Какви са предимствата на Managed VPS пред споделения хостинг?

Managed VPS e премиум хостинг услуга, чиито предимства пред споделения хостинг я правят подходящото решение за всеки бизнес или онлайн проект, за който е много важно доброто представяне и оценка от клиентите. 

Managed VPS се използва от средни и големи онлайн магазини, сайтове на медии, ERP системи и други ресурсоемки проекти или развиващи се сайтове.

Често ни питате с какво тази услуга е по-различна от споделения хостинг. В следващите редове отговаряме на въпроса и разкриваме защо нашите клиенти избират именно тази услуга за своите проекти. 

4те предимства на Managed VPS пред споделения хостинг

Managed VPS включва всички удобства и инструменти на споделената хостинг услуга: 

  • 24/7 Техническа поддръжка и съдействие по чат, имейл и телефон.
  • Контролен панел cPanel за лесно управление на хостинг акаунта и съдържанието му.
  • Помощни инструменти за управление като WordPress Manager, PHP Manager, Backup Manager и много други.
  • Помощни инструменти и технологии за ускоряване на сайтове като Redis, Memcached и SuperCache.
  • Регулярно архивиране на съдържанието (бекъп) на сървъра за подсигуряване на данните и възстановяването им при нужда.
  • Цялостна сигурност и защита на услугите със системата за сигурност SH Protect (защита от: DDoS, Brute Force, злонамерен достъп, хакване на сайтове и имейл акаунти и други).
  • Модерни технологии, инфраструктура и бързи SSD дискове за максимално бързодействие на онлайн проектите.

Освен познатата среда от споделената хостинг услуга Managed VPS има редица други предимства, които ще Ви осигурят най-добри резултати за Вашите проекти. 

1# Експертна грижа за производителността на сървъра и проектите

Ако погледнете lifehack.bg бързо ще забележите, че сме перфекционисти. Като такива искаме да използваме и най-доброто що се отнася до хостинг и сървъри, на които да работи сайта ни. Проблемът е, че не искаме да разбираме и от това. За щастие партньорите ни от СуперХостинг.БГ ни отмениха в тази част на бизнеса ни, като ни подсигуриха чудесно работеща инфраструктура, индивидуална настройка според нуждите ни (определено имахме нужда от това) и страхотен съпорт, който колкото и да тормозим, винаги ни съдействат моментално.

Христо Стоянов, lifehack.bg

Управляемият виртуален сървър (Managed VPS) е като личен умален вариант на един цял физически сървър за хостинг услуги, който обаче се използва само от Вас и Вашите проекти. Събирането на цялата мощ, функционалности и възможности на хостинг сървъра в тази компактна форма е постигнато чрез технологията за виртуален собствен сървър (self-managed Virtual Private Server). Поради комплексността на тази технология, от голяма важност е за сървъра да се грижат експерти в областта на системната администрация.

При Managed VPS системната администрация и цялата поддръжка и грижа за сървъра се извършва от нашите опитни експерти и е включена към всеки хостинг план. От Ваша страна не се налага да разбирате от системна администрация или да наемате подготвено техническо лице. 

Обслужването е бързо и денонощно, оценките за скорост на сървъра са отлични и най-важното – виждам, че за SuperHosting.BG е от значение нашето успешно развитие като компания. Това лично отношение е нещото, което в моите очи, ги откроява от всички останали.

Мими Ненкова, alessa.bg

За доброто представяне на Вашите проекти не е важно просто сървърът да работи, много е важно и как работи. От оптималната работа на сървъра и системите му зависи стабилната и бърза работа на проектите, сайтовете и пощите. Добрата производителност също влияе за ефективното използване на сървърните ресурси. 

Към Managed VPS услугата е включена и специална експертна грижа за производителността на сървъра при планове Mega, Business и Business+. Нашият екип от експерти се грижи проактивно за производителността на сървъра и работещите на него проекти и приложения.

Това включва извършване на подробен анализ на потреблението на ресурси, възможностите за оптимизация и прилагането на допълнителни фини сървърни настройки, за да може проектите Ви да работят по най-добрия начин и сървърните ресурси да се използват ефективно.

Към всеки хостинг план на Managed VPS е включена и безплатна консултация с експерт.

Бележка: Нашият експертен екип също така ще се погрижи за прехвърлянето на сайта и пощите към Managed VPS сървъра. Свържете се с нас за повече информация и подробности по преместването. 

2# 24/7 мониторинг на сървъра и оперативността му

Работата и показателите на Managed VPS сървъра се наблюдават денонощно от нашия експертен екип. 

При индикация от системата за мониторинг експертите реагират в рамките на минути. Така се свежда до минимум вероятността от спиране на работата на сървъра, сайта и пощите.

Този индивидуален мониторинг на Managed VPS сървъра допълнително гарантира за стабилността и надеждността на услугата. Което за Вас ще означава допълнително спокойствие за работата на онлайн проектите Ви.

3# Голям капацитет сървърни ресурси

Използваме услугата Managed VPS повече от пет години. На нея са всичките сайтове на БСУ. Убедили сме се, че тази услуга е гъвкава и надеждна, и ни предоставя гарантиран ресурс за нормалната работа на сайтовете ни. Управлението чрез контролния панел на български език ни дава възможност сами да правим нужните настройки и това е много удобно. Многократно сме получавали помощ от техническата поддръжка. Свързваме се бързо и лесно, а оказаното ни съдействие е ползотворно и компетентно. Денонощният мониторинг, бързата реакция, както и сигурността и бързодействието на услугата са много важни за нас и ние разчитаме на тях.

Проф. Д-р Петко Чобанов, bfu.bg

Managed VPS хостинг услугата разполага с много повече сървърни ресурси, които осигуряват стабилно представяне на проектите при организиране на кампании и по-големи натоварвания. 

Различните онлайн проекти имат различни нужди от ресурси, което зависи от функционалностите им и целите, за които се използват. Например развиващият се онлайн магазин натрупва голямо количество продукти и други системни данни в базата си данни. Също така се появява нуждата от повече дисково пространство, на което да се разполагат многобройните продуктови изображения или други системни файлове. Но много често към този вид бизнес сайтове се използва и бизнес имейл кореспонденция, която също в даден момент може да се окаже основен консуматор на дисково пространство. Нарастването на тези нужди за повече пространство често е резултат от успешното онлайн присъствие на бизнеса и увеличаването на известността му. Сайтът започва да обслужва много повече посетители дневно и натоварването му се увеличава, от което и нуждата от повече памет, процесорна мощ и други сървърни ресурси.

За да продължава да работи онлайн проектът и да се разраства безпроблемно в дългосрочен план, той ще има нужда от подходящо хостинг решение, което да му гарантира достатъчно ресурси.

Managed VPS хостингът е това подходящо хостинг решение, което може да предложи на проекта повече от 1 GB размер за базата, повече от 150 GB дисково пространство, повече от 2 GB памет и повече от всеки друг сървърен ресурс.

4# Допълнителни технологии и възможности

Не на последно място, при Managed VPS хостинг услугата има възможност за използването на някои специфични технологии, които не се поддържат на споделената хостинг услуга.

Една такава технология е Elasticsearch, която е необходима за големите Magento онлайн магазини. Вижте какво прави тази технология и защо е толкова важна: 🔗 Magento и Elasticsearch – супер бързо търсене в продуктовия каталог | Blog

Друго предимство на Managed VPS са допълнителните възможности като:

  • Създаване на отделни хостинг акаунти на сървъра (до 4 безплатно).
  • cPanel/FTP/имейл достъп от определени IP адреси. Може да се ограничи достъпа до тези услуги по IP адрес.
  • Архив на изходяща имейл комуникация. При заявка можем да направим архив на изходящата имейл кореспонденция.
  • Брандиране на уеб мейл. Можем да брандираме пощите Ви с логото Ви! 

Нашият експертен екип е на линия по чат, имейл или телефон, в случай че имате запитване за поддръжката на допълнителни технологии или възможности при Managed VPS хостинг услугата. Свържете се с нас и ще изберем най-добрия план за Вашия проект!

Managed VPS е премиум хостинг услуга, която осигурява голям капацитет от сървърни ресурси, експертна поддръжка и всичко нужно за доброто представяне и успешното развитие на Вашия онлайн проект.

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи най-важното и полезното от света на уеб, касаещо Вашия сайт и дигитално развитие.

Мадлена Методиева
Мадлена Методиева
Меган е част от СуперМаркетинг екипа. Мисията ѝ е старателно да попълва е-библиотеката на СуперХостинг.БГ с полезни и помощни статии.
3 3 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие

3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие [Аудио]

2
Под „органично присъствие“ имаме предвид всички начини, чрез които потребителите могат да разберат за Вашия бизнес, без да плащате за позициониране (реклама).
Сайтът не е само за хора с бизнес и търговия.

6 идеи за сайт, различен от онлайн магазин

8
Ако първата ви асоциация със сайт е онлайн магазин… замислете се пак. Има много други видове сайтове, които не търгуват онлайн, но си струва да се посещават.

Black Friday: 5 работещи тактики за задържане на клиентите след Черния петък

0
Ако искате да бъдете един ход пред конкурентите си, време е да помислите как да задържите вече спечелените клиенти по време на кампанията.