Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > PCI съвместимост

PCI съвместимост

(Обновена: ) | Какво ново

Защо решихме да публикуваме информация по темата за PCI съвместимост?

На първо място защото има огромен дефицит на автентична информация по темата в българското интернет пространство – малкото статии, които намерих са папагалски ре-публикации директно свалени чрез Google Translate и са напълно неразбираеми.

Колегите уебмастери е можело да публикуват статиите и на китайски защото полезният ефект за посетителите щеше да е същият.

Добре е да се пише за неща, от които уебмастера разбира или поне да намери авторитетен източник, който компетентно да цитира.

Заедно с липсата на компетнтна и изчерпателна информация по темата с PCI съвместимостта, много сериозни отговори изискват и следните въпроси:

  1. Колко важна е сигурността на информацията от банковите карти?
  2. Какви мерки предприемат най-големите световни банки за сигурността на тази информация?
  3. Какви са изискванията на тези банки към компаниите, предлагащи споделен хостинг?

След като започваме серия от публикация по тази тема, явно тези въпроси вече имат своите категорични отговори.

Но има още един много неудобен въпрос, който нашите иначе много шумни конкуренти подминават с подозрителна тишина:

Има ли Българска хостинг компания, която да отговаря на най-строгите изисквания за сигурен хостинг, изисквани от най-големите световни банки?

Има ли Българска хостинг компания, която да притежава международно признат лиценз за PCI съвместимост?

Да, има.

ICN.bg е единствената хостинг компания в България, която притежава лиценз за PCI съвместимост – т.е. единствено хостинг сървърите на ICN.bg отговарят на възможно най-строгите международни изисквания за сигурност.

Защо темата PCI съвместимост е непопулярна все още в България – защото все още не са се случили онези големи пробиви в банковия сектор, от които да писнат десетки хиляди граждани и тогава, повярвайте ми, темата за дълъг период от време ще остане топ новина .

На кого в България му пука, че TJX са изплатили обезщетения от 245 милиона долара заради открадната информация от 45 милиона банкови карти и са загубили вероятно милиарди долари заради накърнения си имидж и загубата на доверие?

На кого в България му пука, че хиляди малки бизнес компании в цивилизования свят са фалирали единствено заради това, че не са съхранявали добре банковата информация на клиентите си, за което впоследствие са били осъдени от тях и не са били в състояние да възстановят щетите.

Но тези тъжни сценарии много лесно може да се развият на българска територия и да станат част от ваша лична трагедия ако вие загубите бизнеса си или добре платената си работа.

Всички експерти казват едно и също – въпросът не е дали, а кога? Интернет престъпниците ще почукат и на вашата врата и какво ще намерят?

Затова информацията, която ще споделим с вас в тази поредица от статии, може да се окаже изключително важна.

В следващата статия ще разгледаме кога и как е създаден PCI съвета и какво представлява PCI стандарта.

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе