Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > WordPress 4.4 рилийз - най-добрия коледен подарък за блогъра

WordPress 4.4 рилийз - най-добрия коледен подарък за блогъра

WordPress 4.4 рилийз - най-добрия коледен подарък за блогъра

(Обновена: ) | Какво ново

Wordpress 4.4 е следващият голям рилийз на най-популярната платформа за създаване на сайтове. След като вече Ви запознахме с едни от най-използваните security плъгини за Вашия WP сайт, е време да обърнем внимание на промените и новите подобрения в новата версия 4.4. Прочетете в нашата статия какво да очакваме от нея и научете какво друго освен музиката свързва джаз музикантите Miles Davis, Ella Fitzgerald, John Coltrane, Bud Powell и Billie Holiday.

WordPress почитателите очакват с нетърпение новата официална версия 4.4, която е планирана да излезе на 8 декември тази година. От октомври месец те можеха да тестват бета версиите, плъгините и темите и да докладват за открити бъгове.

*Какво да очакваме от новата версия 4.4?*

*1Нова безплатна тема.* По традиция от 2010 всяка година WordPress идва с една изцяло нова основна тема. Миналогодишната Twenty Fifteen бе приета много добре от WP комюнитито, като бе похвалена за своя responsive дизайн, фокуса ѝ върху съдържанието и възможността за персонализиране. Twenty Sixteen или иначе казано 2016 е новата официална основна тема на WordPress 4.4, тя е фокусирана върху четимостта и елегантното представяне на всички устройства. От комюнитито съветват да изтествате Вашите плъгини с нея, за да сте сигурни, че работят безпроблемно.

*Основните особености на Twenty Sixteen са:*

  • 5 основни цветови теми на изглед.
  • Възможност да се създават безброй много персонализирани теми.
  • Множество възможности за позиции на главното меню (за навигация на сайта).
  • Oтделно социално меню.
  • Широкоформатно оформление на меню Постове.
  • Избираеми опции за бекграунд и хедър за всеки пост или страница.

2*Responsive дизайн на картинките. *В зависимост от големината на екрана, резолюцията и плътността на пикселите сайтът ще зареди оптимизирани изображения. Така, освен бързина на сайта, се позволява да се качват картинки с по-високо качество. Няма да се утежнява сайта на по-малки устройства и те ще отварят по-оптимизирана версия на изображенията, съобразена с техните възможности.

Това се постига с използването на атрибута srcset, който е част от <img /> таг-a. Този атрибут позволява на браузърите да заредят изображение на база на резолюцията на екрана.

Всичко това се осъществява на ниво код в темата без записи в базата данни. Това означава, че не е необходимо да преправяте статиите си, тъй като избирайки тази тема, Вашият сайт ще разполага с тази функционалност.

.

.

.

.

.

.

.

3*По-добри Embeds. *По-добро вмъкване като "картички" в постовете на видеа, туитове и facebook постове. Тази опция е възможна само за сайтове, които са сложени в „белия“ списък на WordPress общността.

.

Embeds или както още ги наричат Content Cards са подобни на Facebook Links Preview и Ви позволяват да покажете резюмето на линка, който споделяте на Вашия сайт. Така ще можете да вмъквате видеа, туитове и Facebook статуси директно в съдържанието без да се налага да използвате плъгини за това.

.

.

*Какви са промените в WordPress 4.4?*

4

*WordPress REST API *
Инфраструктурната част на един от най-дискутираните плъгини за WP – REST API е добавена в ядрото на WordPress версия 4.4. Другата част на този плъгин – endpoints - е все още достъпна само чрез инсталиране на плъгин.

5

*Taxonomy Term Meta Data*

Taxonomy term management-а претърпява редица промени през последните ъпдейти. В WordPress 4.4 вече ще имате възможност да поставяте META информация към категории и етикети.

6


Подобрено представяне на меню Comments***

Заявките за коментари ще бъдат разделени, за да се подобри представянето им.

Можете да помогнете в процеса на разработка, като изтеглите и тествате последната бета версия. Можете да го направите като инсталирате WordPress Beta Tester плъгина на Вашия тестови уебсайт. Можете да изтеглите последната бета версия на WordPress 4.4 от тук.

Знаете ли, че всяка официална версия е кръстена на някой от големите джаз музиканти? Основните разработчици на WordPress споделят една обща страст – любовта си към джаза. Затова всеки един официален рилийз след 1.0 се кръщава на един от джаз музикантите, на които те се възхищават. Още не е ясно кой ще бъде почетен този декември, но знаем, че ще е също толкова специален, колкото и предшествениците му.

Етикети: #responsive #wp #plagin #rilijz #responsiv #wordpress-4-4 #embeds #wordpress

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе