Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Новата функционалност Site Speed-Up за още по-бърз сайт

Новата функционалност Site Speed-Up за още по-бърз сайт

Новата функционалност Site Speed-Up за още по-бърз сайт

(Обновена: ) | Какво ново

В днешно време все по-често скоростта е факторът, който отличава неуспешните от успешните и развиващи се бизнеси. Все по-бързо развиващите се технологии допринасят за все по-голямата нетърпеливост на клиентите ни. Това се отнася за оперативни процеси, но важи с пълна сила все повече и за онлайн присъствието ни. Все по-често скоростта е фактора, който може да привлече или отблъсне потенциален ваш клиент. Ето защо отново се погрижихме за вашия по-бърз сайт с най-новия инструмент Site Speed-Up, който ще позволи сайта ви да полети.

Ние от ICN.BG вече 13 години се грижим постоянно да предлагаме нови възможности и да отговаряме на тенденциите в световен план, за да гарантираме най-конкурентната инфрастуктура на нашите клиенти. Затова и продължаваме да инвестираме в разнообразие от инструменти, които оптимизират скоростта на вашите сайтове. Които същевременно са лесни за използване и не изискват допълнителни технически познания.

Най-новият от тях е инструментът “Site Speed-Up”, който изпълнява кеширането на статичното и динамично съдържание на ниво уеб сървър, правейки повторното зареждане светкавично бързо.

Разликата със сегашните методи на кеширане в лицето на Redis и Memcached, е, че при Site Speed-Up кеширането не се изпълнява чрез заявка от PHP script, което го прави в пъти по-бързо. Ако един сайт с активиран Redis/Memcached се зарежда първоначално за 2 секунди поради обработка на PHP/MySQL на сървърно ниво, то повторното му зареждане би отнело 0,1 секунда, за да се извика кеширането от PHP script. Това забавяне липсва при Site-Speed Up.

По-надолу можете да намерите и детайлни инструкции как можете да активирате и използвате новата фуницонлналност. Тя не изисква допълнително заплащане и е налична в cPanel контролния панел за всички потребители на Споделен хостинг от ICN.Bg.

Ускоряването на сайта ви би могло да ви помогне за някои ключови бизнес цели:

  • по-добро представяне при органично търсене в Google
  • по-добро първо впечатление на посетители, които тепърва се запознават с бизнеса ви
  • по-висок процент на конверсии заради липсата на забавяния
  • по-добро представяне на мобилни устройства, особено при по-бавен интернет

Как можете да използвате Site Speed-Up

Новата услуга може да активирате през вашия cPanel в ICN.Bg:

site-speedup-1

Достатъчно е просто да изберете домейна, за който да активирате кеширането вдясно и да натиснете отметката „Enable ICN.Bg Caching”.

site-speedup-2

Като допълнителни опции плъгина ви предоставя възможността да не кеширате определени линкове или cookies. Например при наличието на форум в сайта ви, можете да го премахнете от кеширането като изключите https://www.icn-demo.com/forum от кеширането или ако имате онлайн магазин, който добавя определено cookie (userstockin_cart в нашия пример) за потребителите добавили продукт в кошницата си да го премахнете от кешираните обекти.

site-speedup-3

Използвайте първи инструмента Site Speed-Up от вашия cPanel.

Повече за новата функционалност можете да откриете в следващите ни блог статии.

Как да защитим акаунтите си в различни приложения и платформи?

Етикети: #site-speed-up #website #скорост-на-сайт #website-optimization #activecache #memcached #redis #cpanel

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе