Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Видео инфографика: NVMe vs SSD vs HDD

Видео инфографика: NVMe vs SSD vs HDD

Видео инфографика: NVMe vs SSD vs HDD

(Обновена: ) | Какво ново

Може би вече сте чули за новата Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg технология – NVMe. Но как се сравнява един SSD диск оборудван с NVMe технологията срещу SATA SSD и стандартните хард дискове (HDD). Революционния комуникационен протокол, който позволява директна комуникация с процесора ни дава възможност да предоставим по-голяма бързина спрямо SATA SSD и HDD - колко точно ще разберете от нашата видео инфографика.

От видеото ще разберете още как се сравняват максималните скорости на четене/писане и скоростта на изпълнение на IOPS при NVMe SSD, SATA SSD и HDD. Ще погледнем как се представят PCIe шините, използвани от NVMe технология и колко по-бързо комуникира NVMe в сравнение с AHCI протоколите.

До няколко месеца потребителите на всички планове на Споделен хостинг от ICN.Bg ще бъдат мигрирани към новата NVMe SSD сървърна ифраструктура. Информацията във видеото ще ви помогне да разберете как ще се подобри производителността на сайта ви с помощта на най-бързия SSD хостинг до сега.

Както видяхте разликите са съществени. От максималната скорост на четене и писане, която предлагат SSD дисковете оборудвани с NVMe технологията - 2,600 при четене и 1,000 за писане, до самите PCIe шини, които се използват при NVMe SSD - те трансферират над 25 пъти повече информация в сравнение със SATA.

В комбинация с безплатния инструмент ActiveCache, който можете да намерите в контролния панел на споделените хостинг планове, лесно подобрявате скоростта на уебсайта си. Кеширащите технологии Memcached или Redis, които се активират чрез ActiveCache, ще кешират временната информация и с това ще ви спестят ресурси.

По-голямата бързина на пренос на данни, която позволява NVMe технологията поставя новия стандарт за производителност на SSD дисковете. Възползвайте се от нея с Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg

Етикети: #SSD #HDD #Хостинг #NVMe #Memcached #Redis #Инфографика #hdd-diskove #ssd-hosting #activecache #technology #nvme #nvme-ssd #shared-hosting-2 #ssd

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе