RAM + THE CLOUD

RAM + THE CLOUD

(Обновена: ) | Какво ново

В настоящата статия искаме да поговорим отново за нашия приятел облака, за да ви запознаем с предимствата, които ви дава облачният сървър за успешното развитие на вашия бизнес. Бихме искали да ви подадем повече информация за т.нар. RAM памет (Random Access Memory), за да се убедите, че техническото преимущестово, което получавате от ICN.BG е гаранция за вашия прогрес.

Cloud + RAM

Виртуалните частни сървъри/ Virtual Private Servers (VPS) или облачните сървъри използват гарантирани ресурси, заделени само за конкретния сървър и радикално се различават от споделените сървъри и наетите сървъри като позволяват на администраторите възможност за бързо скалиране на CPU, RAM и HDD ресурсите, в моменти на завишаване на натовареността, предоставяйки почти несравнимо ниво на контрол, гъвкавост и намаляване на разходите в ерата на бързо развиващия се Интернет.

Въпреки че трите изчислителни елементи, посочени по-горе, са от съществено значение за стабилността и производителността на вашия сървър, RAM паметта е може би най-гъвкавият ресурс за бързо увеличаване на скоростта и производителността на даден уеб сайт или приложение.

RAM означава памет с произволен достъп. Той е работното място на сървъра. Информацията, съхранявана в RAM памет, ще бъде върната по-бързо към даден потребител или приложение от тази, съхранявана на твърдия диск. По този начин, колкото повече пространство се съхранява в RAM-а, толкова по-рядко сървърът ще се нуждае от достъп до твърдия диск. Има доста технологии и методи за кеширане на информацията в паметта, с което се увеличава производителността на сървъра.

Облачният сървър разполага с т.нар. Auto Scaling, който позволява автоматичното увеличаване на RAM, HDD и CPU при достигане на зададените от потребителя лимити, без негова намеса в последствие.

Най-общо казано всеки потребител може да избере основните параметри на сървъра и благодарение на auto-scaling технологията, тези параметри могат да варират във всеки един момент. Това може да бъде изключително полезно, когато уеб сървърът се характеризира със сезонен пик на активността, по време на пазаруването в периода около Коледа, например, или при стартирането на нова електронна търговия, когато сървърът се намира под неочакван натиск от страна на активни потребители на системата.

Повечето приложения в облака изискват най-малко 1 GB оперативна памет, за да работят ефективно, но сървърът може да бъде настроен да работи с по-малко. В други случаи сървър с по-голямо натоварване може да изисква между 2 и 4GB оперативна памет. Допълнителна RAM ще позволи на повече файлове да бъдат кеширани, като по този начин ще се намалят исканията на диска.

Вида на избраната операционната система на сървър също ще окаже влияние върху тези решения. Така например, Windows администратори, работещи с IIS инсталации трябва да гарантират размера на файла за виртуална памет на операционната система, съответстваща на размера на RAM-та на сървъра.

Днес повечето администратори избират облачни сървъри, за да осигурят на своите клиенти навременна промяна на ресурсите при внезапен скок в активността на техния уебсайт. Възможността за скалиране на ресурсите на облака е огромно предимство пред споделения или дори наетия сървър. Наетият сървър би бил затруднен при промяна на активността с оглед на това, че ще бъде необходимо инсталиране на допълнителна RAM памет, което е свързано със загуба на допълнително време и средства.

Скоростният растеж в използването на уеб приложения като игри и видеа, разпространяващи се в цялата гама от устройства, включително смартфони и таблети, е причина много фирми да използват облачни сървъри със скалиращи RAM ресурси, които им дават гъвкавост, бързина и намаляване на разходите, тъй като търсенето на пазара се променя по време на курса на една календарна година.

Бъдете гъвкави и динамични! Качете се в облака!

Етикети: #garantirani-resursi #auto-scaling #oblaka #sarvari #ram-pamet

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе