Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Vedra International : Как облачните технологии помагат на бизнеса

Vedra International : Как облачните технологии помагат на бизнеса

Vedra International : Как облачните технологии помагат на бизнеса

(Обновена: ) | Какво ново

Когато говорим за възможностите на cloud хостинга, не можем да не споменем десетките ни клиенти, които успешно управляват своя бизнес посредством облачната инфраструктура. Такава компания е Vedra International – клиент на ICN.Bg, който използва cloud хостинг, за да разположи своята ERP система и големите си обеми от пощи. В тази статия искаме да ви представим как Vedra International премина на облачна инфраструктура и какви бяха спецификите на проекта.

Облакът е технологията, която формира пазара на онлайн услуги през последните няколко години. Повечето компании използват Cloud за много от своите приложения и софтуери, с които извършват своята бизнес дейност - системи за управление, съхраняване на пощи, разполагане на корпоративни сайтове и други. Cloud-ът ежедневно помага на фирмите надеждно да предоставят своите услуги на потребителите си.

За проекта

Проектът, който от ICN.Bg изпълнихме за Vedra International през 2016г. представлява изграждане на Cloud инфраструктура, подходяща за специфична ERP система, както и разполагане на електронните пощи на компанията, които се използват за интензивна имейл комуникация, на надеждна и гъвкава облачна среда.

За Vedra International

Vedra International е една от най-големите компании дистрибутори в изграждане на представителство на фармацевтични продукти в България. Компанията е дългогодишен клиент на ICN.Bg и използва хостинг услугите ѝ, за да изгради сигурно онлайн присъствие, да разположи специфични системи за управление и да менажира своята бизнес комуникация.

Стартиране на проекта

Проектът стартира през 2016г., когато Vedra International се свърза с ICN.Bg за нуждата от промяна или ъпгрейд на текущата Споделена хостинг услуга, която до този момент използват. Целият процес и изпълнението на проекта се извърши в рамките на 1 месец. През този период се идентифицира проблемът, който Vedra International изпитва, обсъждат се евентуални решения и се стига до крайно решение. Уточнява се какъв ще е ресурсът, който ще е обходим за Cloud проекта, извършава се миграцията на данните и се стартира услугата.

Етапи на изпълнение на проекта:

  • Дефиниране на нуждите на клиента – уточняване на крайните цели, които трябва да се постигнат и какви проблеми трябва да се разрешат при преминаването на cloud инфраструктура. При Vedra International главният проблем бе интензивната имейл комуникация и масивните обеми от пощи, които с времето не отговаряха на лимитите на споделената хостинг услуга.

  • Избор на технологично хостинг решение, което да отговoри на нуждите – В случая Cloud услугата бе била избрана за този казус, защото е подходяща за разполагане на обеми данни и предоставя възможност на създаване на повече файлове (inodes). Също така Cloud дава много повече гъвкавост на потреблението, както и възможност да се скалират ресурсите на момента. По този начин при генериране на още повече имейли и файлове, услугата може да отговори бързо на натоварването.

  • Уточняване на стъпките по създаването на новата хостинг среда - Съгласуване със системните администратори как да бъде изградена Cloud инфраструктурата спрямо зададените параметри и цели, какви софтуери и технологии трябва да се инсталират, интегрират и конфигурират.

  • Изпълнение на зададения план за изграждане на Cloud инфраструктурата и мигриране на данните – експертно осъществяване на поставената задача, като в резултат е подготвена виртуална машина, която да отговаря на всички изисквания на клиента и е напълно подходяща за онлайн проектите, които трябва да бъдат разположени на нея. Плавна миграция към новата машина през късните часове на нощта, когато се отчита най-малко натоварване. Не бе отчетен downtime при прехвърлянето на услуга на новата инфраструктура и тя заработи ефективно след миграцията.

  • Администриране и контролиране на изпълнението, тестове и завършване на проекта – Веднага след направената миграция бе извършена пълна проверка от страна на ICN.Bg за изправност на системите и ефективната работа на приложенията. Не бяха установени проблеми или съпътстващи казуси, които да попречат на нормалното състояние на изпълнението на услугите. Информиране на Vedra International за приключването на проекта и отправяне на молба към тях да потвърдят коректността на работата на услугите след направената миграция.

Гарантиране на ефективност на работата на cloud инфраструктурата

За проекта на Vedra International е създадена сложна Cloud инфраструктура, където на едно виртуална машина трябва да бъдат разположени и да работят ефективно ERP системи и електронните пощи на компанията. Такъв тип проект има нужда от професионална и квалифицирана поддръжка,която да поддържа системите в изправност 24/7 и да гарантира надеждна работа на услугата без прекъсване.

Това е основното предизвикателство, пред което е поставен бизнеса в този случай – да осигури качествена последваща системна поддръжка. Това, с което ние разрешаваме този казус, е като предоставяме на Vedra International допълнителна услуга Managed Cloud, при която ние от ICN.Bg се ангажираме да управляваме Cloud услугата.

В услугата Managed Cloud от ICN.Bg са включени по подразбиране – 24/7 техническа поддръжка, проактивен мониторинг, бърза намеса при опити за зловредни хакерски атаки и други действия. В същото време екипът на ICN.Bg ще ъпгрейдва и променя услугата при нужда и спрямо изискванията на клиента. По този начин на клиента не се налага да наема допълнителен технически персонал и в същото време получава комплексна хостинг услуга с високи гаранции на качеството.

Проектът, който изпълнихме за Vedra International за пореден път ни показа колко важни са cloud технологиите за бизнеса. Компаниите имат нужда от облачни решения за по-ефективна работа на своите приложения, за да им осигурят една по-сигурна хостинг среда. В същото време cloud-ът дава възможност за гъвкаво бюджетиране и разпределяне на разходите.

Повече за реализирания проект „Изграждане на cloud инфраструктура за компания Vedra International от хостинг компания ICN.Bg“ можете да видите в статията на списание CIO тук.

Открийте подходящото хостинг решение за своя онлайн проект от ICN.Bg!

Облачната инфраструктура не е решение на всеки хостинг проблем. Много често се случва така, че основната причина да се потърси друг вид хостинг се крие в спецификите на софтуера, който иска да се разположи. За да откриете правилното хостинг решение за вашия онлайн проект, ние сме насреща!

От хостинг компания ICN.Bg сме отдадени на това да сме в помощ на бизнеса. Изграждаме и доставяме гъвкави и ефективни решения, чрез които посрещаме нуждите на нашите партньори. Свържете се с нашия екип, за да изберем заедно най-добрата хостинг инфраструктура за едно още по-добро хостинг приключение на sales@icn.bg .

Етикети: #cloud #vedra #business #бизнес #облачна-инфраструктура #shared-hosting #hosting #хостинг #споделен-хостинг

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе