Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > WordPress версия 4.6 е тук!

WordPress версия 4.6 е тук!

WordPress версия 4.6 е тук!

(Обновена: ) | Какво ново

Новият WordPress 4.6 пристигна с поредната порция джаз музика. Кръстена на саксофониста Pepper Adams, новата версия обещава да ни „помогне да се фокусираме върху важното, докато се чувстваме у дома”. Ъпдейтът е готов за инсталация в админ панела ви, а с него вие получавате няколко полезни обновления и ъпдейти, които ще повишат производителността и ще ви улеснят.

native-fonts

Собствен шрифт

Първата разлика след ъпдейт на версията, която ще забележите е промяна на шрифта в админ панела си. На първо време тази промяна изглежда чисто козметична, но всъщност от сега нататък WordPress ще се възползва от шрифтовете, които вече имате на вашето устройство и браузър. По този начин навигирането в админ панела ще става по-бързо, с по-малко време за зареждане. Това е и причината, поради която WordPress ще изглежда по различен начин, на различни устройства.

По-бързи ъпдейти

С подобрения начин на ъпдейт и инсталация, вече няма да е нужно препращането към екран, на който се вижда процеса на инсталация и няма да се налага да чакаме обновяването на тема или плъгин. Модернизираният ъпдейт ще ни остави на същата страница и случвайки се на момента, ще ни спести време.

inline-link-checker

Обновления в редактора

В полето за писане също са направени полезни обновления. От сега нататък функцията за автоматичен запис е по-интуитивна и черновите ще се запазват на браузъра. Това е ъпдейт, с който е подобрено възстановяването на съдържание в случай на инцидент. Друга промяна е във визуалния редактор, когато използвате инструмента за вмъкване на връзка. Вече WordPress автоматично ще засича неработещи линкове и те ще излизат в червено. По този начин ще можете да промените линка преди да сте го публикували. Важно е да се отчете, че URL-линковете се засичат като грешни, само ако са написани в инструмента за вмъкване на връзка. Ако адрес бъде поставен сред текста, WordPress няма да го провери.

Променен импорт екран

Последната по-мащабна промяна е в страницата за импортиране на съдържание от други платформи в WordPress. Създателите на ъпдейта са се погрижили да улеснят този процес за своите потребители, като ни предлагат няколко полезни плъгина, с които ще можем да импортираме от Blogger, Blogroll, Tumblr и други. Разширенията се инсталират за секунди и могат да бъдат вкарани в употреба веднага.

Други подобрения

  • съвети за теглене на ресурси от браузъра
  • оптимизация на заявките
  • разширена поддръжка на Мета регистрацията
  • още повече преводи и езикови пакети за плъгини и теми
  • още по-бърз мултисайт

Напомняме ви, че от мерки за сигурност, е препоръчително преди да продължите към инсталацията, да направите бекъп на своя сайт. Екипът на ICN.bg беше зарадван след като месецът ни посветен на WordPress беше украсен с нова версия. Макар и без значителни промени, 4.6 добави няколко малки, но важни новости, които ще подобрят работата в платформата. Следващия ъпдейт се очаква до края на годината, а ние от ICN.bg нямаме търпение да видим какво ще предложи WordPress 4.7.

Етикети: #blog #месец-на-wordpress #wordpress-update #version-4-6 #better-cms #wordpress

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе