Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > WHD: Ден втори - Джулиан Асанж от WikiLeaks в запленяващ разговор за онлайн сигурността

WHD: Ден втори - Джулиан Асанж от WikiLeaks в запленяващ разговор за онлайн сигурността

WHD: Ден втори - Джулиан Асанж от WikiLeaks в запленяващ разговор за онлайн сигурността

(Обновена: ) | Какво ново

Ако си мислите, че в една конференця по традиция най-интересно е началото... или пък може би края...ние ще ви споделим, че традициите не са това, което бяха! Защо ли? Защото именно във втория ден на World Hosting Days организаторите ни поднесоха една от най-големите изненади на събитието!

Денят започна с Microsoft Azure Pack, продължи с high availability, profitable cloud solutions и най-модерни сървърни технологии. Голямата изненада обаче, беше Джулиан Асанж , основател на противоречивия сайт WikiLeaks, който видяхме в прако включване от посолството на Еквадор в Лондон.

Разговорът с Джулиан Асанж показа една малко позната страна на информацията в интернет, а именно - как хостинг доставчиците се грижат за неприкосновеността на вашата информация и данни и до колко защитени са те. Асанж сподели, че мултимилиардни компании работят години в подсигуряване на онлайн сигурността, но въпреки това, никой не е защитен и всички ние сме обект на потенциално подслушване, особено в Америка, където Агенцията за национална сигурност (National Security Agency) харчи над 350 милиона долара годишно в опити да компрометира системи за онлайн сигурност. Според него, докато Русия се мъчи да присъедини Крим, САЩ отдавна вече е завладял цялото интернет пространство. Като пример той даде случая с Латинска Америка, където 98% от интернет трафика преминава през САЩ и се подслушва и следи.

facebook-julian-01

Въпреки всички опити да се подсигури сигурността, според Асанж една от най-сигурните защити остава криптиране на данните. Криптирането, както и местното законодателство на страната, където е разположен вашия хостинг доставчик да два ключови момента при подсигуряването на личната ви сигурност. Криптацията на данните и връзката е от особено значение при имейл комуникацията, която както спомена Асанж е една от най-уязвимите дейности в онлайн пространството.

За да се превърнеш в хостинг доставчик, на който клиентите могат да се доверят е необходимо не само високо ниво на сигурност, но също и максимален uptime, качествен billing customer care и не на последно място стои човешкия фактор. Избирайки хостинг компания, ти се доверяваш не само на нейната висока техническа обезпеченост, но и на хората, работещи в нея, техния професионализъм и етичност. Според Асанж, колкото и системи на сигурност да бъдат прилагани, в крайна сметка остава човешкия фактор.

На въпроса, кои все пак са най-сигурните страни и най-развити в областта на информационната сигурност и неприкосновеността на лична информация страни, Джулиан Асанж посочи Германия, Австрия, Исландия, и всички несвързани със САЩ страни. Според неговите думи, самата Ангела Меркел инвестира в осигуряване на сигурно интернет пространство, независимо от САЩ.

microsoft

Въпреки, че безспорно Джулиан Асанж беше най-коментираната тема през деня, ние успяхме да уловим и други интересни факти за вас. Например страхотните възможности на Azure Pack от Microsoft, новости от нашия партньор OnApp за управлението на клауд решения, както и много новини за идващите 1400 нови gTlds.

Етикети: #sigurnost-v-internet #microsoft #dzhulian-asanzh #kriptirane-na-danni #azure-pack #julian-assange #sigurnost-na-dannite #novi-gtld-domejni #agentsiyata-za-natsionalna-sigurnost #nadezhden-hosting #wikileaks #onapp #hosting-dostavchik

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе