Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > .САЙТ и .ОНЛАЙН СТАРТИРАТ!

.САЙТ и .ОНЛАЙН СТАРТИРАТ!

.САЙТ и .ОНЛАЙН СТАРТИРАТ!

(Обновена: ) | Какво ново

На 16 януари 2014г, стартират и най-новите домейн домейни .САЙТ и .ОНЛАЙН.

Тези 2 домейна ще позволят на всички хора използващи кирилица да регистрират свойте домейн имена. Държавите България, Беларус, Русия и Украйна ще имат свойте домейни на собствения си език.

Как ще протече регистрацията на домейн имената?:

Регистрацията на домейн имената ще бъде разделена на два етапа. Първия етап е приоритетния етап, след което ще започне и свободната регистрация.

В рамките на 60 дни, всеки който има основание да регистрира даден домейн, ще има тази възможност, като ще трябва да отговаря на едно от следните условия:

• Категория с приоритет 1: търговски марки на кирилица, регистрирани в ТМСН (Trademark clearinghouse);

• Категория с приоритет 2: търговски марки на кирилица, регистрирани в Македония, Сърбия, България, Русия и/или Украйна;

• Категория с приоритет 3: търговски марки на латиница, регистрирани в TMCH и преведени (транслитерирани) на кирилица.

• Landrush: регистрация без приоритет, но на по-високи цени отколкото при свободна регистрация.

Заявките по всички 4 категории ще се приемат едновременно и ще се разпрeделят в края на 60-дневния период според степента на приоритет на всяка една категория.
Категорията с най-голям приоритет е Категория 1, където притежавате търговска марка на кирилица в Trademark clearinghouse. В случая има опасност да не спечелите домейна, ако се включите като кандидатура в категория Landrush, където ако има заявка от кандидат в някоя от другите категории, то домейна ще бъде даден на него. Интересно тук е ако се получат 2 кандидатури в една и съща категория, където домейна ще отиде на аукцион. В този период от 60 дни ще се приемат заявки, но датата на подаване на заявката няма да се взема в предвид при разглеждането на документацията.

Какво ще стане с платените суми за кандидатстване?: Сумите изцяло ще бъдат възстановени, ако вие не спечелите домейн името.

Кога стартира Свободната регистрация?:
Свободната регистрация се очаква да стартира в началото на месец Април 2014г, когато всеки желаеш ще може да си регистрира домейн име със .САЙТ и/или .ОНЛАЙН

Къде мога да кандидатсвам за домейн .САЙТ и .ОНЛАЙН?:

Ако имате интерес към регистрацията на такъв домейн, може да се свържете с нас, за да ви съдействаме по първоначалната заявка за кандидатстването му.

Всичко интересно и ново по регистрацията на домейн имена .САЙТ и .ОНЛАЙН може да следите на http://cyrillicregistry.com/

Етикети: #domejni-na-kirilitsa #sajt-i-onlajn #novi-domejni

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе