Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > Безплатен сертификат за всички клиенти на ICN.Bg с помощта на технологията AutoSSL

Безплатен сертификат за всички клиенти на ICN.Bg с помощта на технологията AutoSSL

Безплатен сертификат за всички клиенти на ICN.Bg с помощта на технологията AutoSSL

(Обновена: ) | Полезно

Смело можем да наречем 2018-та годината на сигурността на личните данни. С влизането в сила на новия регламент GDPR, както и повишеното търсене и активиране на SSL сертификати от страна на онлайн бизнесите, в бъдеще се очертава тази тенденция да се задържи. От своя страна ние от хостинг компания ICN.Bg също допринесохме за това да се повиши защитата на онлайн потребителите и дадохме пример за това как българските доставчици на услуги също могат да подсигурят споделената лична информация в интернет пространството. В тази статия искаме да ви представим AutoSSL технологията, с която успяхме да издадем безплатни SSL сертификати за всички наши клиенти на Споделен хостинг.

Какво е AutoSSL?

AutoSSL е технология на cPanel, която цели на глобално ниво да повиши сигурността на информацията, която преминава през сайтовете. Тя бе внедрена като функционалност в най-използвания контролен панел за управление на хостинг акаунти в света - cPanel. С помощта на AutoSSL от хостинг компания ICN.Bg имахме възможността да издадем безплатни SSL сертификати за всички наши клиенти на Споделен хостинг, като така затвърдихме своята позиция, че българските хостинг компании трябва да се включат в световната борба с незащитения Интернет трафик. За нас това бе естествена стъпка, с която искаме да покажем нашата ангажираност относно този проблем и да предоставим една още по-оптимизирана хостинг услуга с грижа към клиента.

Всички клиенти на Споделен хостинг от ICN.Bg с издаден безплатен SSL сертификат

Внедряването на AutoSSL в cPanel сървърите на всички наши клиенти на Споделен хостинг план е процес, който премина на няколко етапа. Като финал в края на май месец, имахме възможността да издадем на 100% сертификати за всички сайтове, които се разполагат на тази услуга.

Безплатен Comodo DV SSL от ICN.Bg

AutoSSL ни предостави възможността да изберем един от безплатните SSL сертификати, като от ICN.Bg се спряхме на Comodo, който е акредитиран SSL издател. Тяхната инициатива, организирана съвместно със cPanel, даде възможност да се издадат милиони безплатни DV сертификати за сайтовете, с които да се защити връзката на потребителите към тях.

Какви са разликите между AutoSSL и Let's Encrypt?

Времето, за което се издава сертификата, е другата основна особеност и разлика. С плъгина на Let’s Encrypt, който сме създали в нашия cPanel, можете да издадете сертификат за вашия уеб сайт на момента.

При активирането на AutoSSL за сайт, за който няма издаден сертификат, това действие влиза в опашка на изчакване, която се изпълнява в зададен час. Това означава, че за всички нови уеб сайтове, които ще бъдат разположени при нас, издаването на AutoSSL Comodo DV SSL сертификат ще се изпълнява автоматично през определено време (в рамките на 24 часа).

Отделно сме се погрижили и за самото преиздаване, като то ще се случва автоматично след изтичането на Comodo AutoSSL сертификата. С това допълнително опростяваме процеса по издаване, управление и преиздаване на сертификата и даваме гаранция, че връзката към сайта ще бъде криптирана.

Пренасочване на SSL сертификат с ActiveSSL от ICN.Bg

Последна стъпка при инсталирането на един SSL сертификат е пренасочването на домейна от http:/ към https:/. За да улесним напълно цялостния процес по инсталиране и активиране на SSL сертификата, създадохме cPanel инструмента ActiveSSL, с който можете да активирате с един клик пренасочването на сайта към криптирана връзка. Повече за плъгина, който внедрихме в cPanel контролния панел на всички наши потребители на Споделен хостинг план, прочетете тук.

Повече за това защо инсталирахме AutoSSL сертификат за всичките ни клиенти и създадохме инструмента ActiveSSL прочетете тук.

Етикети: #hosting #icnbg #ssl #autossl #activessl #онлайн-сигурност #сайт #лични-данни

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе