Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > All about the cloud - Какво ни попитахте? Q&A

All about the cloud - Какво ни попитахте? Q&A

All about the cloud - Какво ни попитахте? Q&A

(Обновена: ) | Полезно

Уебинарът „All about the cloud! Всичко, което не знаете за cloud!“ приключи успешно при засилен интерес към него и изключително висока посещаемост. Отличителното от предишни уебинари беше огромното количество въпроси, които получихме преди и по време на събитието. Благодарим на всички, включили се активно и помогнали ни да направим уебинара наистина полезен и вълнуващ за вас. В тази статия ще съберем част от най-любопитните въпроси, които вие ни зададохте във връзка cloud и техните отговори. Q&A - какво не знаете за cloud. Вие питате, ние отговаряме!

Къде е разположена инфраструктурата, осигуряваща облачната услуга?

Това изцяло зависи от доставчика, който изберете. В случай че работите с международен доставчик на облачни услуги от ранга на Amazon, да локализирате къде точно се намира вашия облак е трудно. Cloud oборудването на ICN.Bg е част от българският ни дата център, което ни позволява пълен контрол над него и изключително висока скорост на реакция в случай на необходимост.

Как се гарантира физически информацията, съдържаща се в облака?

Самият факт, че cloud оборудването се намира във висок клас дата център гарантира неговата физическа сигурност. Cloud инфраструктурата от друга страна е двойно резервирана и защитена. При ICN.Bg оборудването е позиционирано в Tier 4 дата център, който е с изключително високо ниво на сигурност. Изготвянето на регулярни бекъпи е допълнителна гаранция за сигурността на данните.

Ако инфраструктурата на cloud се намира извън България, кое гарантира на крайния клиент, че ако нещо се случи с услугата му, той ще бъде компенсиран?

Всеки доставчик следва свой SLA - Service Level of Agreement, в който са описани неговите гаранции и отговорности. Да загубите достъп изцяло до вашия cloud е възможно да се случи само в случай на форсмажорни обстоятелства. И все пак имайте предвид, че в условията за ползване на всяка облачна услуга е предвиден някакъв минимален downtime - например за профилактика на оборудването.

Как да предпазим cloud-a от DDoS атаки?

DDoS атаките са една от най-големите онлайн заплахи по две основни причини - на първо място този тип атака цели да преустанови достъпа на вашите клиенти до сайта ви, а на второ атаката е неконтролируема. Тоест при веднъж възникнала атака, единственото, което можете да направите е да изчакате тя да спре. За тази цел е добре да се вземат превантивни мерки. ICN.Bg подсигурява защита от DDoS атаки на мрежово ниво посредством интелигентното устройство Radware Defense Pro. Оборудването анализира трафика към вашия сайт и в случай на атака ограничава зловредния трафик и пропуска само чист и релевантен трафик.

Какво е голяма дискова активност?

Под голяма дискова активност при cloud услугите се има предвид голям брой IOPS - Input/Output операции в секунда. С IOPS се измерва производителността на HDD и SSD, като SSD дисковете са с много по-висока производителност и бързина. Колкото повече такива операции се извършват в секунда, толкова по-натоварена е вашата инфраструктура. Затова за сайтове с интензивни IOPS се препоръчва да се използва cloud инфраструктура.

Ако получим DMCA, какво се случва с информацията ни?

DMCA е Digital Millennium Copyright Act, американски закон по отношение на авторското право. В Европа към момента няма регламентация в това отношение. Съветваме всички наши клиенти да спазват националното и международно законодателство по отношение на авторските права, за да избегнат евентуална наказателна отговорност.

Ще убие ли cloud-a традиционния VPS?

Всяка услуга си има почитатели. Ако искате да плащате фиксирана сума всеки месец - VPS е вашата услуга, но ако търсите гъвкавост и еластичност, трябва да се насочите към cloud. При ICN.Bg и двете услуги използват едно и също оборудване, a именно cloud архитектурата.

Какво ще кажете за правната страна на информацията в облака?

Всяка държава има различно законодателство, което cloud доставиците трябва да спазват и следват. От гледна точка на собственост на информацията, вие сте единственият собственик на данните разположени във вашия cloud.

Вижте видеата от уебинара!

Можете да видите видеото от уебинара тук, като трябва да влезете във вашия потребителски профил в Webinaria.bg, за да отворите записа.

Вижте още практическата част на уебинара, които направихме за вас:

Как да поръчам облачни услуги от ICN.Bg?

Работа с ICN.BG Cloud услугите - първоначални настройки и управление

Етикети: #cloud-qa #cloud-faq #ddos-ataki #cloud-webinar #cloud

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе