Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > 9 елемента на успешния уеб сайт

9 елемента на успешния уеб сайт

9 елемента на успешния уеб сайт

| Полезно

Създаването на уеб сайт вече не е проблем за никого. Можете да се доверите на някои от най-популярните системи като WordPress или пък да изградите свой сайт сами с помощта на Sitebuilder платформа, при която ще се справите без никакви технически познания.

Улесняването на потребителите да го намират, да се ориентират и да взаимодействат с него е по-трудната част от реализацията на вашия сайт. Ето защо в тази статия ще ви представим основните фактори, които могат да направят сайта ви по-успешен и посещаван от потребителите.

1. Система за управление на съдържанието (CMS)

Това е системата, която ще ви позволи да управлявате и поддържате съдържанието в сайта си – всички секции, страници, мета описания и др. Подобна система можете да създадете сами, ако разполагате с необходимите умения за уеб разработване.

Съществуват и много различни CMS платформи като WordPress, Joomla, Drupal, при които с базови познания ще изградите напълно функционален уеб сайт. Вижте и повече за това как се работи с WordPress и как можете да настроите сайта си с помощта на нашите инструменти

Използвайки sitebuilder инструмент, ще се ориентирате много по-бързо и лесно, особено, ако това е първият ви опит за създаване на уеб сайт.

Виж още: Какво трябва да съдържа един добър Sitebuilder?

2. Mobile Friendly уеб сайт

Над половината трафик в Интернет е от мобилни устройства и за вашия сайт е задължително да се показва на такива. Заложете на вариант, при който сайтът ще се визуализира правилно на всички смартфони и таблети без значение от техния размер и разделителна способност. Това е важно, както за посетителите на сайта, така и за търсачките, които го индексират.

Виж още: 34 тактики за генериране на трафик към вашия уебсайт

Най-добрата опция за вас е сайт с адаптивен (responsive) дизайн, защото ще ви се наложи да създадете и поддържате една единствена версия на съдържанието. Имайте предвид, че вариантът с отделна мобилна версия не е актуален и няма особени предимства спрямо адаптивния дизайн.

ICN.Bg Sitebuilder също разполага с опцията responsive design, което ще ви спести много усилия и ще доведе до по-добра и ефективна работа на сайта ви.

Виж всичко необходимо за това да разбереш "Как да си направя сайт за 20 минути? (ВИДЕО)". С помощта на функциите на ICN.Bg Sitebuilder можеш сам да си направиш атрактивен сайт, без да имаш програмистки умения.

В случай че използвате WordPress или друга платформа, обърнете внимание дали вашата тема е responsive за всички устройства. Вижте и кои са някои от най-добрите безплатни WordPress теми, с които ще впечатлите своите потребители.

3. SEO възможности

Оптимизирането на сайта за търсачки не е еднократен процес и ще отнеме сериозна част от времето и ресурсите ви. За да улесните работата си в бъдеще, помислите за SEO още преди да създадете своя сайт. Планирайте внимателно ключовите думи, които вашите потребители и клиенти ще използват, за да ви потърсят в Интернет. Включете ги в своето съдържание, мета описания и заглавия на изображения.

Много други фактори също са от значение при оптимизирането за търсачки – скоростта на зареждане на сайта, изборът на URL адрес, наличието на responsive дизайн, SSL сертификат и други. Вижте още полезна информация на тема SEO в блога на ICN.Bg.

Подробна информация за SSL сертификатите можете да откриете на нашата страница.

Още по темата:

4. Интуитивна навигация в сайта

Какви секции ще има вашият сайт? А как ще ги озаглавите? Тук не е мястото да бъдете оригинални. Организирайте основното меню в сайта си точно както потребителите очакват – с начална страница (homepage), вашите основни секции с описания на продукта или съдържанието, което предлагате на посетителите, страница за вас (about us), страница за контакти и помощ. Това са стандартните секции, които ще откриете в почти всеки популярен уеб сайт. Това ще очакват да видят потребителите и във вашия.

Създай сам професионален онлайн магазин бързо и лесно. Плащаш месечни вноски и получаваш всичко необходимо, за да се наложиш онлайн още днес. За твое улеснение CloudCart разполага с 25 готови шаблона, интеграция с най-популярните методи за плащане и доставка за твоите бъдещи клиенти. Бъди онлайн!

5. Визуални елементи

Много трудно ще привлечете и задържите вниманието на своите потребители само с текстово съдържание в сайта си. Добре е да предвидите визуални елементи, картинки, видеа и анимации, но избягвайте Flash, за който Adobe вече обяви, че ще спре да обновява и поддържа след 2020г.

Полезно: 10-те най-добри сайта за безплатно сваляне на снимки

Изображенията си също трябва да оптимизирате за търсачки така, че те да се зареждат бързо и да са с подходящи заглавия и описания. Вижте как трябва да оптимизирате изображенията си за търсачки в нашата блог статия по темата.

6. Analytics инструменти / Инструменти за анализ

По какъв начин потребителите откриват вашия сайт? Какви хора го посещават? А колко време прекарват на всяка една страница и как взаимодействат с нея? С отговорите на тези и на много други въпроси ще разполагате, ако използвате инструменти за анализ на потребителското поведение на сайта ви. Най-разпространеният вариант е Google Analytics, който можете да интегрирате с повечето популярни CMS платформи и то напълно безплатно.

Научи повече за това какво е UTM tag и какво го прави силен инструмент за анализ на сайта ви?

7. Връзки и интеграция със социалните мрежи

Поставете линкове към профилите си в социалните мрежи на вашия сайт. Така потребителите ще могат да се свържат по-лесно с вас и ще могат да разгледат допълнителното полезно съдържание, което споделяте за своите последователи там. Обмислете и възможността да поставите поле на сайта си, което да показва последните ви публикации от Facebook, LinkedIn или други социални платформи. Вижте как бихте могли да добавите интеграции със социалните мрежи в ICN.Bg Sitebuilder.

8. Количка и инструменти за разплащане

Ако продавате продукти и услуги през своя сайт, улеснете максимално своите потребители в процеса на пазаруване. Намалете стъпките до завършване на поръчката и добавете най-разпространените опции за разплащане онлайн. Повечето платформи за електронна търговия ще ви предоставят необходимите инструменти, за да разработите напълно функционален електронен магазин и да приемате и обработвате плащания.

9. Надеждна хостинг среда

От огромно значение е къде ще разположите своя уеб сайт. Убедете се, че вашият хостинг партньор предлага всички необходими условия, за да може сайтът ви да бъде онлайн без прекъсване, да функционира безпроблемно, да се зарежда бързо и да предлага защитена среда за своите посетители. Всичко това може да ви гарантира, че потребителите ще имат едно добро изживяване на сайта, което ще ги накара да се върнат отново в него.

Представихме ви основните компоненти, с които всеки успешен уеб сайт разполага. Ако и вие планирате изграждането на такъв, доверете се на ICN.Bg Sitebuilder, който ще ви позволи да го направите съвсем бързо и лесно при това и безплатно за период от 6 месеца. Ще можете да разчитате на всички възможности, които в тази статия описахме като задължителни за добрата работа на един уеб сайт. Ако пък вече имате разработен такъв, с хостинг услугите на ICN.Bg ще получите и много безплатни екстри към своя план, които значително ще подобрят функционирането му.

Вижте още:

Изграждане на успешен уеб сайт в 8 стъпки

60 важни статистики за киберсигурността през 2018г.

Етикети: #hosting #icnbg #sitebuilder #seo #online-business

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе