Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > 6 от най-често срещаните грешки при начинаещите Wordpress-ъри - част 1

6 от най-често срещаните грешки при начинаещите Wordpress-ъри - част 1

6 от най-често срещаните грешки при начинаещите Wordpress-ъри - част 1

(Обновена: ) | Полезно

Трябва ви сайт, а вие сте начинаещ бизнес, блогър или просто ентусиаст и съответно не разполагате с бюджет за създаването на такъв. Започвате да се замисляте: „Защо да не си направя сам сайт? Толкова много хора го правят, а и изглежда лесно!“ и пред очите ви изплува най-използваната платформа за създаване на уеб страници – WordPress! Ние ще ви посочим кои грешки да избягвате, а вие може да споделите креативните си идеи с нас!

Да, всички знаем, че WordPress платформата е изключително интуитивна и лесна да се работи с нея, но често се допускат елементарни грешки, които спъват старта на вашата онлайн активност. Ето защо, за да не започвате с разочарование онлайн кариерата си, ще ви представим най-често допусканите грешки, които да избягвате и да създадете един функциониращ и красив уеб сайт или блог:

1. Избор на тема - дизайн на сайта

Всички, които са се докосвали до създаването на собствена страница знаят, че изборът на подходяща тема е изключително важен. Но как да изберем най-подходящата за нас от хилядите теми, които се предлагат?

Често избираме тема по това дали е безплатна, колко е красива на външен вид, как са подредени менютата или колко много ни допадат цветовете в нея и забравяме да проверим няколко важни подробности като това какъв рейтинг има разработчика и дали е известен, колко изтегляния има темата, както и броя на ревюта. Ако държите да използвате безплатните теми, които са привлекли вниманието ви, задължително изтегляйте само такива, които са в одобрения списък с разработчици на WordPress.

theme

Както се досещате, по-разумният и професионален подход е да използвате платена тема. Срещу разумна цена ще получите професионално изградена тема, безотказна помощ при възникнал проблем, както и всички последващи подобрения за съответната тема, които няма да намерите при безплатните такива.

2. Сигурността и сложните пароли

При инсталиране на WordPress се изисква потребителско име и парола. При избора им забравете за идеи от сорта името на котката, годината на раждане на любимия, да не забравяме и детето, и него трябва да включим някъде, нали така?! Използвайте сложни потребителски имена и пароли с високо ниво на сложност, за да се защитите от злонамерени атаки. Все по-често при регистрация се изисква изготвянето на сложни пароли, които съдържат различни символи, букви (големи, малки), цифри. За ваше максимално улеснение има подходящи инструменти за това, като Passwords Generator.

password

3. SEO приставка, и защо не бива да се проваляме с нея

Мда, SEO-то! Получаването на трафик от търсещите машини е критичен аспект за всеки онлайн бизнес и е много важно. И така, ако не оптимизирате постовете и съдържанието си както трябва ще загубите потенциален трафик към вашия сайт. За щастие, платформата ни предлага достатъчно приставки, за да направи процеса по SEO оптимизиране лесен и незатормозяващ. Инсталирайте плъгин, например Yoast SEO, следвайте описаните стъпките и всичко ще бъде наред.

4. Не забравяйте за резервните копия - WordPress Backup

backup

Всички се сещаме за резервните копия, когато вече е късно и сме изпаднали в ситуацията да ни трябват, а сме допуснали грешката да не ги направим. За това, съветваме всички потребители да правят автоматични резервни копия в WordPress. Има три изключително полезни решения за това: BackupBuddy (платен), VaultPress (платен) и BackWPup (безплатно).

ICN.Bg има Backup решение за своите хостинг потребители. 30 дневният безплатен бекъп, който ви предоставяме е вашата застраховка при загуба на данни, злонамерени атаки или нежелани промени. Можем да възстановим сайтът ви от момента, който желаете.

5. Много важните WordPress ъпдейти

В един или друг момент всички имаме съображения по отношение на ъпдейтите. В един момент просто забравяме за тях, дали поради лошо управление на сайта или притеснения около целия процес по оптимизация. Ненавременните ъпдейти могат сериозно да ви навредят и могат да ви костват много при евентуална хакерска атака. Колкото по-дълго време не обновявате сайта си, толкова повече време и нерви ще ви коства след това. Имайте предвид, че това действие коства само един клик време и ще ви спести наистина много последващи неприятности. Знаете, че най-актуалната версия към момента е WordPress Version 4.2.3, нали? :)

6. Не забравяйте да кеширате страницата си

Голяма част от начинаещите WordPress-ъри не знаят за кеширането и съответно не инсталират caching plugin-и. Ако се чудите за какво пък ви е това, кеширането позволява да повишите скоростта на сайта си, да предотвратите пропадане/срив на сайта, както и да намалите времето му за зареждане при евентуален по-голям трафик наведнъж. Има два наистина много добри плъгина за това и те са: W3 Total Cache или WP Super Cache!

А за клиентите на ICN.Bg имаме уникално безплатно решение за кеширането на динамичното и статично съдържание на сайт, а именно CloudFlare CDN!

1

Не ви остава нищо друго, освен да започнете с бляскав старт онлайн кариерата си, а ако вече сте се захванали с правенето на Wordpress сайтове/ блогове да проверите дали случайно не сте допуснали някои от изброените до тук грешки.

Знаете, че има разлика между Wodpress.com и Wordpress.org, нали? При .com създавате директно блог/сайт в WordPress (с доста ограничени възможности), докато .org ви дава възможност за безплатно изтегляне и инсталиране на WordPress на вашия хостинг. Създавайте блогове, сайтове, онлайн магазини бързо и лесно директно на вашия сървър само с един клик чрез Softaculous.*

Етикети: #30-dneven-backup #wordpress-security #wordpress-seo #cloudflare-cdn #w3-total-cache #wordpress-seo-by-yoast #wordpress-core-updates #wordpress

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе