Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Въвеждане на такса за Privacy Protection на домейн име

Въвеждане на такса за Privacy Protection на домейн име

Въвеждане на такса за Privacy Protection на домейн име

(Обновена: ) | Какво ново

Поради промяна в политиката на нашия домейн регистрар, считано от 06.08.2014г. ICN.Bg въвежда такса за услугата Privacy Protection на домейн имена. С Privacy Protection вие можете да скриете контактните детайли на вашето домейн име и да ги направите недостъпни за трети лица. Таксата се заплаща на годишна база и е на стойност 6.00лв. с ДДС. Не зависи от специфичното домейн разширение, което използвате.

Когато закупувате вашето домейн име, спрямо изискванията на ICANN вие сте задължени да предоставите вярна и актуална контактна информация – вашите имена, адрес, телефонен номер, имейл за връзка. Отново спрямо изискванията на ICANN тази информация е публично и свободно достъпна посредством базата данни на WHOIS. Всеки ден, тази информация се достъпва от множество хора, с различни цели – маркетингови, информационни, продажбени, спам, а понякога кражба на самоличност или опит за кражба на вашето домейн име. За да избегнете потенциалните опасности, вие лесно можете да се защитите, използвайки опцията Privacy Protection. По този начин, вашата информация ще бъде скрита и недостъпна за трети лица.

До този момент тази опция беше напълно безплатна за всички поръчки на нови домейн имена, трансфер или подновяване. Считано от 06.08.2014г. нашият домейн регистрар Resellerclub въвежда такса за тази услуга. Това принуждава и нас като риселър на домейн имена да въведем съответната такса, а именно 6.00лв. с ДДС на година. Спрямо условията на Resellerclub, минималният период, за който услугата може да бъде заявена е една година. Privacy Protection може да бъде активирано по всяко време на периода на активност на вашето домейн име, като заплатената такса е валидна до края на предплатения за домейн името период.

Как да включите Privacy Protection за ваше съществуващо или ново домейн име?

Необходимо е да се свържете с нас на имейл office@icn.bg и да заявите вашето желание. След заплащане на таксата, ние ще активираме тази опция за вас. Много скоро този процес ще бъде и автоматизиран.

Етикети: #domejn-ime #who-is #whois #zashtita-na-lichnite-danni #privacy-protection #domejn-imena #domejn

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе