Начало > ICN.Bg Блог > Полезно > 5 важни стъпки след избора на домейн име

5 важни стъпки след избора на домейн име

5 важни стъпки след избора на домейн име

| Полезно

Регистрирането на домейн е първата крачка, която трябва да направите, когато изграждате своето онлайн присъствие и може би най-лесната. Ето какво следва обаче след това:

1. Синхронизирайте домейна и хостинг акаунта си

Със закупуването на домейн името, вие вече имате име на своя уеб сайт. В правилния избор на домейн името ви има доста тънкости, но ако вече сте се спрели на конкретен такъв е време да помислите за следващите стъпки, а именно Хостинг услугата, към която домейна ви ще бъде закачен. Хостинг услугата е тази, която ще ви позволи да разположите всички файлове от своя сайт върху инфраструктура, състояща се от мощно и скъпо оборудване (сървъри). Така ще си гарантирате, че сайтът ви ще работи безпроблемно, ще се зарежда бързо и ще бъде винаги онлайн.

Вижте още: Как да изберем правилно домейн име

Избора на правилно хостинг решение е важно за бъдещото развитие на онлайн проекта ви. Ние имаме опита и експертизата да ви консултираме напълно безплатно. Свържете се с нас!

Необходимо е да пренасочите домейна си, чрез правилните DNS сървъри към избрания вече хостинг и да качите файловете на сайта си в новия хостинг, за да е възможно при изписване на домейн името в браузъра на потребителя да се отваря вашия сайт.

Извод: Необходим ви е както домейн име, така и хостинг услуга, за да имате работещ сайт.

2. Създайте си имейл с новия домейн

Много са ползите, които ще ви донесе това. Създайте една или няколко пощенски кутии в своя хостинг акаунт, чрез които да общувате с клиентите и потребителите си. От ваша страна комуникацията ще изглежда много по-професионално, ако използвате имейл адрес от типа office@yourbusiness.bg , вместо office-yourbusiness@gmail.com, например. С хостинг плановете имате възможност да създавате неограничен брой пощенски кутии, както и сами да определите какво дисково пространство да отделите за всяка една от тях.

В случай че се нуждаете от професионално мейл решение и високо ниво на сигурност за своята бизнес кореспонденция, по-добре е да използвате и специализирана услуга за това. Такъв тип решение е cMailPro и представлява много повече от бизнес мейл, защото предлага високо ниво на сигурност и допълнителни възможности за управление на вашия бизнес.

Извод: Имейл с вашия собствен домейн ще представи бизнеса ви много по-професионално и ще повиши доверието на потребителите.

3. Профили в социални мрежи с домейн името

Над 2.5 милиарда души по света използват социалните мрежи и за вас като бизнес няма оправдание за отсъствието ви от тези платформи. Дори в момента стратегията ви да не включва контакт с потребители през Facebook, Instagram, LinkedIn и други, създайте своите профили там. Добра идея е да направите страница и профил на своя бизнес във всички платформи, за да ви откриват по-лесно вашите последователи и клиенти. В тях задължително поставете и линкове към своя уеб сайт.

Дори никога да не използвате тези профили, с регистрирането им ще си гарантирате, че други лица няма да се представят с името на вашия бранд онлайн.

Извод: Профилите в социалните мрежи са източник на ценен трафик към вашия уеб сайт.

4. Добавете поддомейни към основния си домейн

С повечето хостинг планове можете да регистрирате и неограничен брой поддомейни към главния домейн на вашия сайт. Това ще ви помогне по-лесно да насочвате потребителите към търсената от тях секция в сайта. Например, ако решите да добавите блог в сайта си, имате възможност да го направите на поддомейн blog.mysite.com.

Извод: Добавянето на поддомейни ще ви позволи да насочите директно потребителите към някоя от секциите в сайта ви.

5. Започнете да изграждате своя уеб сайт

След като вече разполагате със собствен домейн и хостинг, време е да създадете новия си уеб сайт. В много от случаите най-подходящото решение е платформата WordPress – най-популярната система за управление на съдържание, която стои зад близо 2/3 от всички уеб сайтове по света. Благодарение на разнообразието от теми и плъгини, WordPress е подходяща за изграждането на различни сайтове като блогове, фирмени уеб сайтове и др. Клиентите на ICN.Bg разполагат и с много полезен инструмент, който ще им позволи с лекота да управляват своя WordPress сайт – Wordpress Management. С негова помощ не само ще можете лесно да създадете сайт, но и да го управлявате с лекота.

Ако ще се занимавате с електронна търговия, то тогава WooCommerce, Shopify, OpenCart и др. ще ви дадат готовите решения, от които се нуждаете.

Съществува и много полезно решение, ако не разполагате с необходимите технически умения, време и средства, които да инвестирате в изграждането на сайт с тези системи. Това са Sitebuilder платформите, които ви дават възможност да създадете уеб сайт само с няколко клика на мишката си без нужда от специални познания. Единственото, което се иска от вас, е да изберете подходящ шаблон и да добавите своето съдържание.

ICN.Bg Sitebuilder е именно такава платформа, с която можете да изградите напълно функционален и модерен уеб сайт. Ако идеята ви е да публикувате блог, личен или презентационен сайт на вашия бизнес, както и базов електронен магазин, то това е най-подходящото за вас решение. Ще можете да се възползвате от голямо разнообразие от шаблони и функционалности, а целият процес от регистрацията на домейн до публикуването и поддръжката на сайта ще можете да правите от един единствен контролен панел.

Вижте повече за новата услуга ICN.Bg Sitebuilder и как можете да изградите онлайн присъствието си стъпка по стъпка благодарение на нея.

Извод: Можете да изградите своя нов уеб сайт дори без да имате технически познания или дизайнерски умения.

Ако сте се справили с тези 5 задачи, имайте предвид, че това са само първите стъпки към успешния онлайн бизнес. Очаква ви още много работа за развитие и оптимизация на вашия нов уеб сайт.

Ако желаете да получавате и още от нашите полезни статии и материали и специални предложения, абонирайте се за получаване на нашия месечен бюлетин.

Етикети: #sitebuilder #shared-hosting #hosting #wordpress-management #хостинг #cpanel #domains

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе