Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > StartUp Weekend Varna - емоции, успешни проекти и много бизнес идеи

StartUp Weekend Varna - емоции, успешни проекти и много бизнес идеи

StartUp Weekend Varna - емоции, успешни проекти и много бизнес идеи

(Обновена: ) | Какво ново

3 дена, 12 изключителни идеи, свежи, активни и пълни с идеи хора, перфектна организация, много емоции и 1 победител - така бихме описали StartUp Weekend Varna в едно изречение и малко статистика! За втора поредна година ICN.Bg затвърди отличното си партньорство със StartUp Weekend Varna и пoдкрепи събитието. За нас беше изключително удоволствие да се насладим на атмосферата и да се потопим в океана от перспективни бизнес идеи и амбициозни млади специалисти. Вижте кои моменти от събитието запечатахме за вас!

SW_FB_Cover1-1024x379

12 идеи събраха съмишленици и формираха отбори - Moodspot, Yotta, GetActive, ConCradle, Ycharge, Lingwish, Alternatrip, pPhoto, Device Web Varna, rfash, The Internet of Varna иMine. Докато повечето проекти бяха фокусирани предимно върху създаване на онлайн платформи, два проекта изпъкнаха и със сложната си технологична ориентираност и инженерна обоснованост - Ycharge и Device Web Varna.

Startup weeekend Varna

Тази година нямаше трето място, а два отбора разделиха второто място - rfash и Ycharge. Проектът rfash е онлайн платформа, в която жените са основна целева аудитория. Платформата дава възможност да отдавате под наем дрехи и аксесоари, в които сте инвестирали значителна сума, но които не използвате всеки ден. Така повече хора ще могат да облекат специална дреха за важен момент, а отдаващите под наем ще постигнат възвръщаемост на инвестицията си.

Ycharge от друга страна е проект насочен към хората, притежаващи електромобили. Въпреки, че цената на електромобилите в последните години спада, основния проблем на всички потребители е недостатъчната инфраструктура за зареждане на колите. Екипът на Ycharge дава решение именно на този проблем, като разработва устройство за зареждане на електромобили, което можете да поставите на гаража си или на блока си. Устройството е свързано с онлайн платформа за разплащания и по този начин всеки, който желае може да създаде собствена "електростанция" за зареждане на автомобили.

Startup weeekend Varna

Победител на StartUp Weekend Varna стана Device Web Varna. Проектът представлява cloud storage и контрол на данни, постъпващи от smart устройства и микроконтролери. Базира се на интегрирана back-end услуга за sensor data storage и отдалечено управление на микроконтролери и smart устройства. Или казано на по-прост език възможност да управлявате отдалечено множество устройства. Повече за проектa можете да видите тук.

Startup weeekend Varna участници

ICN.Bg благодари на организаторите за перфектната работа и няма търпение за следващото издание на събитието!

Етикети: #startup-weekend-varna #onlajn-platformi #it #startup-weekend #smart-ustrojstva #proekti #sabitie-za-mladi-predpriemachi #cloud-storage #sensor-data-storage #biznes-idei #inovativnost #it-proekti

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе