Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Защити хостинга си!

Защити хостинга си!

Защити хостинга си!

(Обновена: ) | Какво ново

В началото на седмицата ICN.bg предостави още една уникална възможност на своите клиенти, ползващи услугите на компанията - шанс за по-сигурна работа и защита от нежелани хакерски атаки на съдържанието на сайтовете и всички файлове на хостинга като цяло.

ICN.Bg - Stop The Hacker

Повечето от вас със сигурност имат антивирусна защита на своя персонален компютър или лаптоп. От доста време това се е превърнало в нещо задължително и всеки, който иска по някакъв начин да защити работата и файловете си от чуждо вмешателство ползва един или друг продукт.

А не е ли така и с хостинга? Новата услуга, която клиентите на ICN.bg имат възможност да използват, е именно това – защита от хакери към техния сайт. Благодарение на това вече всеки може да има много по-защитен сайт. От една страна сигурният достъп до съдържанието и досега се гарантира от самия провайдер, но вече клиентите могат да защитят и работата на всички приложения и части от сайта, които сами поставят на хостинга си и ползват.

Хостинг компанията използва редица технологии, за да защити хостинг сървърите, мрежата и контролните панели от уязвимости, но няма как да защити и приложенията, някои с критични уязвимости в тях. Именно тук е мястото на новата ни услуга.

Нека кажем малко повече за самата услуга. Благодарение на партньорството ни със StopTheHacker клиентите получават достъп до специализиран софтуер, който предпазва техните страници. Той предоставя услуга на притежателите на сайтове, администраторите и уеб дизайнерите, за да им помогне да проследят атаките, насочени към тях, както и да се възстановят, ако все пак има вече някакъв проблем.

ICN.BG Reputation & Security дава възможност за предпазване, откриване и възстановяване на нанесените щети от вируси във вашия сайт. В зависимост от нуждите ви, можете да използвате пет различни пакета за сигурност, които биха паснали на желанията на всяка компания. А ето и с какво разполага всъщност самото приложение.

Standard Malware Detection
В тази му част то предоставя възможност за разпознаване на различни хакерски атаки и работа на зловреден софтуер. Всяко сканиране проверява всички страници от уебсайта и установява дали хакери са въвели зловреден код в уебсайта. Информационната система незабавно информира за това какво е открито, за да се предприемат всички необходими мерки.

Advanced Malware Detection with Artificial Intelligence

Благодарение на тази част от анти-хакер софтуера, вие можете да намерите дупки във вашия сайт и използвани от хакери слабости в кода на това, което сте качили на хостинг акаунта си. В ядрото на услугата е специализиран софтуер, който сам открива нови типове вируси, както и тества сайта от Ви от хиляди познати такива.
Софтуера може да намери проблем в следните елементи от вашия сайт:
• HTML
• Java Script
• php
• iframes
• http линкове
• Пренасочвания
• Реклами
• Flash
• Документи
• .exe файлове

Automatic Malware Cleanup

За тези потребители, които не са експерти в сигурността и за тези, които трудно биха се справили сами с откриването на зловредния код и премахването му, е именно това приложение от софтуерния пакет за сигурност. Ако вашият сайт е вече заразен, то благодарение на тази част от програмата, вие можете да сканирате и да премахнете сами всичко нежелано, при това автоматично. Все пак можете да си изберете някоя от следните опции:

  • откриване и отстраняване на зловредния код или вирус;

  • проверка, но възможност за отстраняване само на известна част;

  • автоматично действие;

  • запознаване на техническата поддръжка с проблема;

Automatic Malware Cleanup предлага също така функция за връщане назад във времето и създаване на бекъп на оригиналния файл преди да го премахне. Това ще ви позволи да отмените своята работа, ако това е довело до нежелани промени по сайта ви, породени от желанието ви на се изчистите от нещо.

Blacklist and Reputation Monitoring

Приложението проверява статуса на уебсайта ви в Google, Yahoo и Bing. Освен това този софтуер следи и вашата позиция във вирусни системи като Malware Patrol, Malware URL; DNS Blacklists, PhishTank, SpamCop. Веднага ще бъдете уведомени, ако сайтът ви е влезнал в „черния списък на търсещите машини”. А това бързо ще доведе до

Vulnerability Assessment пък сканира и следи за уязвимости, още преди проблемът да се е случил. Приложението преглежда и идентифицира проблемите в конфигурациите, така че да бъдат избегнати зарази от хакери. Това е отлично решение, ако за вашия сайт разчитате на софтуери като WordPress, Drupal, Django, Joomla, Ruby on Rails и OpenCMS.

Благодарение на Speed Monitoring ще получите реална и моментална информация за скоростта и времето на отговор на уебсайта, използвайки детайлизирани графики. В случай, че сайтът пропадне се праща email. Up-time Monitoring пък дава детайлна информация за достъпността на вашия сайт през последните седмици, като отново ако сайтът ви не се отваря поради някаква причина, дори за няколко минути – вие веднага получавате писмо за това.

StopTheHacker Trust Seal е идеален начин, ако имате уеб магазин или друг сайт с разплащания, да покажете на клиентите си, че държите много на сигурността. Логото на StopTheHackers и това, че сайтът ви работи с подобни продукти за сигурност, че е сканират и защитен ще накара вашия клиенти да се чувстват много по-спокойно и да ви се доверят.

Възможно е също така и предпазването на акаунтите на потребителите в социалните мрежи чрез специална програма, наречена StopTheHacker Facebook Protection. Тя сканира всичко публикувано на стената и извършва непрекъснат контрол. Заразяването с вирус обикновено става чрез снимка или линк с реклама. Разгледаната програмата обаче прави заразяването почти невъзможно. Уязвимостта на уебсайтовете се появява заради позволение за оставяне на коментари с всякакви неща, до които потребителя има достъп. Така хакерите доста често успяват да се доберат до важна информация и да следят случващото се с компютъра по всяко време.

Голямо предимство за StopTheHacker е, че не е необходимо да се инсталира допълнителен софтуер ма вашия компютър. Уебсайтовете се сканират автоматично, а в зависимост от избраната версия, честотата му варира от седмична до постоянна. С облачното приложение, което работи като SaaS, сканирането е абсолютно автоматично без намесата на потребителя. Ако сайтът е чист се праща писмо всяка седмица за информиране.

Предпазването от вируси е наистина трудно, защото всяка седмица се появяват нови и нови видове. StopTheHacker обаче е максимално надежден и да разчита на тази програма е нещо повече от правилно, което може да направи потребителя. Това всъщност е бъдещето в интернет сигурността. Така както преди време не всеки имаше антивирусна програма на своя компютър, но с времето стана ясно, че това е задължително за успешна работа, така вече е абсолютно належащо и нашият хостинг да има своята защита – това може да спести много похабено време, нерви, а и пари!

Повече информация за услугите можете да намерите на сайта ни. Когато за Вас сигурността е важна ICN.BG Reputation & Security е Вашето решение.

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе