен домейн – вашето домейн име, заявено с Хостинг план Бизнес, ще бъде безплатно, ако изберете домейн разширение .com, net, org, eu, или info.
 • Безплатен IP адрес – това е собствената ви идентичност в Интернет
 • Неограничен брой уеб сайтове, които можете да хоствате с един хостинг план

НЕ ви е нужен Хостинг план Бизнес, ако:

 • Създавате личен сайт, малък блог или презентационен сайт на своя малък бизнес
 • Не очаквате сериозен трафик към сайта
 • Разработвате малък статичен уеб сайт
 • Искате да създадете мащабен онлайн магазин или онлайн платформа, към който очаквате сериозен трафик и брой едновременни посещения. В тези случаи трябва да помислите за план Стандарт на Споделен хостинг от ICN.Bg или да преминете на друг вид хостинг, където ще разполагате с повече ресурси и гъвкавост – Cloud, Нает сървър или VPS.

Хостинг план за онлайн портали, новинарски и информационни сайтове с интензивна посещаемост

При този вариант информацията на сайта ви се обновява непрекъснато, а трафикът към него е много интензивен. Възможен е и пик в броя на едновременните заявки, които потребителите правят. Уеб сайтът трябва да поддържа огромна база от данни и да се ползва с голям набор от ресурси. Ето защо е необходим и Споделен Хостинг план Стандарт с още повече възможности:

 • 5 пъти по-висока сървърна мощ
 • 180GB дисково пространство
 • ICN.Bg Sitebuilder план SiteMax – имате възможност да изградите собствен уеб сайт без да се нуждаете от технически познания. Тук разчитате единствено на drag&drop функцията, за да добавяте и редактирате съдържание в страниците. Имате и избор от над 190 шаблона, за да създадете страхотен дизайн за сайта.

Хостинг план Стандарт НЕ ви е необходим, ако:

 • Изграждате статичен презентационен сайт
 • Имате само личен или фирмен блог
 • Не предвиждате сериозен трафик към сайта си
 • Предвиждате да изградите мащабен онлайн магазин или платформа със сериозен трафик и брой едновременни заявки към него. В тези случаи трябва да помислите да преминете на друг вид хостинг, където ще разполагате с повече ресурси и гъвкавост – Cloud, Нает сървър или VPS.

Кога споделеният хостинт НЕ е добър избор

Вероятно е нито един от плановете на Споделен хостинг да не удовлетворява напълно нуждите ви. Много от онлайн бизнесите като електронните магазини, например, изпитват нерегулярен трафик към сайта си и пик в натоварването в случаи на промоции и рекламни кампании. Тогава е изключително трудно да предвидите посещенията на сайта си и да го подготвите с необходимите ресурси.

Решението: Cloud хостинг - това е гъвкава услуга, при която ще използвате и заплащате точно толкова ресурси, от колкото има нужда сайтът ви във всеки един момент. Вижте повече за това кога cloud е по-добрият избор от споделения хостинг.

Обобщение: Споделените хостинг планове са подходящи за малки и големи бизнеси, които търсят хостинг услуга на достъпна цена, постоянни ресурси и сигурност за своя онлайн бизнес. Плановете Ултима и Икономичен са създадени за стартиращи бизнеси, малки уеб сайтове, лични и фирмени блогове. С плановете Бизнес и Стандартен ще си гарантирате достатъчно пространство и ресурси за онлайн магазини и платформи с интензивен трафик и обемни бази от данни.

Оставаме насреща за допълнително въпроси от ваша страна за това как да изберете своя нов хостинг план. Консултирайте се с нашите специалисти за това кой е най-подходящият вариант за вашия уеб проект! Можете да ни пишете на office@icn.bg, за да ви съдействаме за всеки възникнал казус.

Ако желаете да получавате още полезна и актуална информация за вашия онлайн бизнес от ICN.Bg, абонирайте се за нашия месечен бюлетин. В него ще откриете допълнителни материали, както и промоционални предложения, от които първи ще можете да се възползвате.

Етикети: #shared-hosting #hosting #wordpress-management #хостинг #cpanel #domains #споделен-хостинг

Абонирай се за бюлетина ни!

Получавай първи най-актуалната и полезна информация за твоя онлайн бизнес!

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе