Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Ново от ICN.Bg: Git хранилище за всички разработчици

Ново от ICN.Bg: Git хранилище за всички разработчици

Ново от ICN.Bg: Git хранилище за всички разработчици

(Обновена: ) | Какво ново

В началото на месец юни стана ясно, че Microsoft ще придобие GitHub – най-популярната платформа за софтуерна разработка в света. Новината получи широк отзвук в ИТ средите, но бе приета със смесени чувства от разработчици, клиенти и служители на двете компании.

В тази статия ще обсъдим и друго нововъведение, свързано с платформата на Git, от което клиентите на уеб хостинг в ICN.Bg, които разработват собствени онлайн проекти, ще могат да се възползват съвсем скоро.

Какво е GitHub?

GitHub се счита за най-използваната мрежа, съдържаща общи софтуерни разработки с т.нар. „отворен код“. Платформата позволява споделянето и съвместната работа по онлайн проекти, които се разполагат на отдалечен сървър (software repository или хранилища). Програмистите, участващи в работния процес, имат възможност да следят работата на всички останали, както и да се информират за направените промени по всеки един проект.

Git Version Control

Съвсем скоро ICN.Bg ще може да предложи нови функционалности на своите клиенти - разработчици, свързани с Git Version Control.

Git Version Control (система за контрол на версиите или VCS) и представлява метод, по който бива управлявана работата по даден софтуерен проект. Такъв тип системи се създават, за да ограничат всички неудобства и негативи при работата на много на брой хора върху един и същи онлайн проект. Те използват едно централно хранилище (software repository), където се съхраняват файловете, необходими за проекта.

Ако някой започне работа по проекта, то за него се създават копия на всички файлове, върху които може да работи. На по-късен етап потребителят може да запазва промените върху централното хранилище и да получава от него вече направените такива от други разработчици. Дори след това системата позволява да се проследят всички промени и да се възстановят предишни версии на файловете, ако това е необходимо.

Макар най-често VCS да се използва за осъществяването на софтуерни проекти, системите са приложими за почти всякакви начинания, при които паралелно работят няколко души или разработчикът има нужда от запазена версия на проекта на всеки един етап.

Какви ще са ползите за клиентите на ICN.Bg

Всеки клиент, избрал сигурен хостинг за своя сайт от ICN.Bg, ще може да се възползва от Git Version Control през своя cPanel, като създаде хранилище за данни в своя акаунт. Върху него може да се разположат файлове и документи, необходими за разработката на уеб сайт, софтуерен продукт и др. За целите на проекта си всеки има възможност да работи върху едно или няколко създадени от него хранилища, където с помощта на Git да организира работния процес и разпределението на задачите си.

След като направите промени, можете да ги изпратите към главното хранилище, за да бъдат достъпни за всички останали, които работят по проекта. Ето и още няколко причини защо новата функционалност на Git ще бъде полезна за нашите клиенти:

  • Разполагате с информация точно кога и от кого са направени промени по онлайн проекта
  • Можете да сравните две версии на проекта и да откриете разликите между тях
  • Откривате кога точно се е появил проблем в разработката и каква точно е причината
  • Лесен за използване потребителски интерфейс

Благодарение на интеграцията на Git Version Control като функционалност в cPanel, нашите клиенти-разработчици ще могат да се възползват от всички тези допълнителни възможности още в края на лятото на 2018-та година.

В cPanel за тях вече са налични и други екстри, които ще подобрят работата на онлайн проектите им като инструментите за ускоряване на сайта ActiveCache и Site Speed-Up, WordPress Management by ICN.Bg и още много.

Етикети: #hosting #icnbg #git #github #git-v #cpanel #git-version-control #software #developers #security #git-f #vcs #version-control-system

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе