Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Време е за Windows 10! Какво ни предлага новата версия?

Време е за Windows 10! Какво ни предлага новата версия?

Време е за Windows 10! Какво ни предлага новата версия?

(Обновена: ) | Какво ново

Днес е 29 юли! Чудите се, какво пък толкова важно има днес, нали? Ние ще ви кажем!

Днес излиза новата версия на Windows 1o! Какво да очакваме? Microsoft ни предлага персонален асистент, нов браузър и още много иновативни и полезни функции в новата версия на най-използваната операционна система в света! И нещо много важно: компанията предлага безплатен ъпгрейд в следващата една година на своите потребители. С какво още ще ни изненадат от софтуерния гигант и какво ново ще ни предложи Windows 10 вижте в следващите редове.

След като Microsoft пропусна издаването на версия 9 и вложи всички сили в създаването на една по-иновативна и усъвършенствана версия на операционната си система, днес милиони потребители очакват с нетърпение официалния старт на Windows 10. Дали обаче тя ще оправдае очакванията на своите създатели, предстои да разберем.

Компанията се подготвя за ъпгрейд на милиард устройства, след направени милиони заявки. За да може да изпълни всички резервации и да осигури на своите клиенти възможно най-безпроблемен ъпгрейд, Microsoft ще пусне версия 10 поетапно. Въпреки подготовката, очакванията са, че повечето желаещи няма да могат да свалят новата версия днес. Операционната система ще излезе в 190 страни на цели 111 езика. Компанията предлага безплатен ъпгрейд на всички свои клиенти на версии 7 SP1 и 8.1 , като той ще важи само за лицензирани операционни системи. Той няма да важи за Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise и Windows RT/RT 8.1. Можете все още да се възползвате от това предложение и да активирате Windows 10 през първата година от излизането му. Научите как на официалната страница на Microsoft

screen windows 10

Какво да очакваме?

Производителите казват, че версия 10 ще е много по-лесна за използване и ще осигури повече сигурност за своите потребители. Ще даде на хората едно по-истинско изживяване, което ще ги направи по-продуктивни и ще им позволи да се забавляват повече докато го ползват. Windows 10 ще има много нови функции и ще предлага по-голяма защита от своите предшественици. Ще работи на широк набор от устройства: освен на компютри, потребителите ще могат да го използват на Windows таблети, смартфони, Surface Hub и ще има възможност за свързване с Xbox One, HoloLens и други.

Screen win 10Една от най-интересните функции на версия 10 е Cortana, която за първи път бе представена в Windows phone 8.1 през 2014г. и наподобява Siri. Тя е интелигентен персонален асистент и ще замести функцията за търсене, ще запомни вашите предпочитания и ще ви напомня за важни събития. Освен текст, тя поддържа гласови команди, а и притежава завидно чувство за хумор. Не вярвате? Попитайте я дали познава Siri и вижте какво ще ви отговори :).

Вече има решение и за хаоса на десктопа и всички потребителите, които обичат да го създават! Windows 10 идва с няколко работни плота, които можете да сменяте и на които да сортирате своите файлове.

След пенсионирането на Internet Explorer, който беше с нас от Windows 95, Microsoft представя изцяло нов браузър: Microsoft Edge. Първоначално разработен под името Project Spartan, той е проектиран да върви леко и да се интегрира с други Microsoft услуги, като Cortana, OneDrive и други.

Версия 10 няма да е безплатна за потребителите на Windows Pro и Windows Enterprise, но ще им предложи безплатни бизнес ъпдейти, които ще поддържат корпоративните устройства винаги в крак с иновациите в защитата и новите Windows функции.

Дали новата версия ще отговори на очакванията на своите създатели и дали Microsoft ще успее да се справи с всички заявки за ъпгрейд, очакваме да видим! Ако и вие сте въодушевени от излизането на Windows 10, можете да го покажете, като си промените профилната снимка със "значката" на версия 10!

Какво ни остава? Да надградим устройствата си безплатно и да очакваме първите коментари за това как са се справили и този път от Microsoft!

Етикети: #windows #microsoft #windows-10 #microsoft-edge #onedrive #cortana #versiya-10 #microsoft-windows #operatsionna-sistema

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе