Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Какво ново в PHP 7.3 (наличен за всички клиенти на ICN.Bg)

Какво ново в PHP 7.3 (наличен за всички клиенти на ICN.Bg)

Какво ново в PHP 7.3 (наличен за всички клиенти на ICN.Bg)

| Какво ново

Wordpress, Drupal, Joomla, както и други платформи за управление на съдържанието са написани на най-популярния скриптов език PHP. Наскоро излезе и най-новата му версия – PHP 7.3, която се отличава с няколко нови и полезни функционалности, както и с по-добрата си работа спрямо предходни версии.

PHP 7.3 за всички клиенти на ICN.Bg

От месец януари 2019г. потребителите на хостинг в ICN.Bg могат да използват PHP 7.3 за своя уеб сайт. По този начин даваме възможност на клиентите да се възползват от нововъведенията и полезните функционалности, които ще направят сайта им по-оптимизиран и защитен. Преминаването към най-новата версия на скриптовия език няма да навреди на работата на сайта, а всеки наш клиент може да го направи, следвайки стъпките за обновяване на PHP версията, или като се свърже с нашия отдел Техническа поддръжка за допълнително съдействие.

Накратко за PHP: PHP се нарежда сред най-популярните езици за програмиране в Интернет и се използва за създаване на сървърни приложения и динамично уеб съдържание. Началото му се поставя още през 1994г., а до днес езикът е пренаписван няколко пъти с цел добавяне на нови функционалности и премахване на бъгове. Към месец януари 2019г. PHP се използва при 78,9% от уеб сайтовете по света.

Какво ново във версия 7.3 на PHP?

Изглежда, новата версия на PHP дава повече гъвкавост и възможности за работа и идва с някои дългоочаквани и значими промени:

  • Flexible Heredoc и Nowdoc синтаксис – Позволява добавянето на дълги текстове (стрингове) без нужда да се добавят символи за нов ред. Това прави кода по-лесно четим и разбираем. Тази функционалност бе налична и в предходни версии на PHP, но вече е много по-лесна за имплементиране.
  • По-малко стриктност в синтаксиса – След последния ъпдейт разработчиците са облекчени по отношение на грешките в синтаксиса, които често биват допускани. Сред най-масовите пропуски обикновено са някоя запетая или двуеточие вповече или в по-малко в скрипта. В този случай откриването на грешката може да се превърне в кошмар за всеки разработчик. За щастие, при PHP 7.3 част от досега смятаните за „грешни“ команди се толерират (напр. добавяне на запетая в последния ред от скрипта).
  • JSON_THROW_ON__ERROR – Друга от новите функционалности предоставя различен начин за третиране на JSON грешките. Досега за разработчиците беше трудно да установят грешка, защото не биваха известявани за такава. При PHP 7.3 освен наличието на известия, ще се промени и начинът на третиране на такива грешки.

Пълния списък на подобренията и отстранените бъгове при PHP 7.3 можете да откриете в платформата Github, където разработчиците публикуват всяка промяна, направена по файловете.

Все още ли използвате стари версии на PHP?

73% от използващите PHP все още разчитат на версия 5. Добре е да знаете, че след края на 2018г. всички сайтове, използващи PHP 5, станаха уязвими на кибер атаки, тъй като вече не получават актуализации на защитата си. Разбира се, най-добрият вариант за тези сайтове е да преминат към използването на PHP 7, при възможност, най-новата версия – 7.3. За потребителите на WordPress хостинг е важно да знаят, че WordPress е напълно съвместим с новата версия и ъпгрейдът може да се случи без проблеми. Това е валидно и за всички останали сайтове, използващи по-стари версии като PHP 5 или PHP 7.1 / 7.2. При обновяване за тях няма риск от „счупване“ на уеб сайта.

Вижте повече: Защо PHP 5 вече не се поддържа и как да преминете към нова версия на PHP?

Добавянето на новата версия на PHP 7.3 на нашите сървъри е поредната стъпка, която правим, за да осигурим защитена и добре работеща онлайн среда за своите клиенти. Напомняме ви, че е възможно и да използвате различни версии на PHP в един хостинг акаунт, когато сайтовете ви използват различен софтуер.

Накратко: PHP 7.3 ще внесе малки, но значими промени, които ще улеснят разработчиците при работата им с един от най-популярните скриптови езици. В началото на 2019г. ICN.Bg добави последната версия на PHP на своите сървъри, с което предостави възможност на всички свои клиенти да преминат към използване на най-оптимизираната, сигурна и лесна за работа версия на PHP.

Очаквайте скоро и още от най-новите технологии, които ще станат част от нашите хостинг услуги.

Етикети: #hosting #icnbg #php #php7-3 #script #wordpress #website #php7 #php5

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе