Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Startup Weekend Varna 2015 - No talks! All action!

Startup Weekend Varna 2015 - No talks! All action!

Startup Weekend Varna 2015 - No talks! All action!

(Обновена: ) | Какво ново

Startup Weekend Varna 2015 - за трета поредна година с подкрепата на хостинг компания ICN.Bg! 54 часа, в които се срещнахме с изключително талантливи и вдъхновени хора, станахме свидетели на сформиране и сплотяване на отбори от млади хора, изпълнени с идеи и ентусиазъм за създаването на собствен бизнес! Работният процес бе изпълнен със свежи идеи за създаването на собствен бизнес и ентусиазъм, който ни обхвана всички. Вижте повече за най-интересното събитие, идеите, които се родиха и узряха там и коментара на Борислав Бориславов - жури на Startup Weekend Varna и Ивета Петрова - ментор.

Над 100 участника, 14 екипа, перфектна организация и креативни идеи - с това се отличи SW Varna 2015. Жури и ментори бяха едни от най-добрите специалисти в сферата на технологиите, правото, маркетинга и уеб дизайна. Идеите на участниците бяха смели и разнообразни. Голяма част от тях бяха свързани със създаване на мобилни приложения, а най-изненадващите проекти бяха за:

  • RailHostel - влак-хотел, който пътува из Европа;
  • A.F.aR. - доставка на медикаменти и животоспасяващи консумативи с дронове;
  • устройство за контролиране през интернет на климатиците вкъщи;
  • игра, базирана върху хералдика и др.

Победител стана екипа на Vocable.biz - иновативен начин за учене на нови езици, базиран върху виртуалната реалност и използващ Oculus. Причината журито да избере точно този екип за победител беше факта, че техният проект е ориентиран към обучението, в него стои много технология, задълбочени знания, програмиране на високо ниво, както и изключително способен екип.

А вижте и какво казаха за събитието главният организатор - Венелин Добрев, както и представителите на ICN.Bg в журито и менторския екип.

venko Венелин Добрев - организатор и Мениджър на Beehive

Startup Weekend Varna 2015 донесе много положителни емоции за всички - участници, ментори, жури, но най-вече на организаторите. През тези 54 часа видяхме страхотни идеи и проекти, които биха променили цели индустрии, ако намерят своята реализация. Събитието отново срещна страхотна подкрепа от корпоративния сектор, от най-големите компании в различни сфери, като ICN.Bg например, които, освен че за трети път бяха сред основните спонсори на формата, имаха представители сред менторите и журито и дадоха ценни съвети на участниците. След 54 часа вече всичко е в ръцете на екипите и предстои да разберем дали Startup Weekend Varna ще даде началото на някой изключителен бизнес.

bobi-pic

Борислав Бориславов - CTO на ICN.Bg

Да бъда част от журито на Startup Weekend Varna 2015 за мен беше чест. ICN.Bg винаги е била компания, която подкрепя Startup общността и насърчава младите иновативни хора, които имат желание да направят свой бизнес в България. Присъствието на подобен тип събития и близкия контакт с участниците ме кара да се гордея с факта, че ние успяваме да подпомогнем предприемачеството и да мотивираме хората. Поздравявам всички участници, с които се срещнах, за идеите и начина по който ги развиха и ги приветствам да се обръщат към мен по всяко време, в което имат нужда от съвет.

Iveta_SW

Ивета Петрова - Маркетинг мениджър на ICN.Bg

Благодаря на организаторите на Startup Weekend Varna за поканата да бъда част от менторите. Изживяването за мен беше прекрасно и се радвам, че успях със скромния си опит да помогна на участниците да усъвършенстват идеите и проектите си. За мен беше повече от приятно да се срещна и с водещи лица от бизнеса в лицето на журито. А на организаторите пожелавам да са все така задружен и успешен екип.

Етикети: #startup-weekend-varna #predpriemachestvo #startup #proekti #ueb-predpriemachestvo #sabitie-za-mladi-predpriemachi #hosting #mobilni-aplikatsii #inovativnost #it-proekti #icn-bg-sponsor

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе