Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > 7 грешки, които да не допускате при създаването на уеб сайт

7 грешки, които да не допускате при създаването на уеб сайт

7 грешки, които да не допускате при създаването на уеб сайт

(Обновена: ) | Полезно

С навлизането на CMS платформи като WordPress, както и различните програми за създаване на сайтове - Sitebuilder-и, вече не е нужно да имате задълбочени знания в уеб дизайна и писането на различни кодове. Нужно ви е само малко свободно време и ясна визия за това как точно искате да изглежда уеб сайтът на компанията ви.

Онлайн присъствието на вашия бизнес е задължително в днешно време и именно то би могло да се окаже в основата на вашите бъдещи успехи.

Затова е важно да имате предвид няколко грешки, които голяма част от собствениците на малки и средни бизнеси допускат, когато създават уеб сайт. Опитайте се да ги избегнете, за да може посетителите на сайта ви да се превърнат в дългосрочни клиенти.

1.Сайтът не е с Responsive дизайн

Това е може би една от основните грешки, която правят повечето хора, когато стартират свой собствен сайт.

Responsive дизайн означава сайтът ви да има възможност да се адаптира спрямо устройството, на което се отваря. Тоест, трябва да изглежда еднакво добре както на десктоп, така и на мобилни устройства (телефон, таблети).

Различни проучвания показват, че над половината от потребителите, които са имали проблем с мобилната версия на даден сайт, повече не са се върнали на него. Това е предпоставка да изгубите своите потенциални клиенти, преди даже да сте им представили своите продукти или услуги.

Друг основен проблем, с който ще се сблъскате, е показването ви в търсачките. Google и останалите търсачки показват responsive сайтовете с приоритет пред останалите, които не са. Разбира се, това ще доведе до по-трудното намиране на вашия бизнес и отново рискувате да загубите клиенти и печалби.

Имайки всичко това предвид, уверете се, че Sitebuilder-a или платформата, която сте избрали, предлага възможността за създаване на сайт с responsive дизайн. Не поемайте излишен риск, който може да коства много на бизнеса ви.

Виж още: Вижте най-впечатляващите уеб дизайни за 2020 г.

С услугата ICN.Bg Sitebuilder, можете да създадете своя уникален сайт, който да е с responsive дизайн само за няколко минути.

2.Неперсонализирана тема на сайта

Едно от предимствата на платформите за създаване на сайтове е набора от различни шаблони, които можете да използвате. След като закупите своя хостинг план и регистрирате домейн, и започнете изработката на своя сайт, изборът на шаблон, който да отговаря на вашите нужди, става за броени минути.

Въпреки това, важно е да предадете уникалност на вашия сайт. За щастие, ICN.Bg Sitebuilder позволява да качвате свои снимки като шаблони, да добавяте различни елементи и да качвате съдържание навсякъде по сайта си, така че да изпъкнете над вашите конкуренти.

Ако случайно не разполагате с уеб дизайнер, който да се погрижи за изображенията на сайта ви, винаги можете да се обърнете към сайтове за безплатно сваляне на изображения.

3.Прекалено използване на технически термини

Когато добавяте съдържание на вашия сайт трябва да запомните едно – не прекалявайте с техническите термини.

Постарайте се всичко от заглавието на страницата ви до CTA бутоните да бъде просто.

По този начин потребителите ви няма да губят време в това да разберат какво искате да кажете, а директно ще пристъпят към действие, било то закупуване на продукт, записване за бюлетина ви или да изгледат видео.

Важно е да не допускате тази грешка, тъй като в днешно време хората се концентрират много трудно. Затова създайте такова съдържание, което да ги грабне веднага, и което да ги подтиква към желание от вас действия!

4.Лош избор на шрифт

Дори и да добавите най-грабващото съдържание, което да накара клиентите ви да извършват действия, би било трудно да го разчетат ако използвате неподходящ шрифт.

Sitebuilder платформите ви позволяват да избирате между голям брой различни шрифтове, така че да направите сайта си уникален. Както и при писането на съдържание, постарайте се изборът на шрифт да е семпъл, така че да отговаря на цялостния дизайн на сайта ви.

Бъдете постоянни с избора на размер на шрифта – когато искате да приковете вниманието към нещо важно, използвайте по голям размер, а когато искате да споделите някаква информация се придържайте към по-малък. Също така, важно е да използвате цвят на шрифта, който да е контрастен на избрана от вас тема. По този начин клиентите ви ще могат по-бързо и лесно да възприемат информацията на сайта ви.

5.Липса на SEO

Голяма част от собствениците на бизнеси, се надяват, че когато създадат своя сайт, той ще заема челните места в търсачките. За жалост, нещата не стоят по този начин.

Изграждането на добра SEO стратегия изисква време, умения и пари. Затова в началото ви предлагаме да следвате тези 2 прости правила за по-добро класиране в търсачките:

  • По-дълго съдържание – Преди може и да беше достатъчно да запълните текста си с ключови, но сега не е. Сега е по-добре да пишете качествено съдържание, което да носи стойност на вашите потребители. Затова се стремете съдържанието ви да бъде възможно най-изчистено и в същото време да разрешава проблемите на вашите клиенти. Google ще го забележи.

  • Правилно структуриране – Много собственици на сайтове не обръщат внимание на т.нар. Heading tags. В действителност доброто структуриране, използвайки <h1> - <h6>, ще направи четенето на вашето съдържание по-лесно както за клиентите ви, така и за Google ботовете. Повече информация за най-добрите SEO практики през тази година, можете да откриете в нашата статия.

Виж още: 5 Link Building техники, които със сигурност не използвате

6.Лоша навигация

Замислете се колко много сайтове има в момента и колко бързо потребителите губят концентрация. За да изпъкнете е нужно да имате добра навигация в сайта си, която да позволява на вашите клиенти да намерят, това което търсят, за секунди.

В противен случай, шансовете да изберат сайта на вашите конкуренти са големи.

Ако за първи път създавате сайт – не се притеснявайте! В следващите редове ще ви покажем няколко прости стъпки, с които да изградите ефективна навигация:

  • Изберете подходяща тема – Най-лесният начин да създадете уеб сайт е като използвате Sitebuilder. ICN.Bg Sitebuilder ви предоставя над 190 теми, от които можете да избирате. С функцията Drag&Drop можете да добавите различни елементи и след това да добавите вашето съдържание. И това е! Имате напълно функциониращ сайт, без да имате нужда от допълнителни технически умения.

  • Придържайте се към стандарта – Много от сайтове използват единтично разположение на лентата за навигация – най-отгоре или отляво. Това разположение се е превърнало в стандарт, така че ви съветваме да използвате същото. Ако решите да експериментирате, можете да объркате своите посетители на сайта и да ги загубите.

  • Не прекалявайте с избора – Сигурно ви се иска да вкарате възможно най-много секции в лентата ви за навигация. Истината е, че колкото по-просто, толкова по-добре. Включете само най-важното: За нас, Продукти, Услуги, Контакти.

7.Старо съдържание или дизайн

Създаването на успешен уеб сайт изисква търпение и време, както и постоянна поддръжка, което се изразява в добавянето на качествено съдържание и промяна на дизайна спрямо технологичните тенденции. По този начин потребителите ви ще продължават да се връщат на сайта ви, а и да не забравяме, че е качественото съдържание е добре и за Google.

Поради тази причина е важно да използвате Sitebuilder платформа, с която лесно да можете да променяте старо и качвате ново съдържание, както и лесно и бързо да обновявате дизайна на сайта си.

Лесно може да избегнете грешките, които ви представихме ако изберете качествена платформа за създаване на сайтове. С ICN.Bg Sitebuilder ще имате възможността да създадете свой собствен уникален уеб сайт само с няколко кликания на мишката. Не е нужно да имате задълбочени технически умения. Просто изберете шаблон, качете съдържание и публикувайте. Това е всичко, от което се нуждаете!

А ако искате да получавате и още от нашите съвети за изграждане и развитие на вашия онлайн бизнес, както и промоционалните ни оферти, можете да се абонирате за получаване на нашия месечен бюлетин.

Етикети: #sitebuilder #icnbg #hosting #domain #seo #navigation #icnbg-sitebuilder #хостинг #домейн #навигация #уеб-сайт Текст на връзката

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе