Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > За по-чиста България – интервю с Гергана Кузманова, маркетинг директор на ICN.Bg

За по-чиста България – интервю с Гергана Кузманова, маркетинг директор на ICN.Bg

За по-чиста България – интервю с Гергана Кузманова, маркетинг директор на ICN.Bg

(Обновена: ) | Какво ново

Защо решихте да се включите в инициативата „Да изчистим България за един ден“?
Ние се стремим ICN.Bg да бъде модерна компания, която е в полза на бизнеса и хората. Днес не можем да мислим социалната отговорност на която и да е фирма, без да имаме предвид и „въглеродния й отпечатък“.Казано по-простичко, като добър гражданин, искаме да допринасяме към развитието на обществото – освен с продуктите и услугите, които предлагаме, и с отговорното си отношение към природата, хората и града ни.

Така съвсем естествено взехме повод от националната кампания „Да изчистим България за един ден“. Събрахме екипа си и изчистихме доста голям отрязък пред офиса ни. Отговорността ни обаче не се изчерпва с почистване в рамките на един ден.

Какви са резултатите от вашето включване в инициативата?
Вчера в почистването се включи по-голямата част от екипа ни, които не бяха на смяна. Събрахме около десетина чувала. Изхвърлихме разделно много строителни отпадъци, стъклени и пластмасови опаковки, доста хартия и метални отпадъци. Така или иначе резултатът се вижда и той е една по-чиста градинка пред офиса ни и един по-различен и физически активен ден за екипа. Доволни сме от резултата.

Как една средна по големина фирма като ICN.Bg помага за това България да е по-чисто място за живеене?
ICN.Bg е еко-ориентирана компания. Опазването на околната среда е сред нашите топ приоритети, които са дълбоко залегнали в дейността ни. Като се започне от елементарните правила да не се разпечатват и-мейли, да използваме двустранен печат и т.н., през еко мебели, икономични електроуреди, включително част от хостинг оборудването ни – ниска енергийна консумация, до промоционални продукти, направени от рециклирани материали. Освен това част от екипа ни се придвижва с алтернативни превозни средства. Насърчаваме карпула, като често наши служители, които живеят в един район, пътуват с една кола. Също така, локацията на офиса ни избрана много внимателно – тя е в близост до метрото, благодарение на което служителите и клиентите ни могат да стигнат до офиса ни и с него. Наистина гледаме много сериозно на опазването на околната среда, тъй като сме убедени, че много скоро именно природата ще бъде фактор, който никой няма да може да пренебрегне, когато прави бизнес.

По какъв начин ИТ услугите правят планетата ни по-чиста?
България все още е доста далеч от момента, в който ИТ технологиите ще се използват за контролиране на въглеродните емисии при голям растеж на брутния вътрешен продукт. В световен мащаб има много примери за това как ИТ услугите намаляват консумацията на електроенергия и отделянето на въглеродни емисии, най-вече чрез предлагане на услуги във виртуална среда, оптимизиране на градския транспорт и среда. Това, което правим ние, е да пестим разходи и въглеродни емисии от пътуване, когато това не се налага. Само един пример, като хостинг доставчик, задачата ни е да осигурим надежден хостинг, така че хората да могат да провеждат безпроблемно видео-конферентни разговори. Същото важи и за електронния обмен на документация. Силно се надяваме, че електронното правителство ще заработи успешно много скоро и това ще пести в дългосрочен план време, транспортни разходи, ако щете и нерви на всички, но най-важното – щади природата.

И накрая, нека не забравяме, че всеки от нас може да пази природата по много начини – най-лесният е като изхвърляме отпадъците на определените за това места.

Етикети: #hosting #it #icn-bg #i-mejli #it-usluga

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе