Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Как да избера хостинг план?

Как да избера хостинг план?

Как да избера хостинг план?

(Обновена: ) | Полезно

Изборът на правилния и сигурен споделен хостинг план е от решаващо значение, когато планирате създаването на своя уеб сайт и онлайн бизнес. Но как да предвидите от какви ресурси ще се нуждаете и как да подготвите сайта си за очаквания трафик? В тази статия ще разгледаме какво е необходимо за успешен старт и развитие на вашия онлайн проект, независимо от неговия мащаб. С наша помощ ще разберете и точно кое от предложенията ни е най-подходящото за вашия онлайн проект.

Хостингът е подценяван ресурс, които стои зад онлайн присъствието ви, т.е за да бъде бизнесът ви онлайн, хостингът е задължитeлен елемент. Не го подценявайте! Ето защо е изключително важно да подберете правилното хостинг решение за вашия бизнес, а то трябва да ви предостави оптимални ресурси, нужни за вашия проект. С подходящ хостинг вие си гарантирате сигурност и бързина за сайта. И не на последно място изборът на правилния хостинг за вашия проект ще ви гарантира, че не плащате излишни пари за ресурси, от които нямате нужда.

hosting promo code

Вземи сега Споделен хостинг план или WordPress хостинг план за твоя сайт с 20% отстъпка с код: webhosting2020

Важната задача е да определите кой вид хостинг е най-подходящ индивидуално за нуждите на вашия сайт или онлайн магазин.

Екстрите са за всички

Без значение кой от плановете на Споделен хостинг изберете като най-подходящ за вашия бизнес, ще се възползвате от много безплатни допълнителни възможности от ICN.Bg:

 • cPanel контролен панел – това е най-популярният контролен панел за управление на хостинг акаунти. Ще можете да го използвате безплатно с всеки един план на Споделен хостинг.
 • 30 бр. архивни копия на вашия сайт
 • WordPress management – инструмент, който предлага лесно управление и оптимизация на WordPress инсталацията във вашия хостинг акаунт
 • DDOS защита – предпазва сайта ви от злонамерени атаки, които целят да направят сайта ви недостъпен, като изпращат огромен трафик към сайта ви и го блокират.
 • WAF – представлява защитна стена, която филтрира трафика към сайта ви. Ефективно защитава сайта ви, приложенията ви и хостинг акаунтите ви от злонамерени външни действия.
 • SSL сертификат – той е задължителен елемент за всеки сайт. С него защитавате както сайта си,така и личните данни на вашите потребители и клиенти.
 • 24/7 поддръжка – нашият екип е насреща денонощно, за да даде отговор на всичките ви въпроси и да помогне за разрешаването на възникнали казуси, свързани с вашия хостинг акаунт.

Как да изберете хостинг план?

Хостинг план за стартиращи бизнеси, статични сайтове и блогове

Ако изграждате първия си блог или уеб сайт на своя малък бизнес, оглеждайте се за решение на достъпна цена и набор от всички необходими функционалности.

Тук все още сайтът ви има неголяма посещаемост и не се нуждаете от много дисково пространство. Това, от което наистина имате нужда, е високо ниво на защита за сайта и потребителите, както и максимален uptime. Допълнителни ползи ще извлечете, ако можете да се възползвате и от архивни копия на данните, и създаване на неограничен брой пощенски кутии от вашия акаунт.

От ICN.Bg препоръчваме стартиращите бизнеси, информационни сайтове и малките уеб сайтове да използват Споделен Хостинг план Ултима.

Параметри на план Ултима:

 • 25GB HDD + SSD за ускоряване на вашия уеб сайт.
 • Неограничен трафик – няма лимит на броя потребители и сесиите, които сайтът ще генерира.
 • Защитен сайт и потребители – получавате безплатен SSL сертификат, който криптира връзката между сървъра и компютъра на потребителя.
 • Безплатна имейл функционалност, за да създадете неограничен брой пощенски кутии в своя хостинг акаунт

Хостинг план Ултима НЕ Е за вас, ако:

 • Очаквате сериозен трафик на сайта си, както и много на брой едновременни посещения от потребители.
 • Планирате разширяване на сайта и ще се нуждаете от повече дисково пространство.
 • Създавате динамичен сайт.
 • Създавате бизнес сайт или блог, електронен магазин или друг тип онлайн портали.
 • Планирате създаването на повече от един уеб сайт.

Хостинг план за WordPress сайтове и други CMS платформи, динамични сайтове, бизнес сайтове и фирмени блогове

Тези сайтове изискват повече ресурси, за да работят правилно и пълноценно. Ако създавате такъв тип онлайн проект, най-вероятно предвиждате сериозен трафик и повече информация, която ще качите на сайта си.

В зависимост от вашата дейност може да ви се наложи да създадете допълнителни уеб сайтове и да добавите още домейни към акаунта си. А едва ли искате всичко това да ви струва скъпо.

В тези случаи ви препоръчваме да изберете Споделен Хостинг план Икономичен.

Предимствата на план Икономичен пред Ултима:

 • 50GB HDD + SSD за ускоряване на вашия уеб сайт
 • Възможност да хоствате до 25 сайта в един хостинг план
 • Два пъти по-висока сървърна мощ за обработване на заявките на сайта ви

НЕ използвайте Хостинг план Икономичен, ако:

 • Сайтът ви ще бъде с много интензивна посещаемост
 • Сайтът използва обемни бази данни
 • Създавате електронен магазин, онлайн портал или новинарски сайт

Важно: Вижте и специализираните Wordpress хостинг решения, ако сте се спрели на Wordpress сайт. По този начин ще гарантирате оптимална среда за вашия сайт. В Wordpress хостинга ще намерите инструменти за лесно и бързо управление на сайта ви.

Хостинг план за електронни магазини и сайтове с висока посещаемост и обемни бази данни

Хостинг план Бизнес е специализиран за вече работещи Бизнеси. Ако вече сте наложил се бизнес, без значение дали до сега сте имали онлайн присъствие или не, то към вас определено се очаква да има трафик онлайн. Ако сега преминавате към онлайн присъствие, не забравяйте, че прехвърляйки бизнес пощите си към домейна ви (office@domain.com, sales@imetonasaita.com), това отново ще увеличи трафика към вашия сайт.

Този тип хостинг е подходящ и за стартиращи онлайн магазини. Във всички тези случаи е изключително важно да осигурите достатъчно мощ и защита на сайта, за да може той да се зарежда бързо и да бъде достъпен в над 99.99% от времето,

Освен още по-високата сървърна мощ, Бизнес планът разполага и с още няколко предимства пред Икономичен:

 • Безплатен домейн – вашето домейн име, заявено с Хостинг план Бизнес, ще бъде безплатно, ако изберете домейн разширение .com, net, org, eu, или info. Ако вече имате такъв домейн, то може безплатно да го трансферирате.
 • Безплатен IP адрес – това е собствената ви идентичност в Интернет.
 • Неограничен брой уеб сайтове, които можете да хоствате с един хостинг план.
 • ICN.Bg Sitbuilder – с помощта на Drag&Drop платформата можете бързо и лесно да направите свой нов сайт без да имате предишен опит или технически познания.

НЕ ви е нужен Хостинг план Бизнес, ако:

 • Създавате личен сайт, малък блог или презентационен сайт на своя малък бизнес
 • Не очаквате сериозен трафик към сайта
 • Разработвате малък статичен уеб сайт
 • Искате да създадете мащабен онлайн магазин или онлайн платформа, към който очаквате сериозен трафик и брой едновременни посещения. В тези случаи трябва да помислите за план Стандарт на Споделен хостинг от ICN.Bg или да преминете на друг вид хостинг, където ще разполагате с повече ресурси и гъвкавост – Cloud, Нает сървър или VPS.

Хостинг план за онлайн портали, новинарски и информационни сайтове с интензивна посещаемост

При този вариант информацията на сайта ви се обновява непрекъснато, а трафикът към него е много интензивен. Ако сайтът ви трябва да поддържа големи бази данни и се нуждае от голям набор от ресурси, трябва да разгледате план Стандарт.

Този тип хостинг е подходящ както за онлайн портали, така и за онлайн магазини със средно натоварване. Планът дава още повече възможности:

 • 5 пъти по-висока сървърна мощ
 • 180GB дисково пространство
 • ICN.Bg Sitebuilder план SiteMax – имате възможност да изградите собствен уеб сайт без да се нуждаете от технически познания. Тук разчитате единствено на drag&drop функцията, за да добавяте и редактирате съдържание в страниците. Имате и избор от над 190 шаблона, за да създадете страхотен дизайн за сайта.

Хостинг план Стандарт НЕ ви е необходим, ако:

 • Изграждате статичен презентационен сайт
 • Имате само личен или фирмен блог
 • Не предвиждате сериозен трафик към сайта си
 • Предвиждате да изградите мащабен онлайн магазин или платформа със сериозен трафик и брой едновременни заявки към него. В тези случаи трябва да помислите да преминете на друг вид хостинг, където ще разполагате с повече ресурси и гъвкавост – Cloud, Нает сървър или VPS.

hosting promo code

Вземи сега Споделен хостинг план или WordPress хостинг план за твоя сайт с 20% отстъпка с код: webhosting2020

Кога споделеният хостинг НЕ е добър избор

Вероятно е нито един от плановете на Споделен хостинг да не удовлетворява напълно нуждите ви. Много от онлaйн проектите имат специфични изисквания към софтуерната конфигурация. В този случай е нужно да погледнете услугите VPS или нает сървър. Този тип услуги позволява освен индивидуална настройка, но и индивидуално ползване на ресурса на сървъра. Ако сайтът ви изисква не само специфика при конфигурирането на софтуера, но и много повече ресурси поради големината на проекта ви, то задължително трябва да се спрете на някой от тези услуги. Обикновено това са сайтове с голям обем от трафик, както и огромни бази данни.

Много онлайн бизнесите като електронните магазини, например, изпитват нерегулярен трафик към сайта (например засилен интерес по Коледа или актуалния в последните години Черен петък) си и пик в натоварването в случаи на промоции и рекламни кампании. Тогава е изключително трудно да предвидите посещенията на сайта си и да го подготвите с необходимите ресурси.

Решението: Cloud хостинг - това е гъвкава услуга, при която ще използвате и заплащате точно толкова ресурси, от колкото има нужда сайтът ви във всеки един момент. Вижте повече за това кога cloud е по-добрият избор от споделения хостинг.

Обобщение: Споделените хостинг планове са подходящи за малки и големи бизнеси, които търсят хостинг услуга на достъпна цена, постоянни ресурси и сигурност за своя онлайн бизнес. Плановете Ултима и Икономичен са създадени за стартиращи бизнеси, малки уеб сайтове, лични и фирмени блогове. С плановете Бизнес и Стандартен ще си гарантирате достатъчно пространство и ресурси за онлайн магазини и платформи с по-голям трафик и обемни бази от данни.

Консултирайте се с нашите специалисти за това кой е най-подходящият вариант за вашия уеб проект! Ние имаме 16 години опит и можем да ви препоръчаме най-подходящото хостинг решение според сайта ви и планирания трафик към него.

Ако желаете да получавате още полезна и актуална информация за вашия онлайн бизнес от ICN.Bg, абонирайте се за нашия месечен бюлетин. В него ще откриете допълнителни материали, както и промоционални предложения само за нашите абонати.

Етикети: #shared-hosting #hosting #wordpress-management #хостинг #cpanel #domains #споделен-хостинг

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе