Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > The Smart City is Here - Stratup weekend Varna, 2015

The Smart City is Here - Stratup weekend Varna, 2015

The Smart City is Here - Stratup weekend Varna, 2015

(Обновена: ) | Какво ново

Варна, морето и … второто издание на Startup Weekend Varna, тематично наречен City са факт.

12046584_758441484302401_3804194441060362565_nStartup събитието се проведе на 25 – 27 септември, 2015 и ICN.Bg за пореден път бе част от него, не само като спонсор, но и като част от журито в лицето на нашия CEO Юлиян Бориславов.

Фокусът на второто издание изцяло бе насочен към развитието на града и младия предприемачески дух, предоставяйки им уникалната възможност да реализират идеите си.

И, уникалните иновативните решения за града не закъсняха! Ето и финалистите:

На първо място е проектът на име Marea. IO решение за Smart city. След като се свърже с конкретна вътрешна мрежа/интранет, потребителят получава достъп до информация за града, в който се намира – от разписание на градския транспорт, през забележителностите, до най-посещаваните заведения. Полезно приложение както за туристи, така и за всички живеещи в конкретния град.

Екип проект Marea

Този startup получи и наградата на публиката, както и невероятната награда предоставена от Segments Accelerator в лицето на Иво Радуловкски - 3 месеца във Виена, в които за да развият проекта си и да го превърнат в един печеливш бизнес.

Част от екипа на Marea е момче доказало, че иноваторския дух е неизчерпаем – Юлиан Сапунджиев. За него можем да кажем, че за пореден път е сред печелившите и е пример за реализирани startup проекти!

Panter run, приложението поставено на второ място. С помощта на Partner Run, когато тръгнеш да бягаш, в зависимост от средата и настроението, в които се намираш, да си избереш подходящ звуков фон, който да те стимулира. Младежите ни впечатлиха с примера, който ни презентираха – кратко видео, в което ни накараха да се почувстваме все едно се намираме в изоставена сграда и се чуват страшни гласове и звуци. Няма ли да бягате по-бързо, а? ;))

Екип проект Pater Run

Друго интересно решение, взело третото място, е в сферата на еко-града – проектът Bin it smart. Идеята: поставяне на „умни“ кошове, които да сканират баркода на непотребната опаковка и след като определи най-подходящия контейнер за нея, да го завърти към вас. Всичко е автоматизирано, с помощта на соларен панел.

Екип проект Bin it smart

За пореден път се заредихме с положителни емоции предени ни от младите иноватори, с много и интересни идеи. Какво друго ни остава, освен да чакаме следващото издание на Startup weekend Varna!

Етикети: #startup-weekend-varna #startirasht-biznes #smart-city-apps #inovativni-proekti #sabitie-za-mladi-predpriemachi #it-proekti

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе