Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Национално състезание "Аз мога - тук и сега!" с подкрепата на ICN.Bg

Национално състезание "Аз мога - тук и сега!" с подкрепата на ICN.Bg

Национално състезание "Аз мога - тук и сега!" с подкрепата на ICN.Bg

(Обновена: ) | Какво ново

Имало едно време една страна, в която живели много умни хора. Още от малки, те имали амбицията да се развиват. Най-трудолюбивите и умните от тях се явили на националното състезание по информационни технологии и визуални изкуства за ученици "Аз мога!"

Така започва нашата приказка в Девин, в която главни герои са прекрасните деца на България. Два дни ученици от 8 до 12 клас, дошли от всички краища на България, за да участват в състезанието "Аз мога - тук и сега!", мериха креативност, умения и знания в секциите "Компютърна презентация", "Фотография", "Видео клип", "Графичен дизайн" и "Ре-дизайн на уеб-сайтове".

снимка от състезанието Аз мога тук и сега

От нас да знаете - който и да беше на мястото на изключително компетентното жури, щеше много да се затрудни с избора, защото всички участници се представиха блестящо. Но тъй като "Аз мога" е състезание, трябваше да има и победители, така че строгото, но справедливо жури избра за победители авторите на най-добрите от най-добрите творби. Какви бяха наградите ли? Представяте ли си тази година да сте кандидатстудент и да влезете в мечтания от вас Технически Университет - София или във ФМИ на ПУ "Паисий Хилендарски" без изпит? И не само това.

Ние за пореден път се убедихме колко високо е нивото на подготовката на децата. И вие самите бихте се изненадали приятно да видите проектите, направени от деца в 8 клас (14-18-годишни деца) - от всеки проект личаха завидни, често подценявани от нас големите мисъл, оригиналност и творчески порив.

Имаше и скъпи гости, съвсем като в приказка. Явор Колев изнесе лекция на тема безопасността в Интернет. Омбудсманът на България Константин Пейчев участва в провелата се в рамките на състезанието кръгла маса, за да изслуша проблемите на учителите и учениците, засягащи обучението по информатика и информационни технологии. Следете сайта на Омбудсмана отблизо, защото много скоро той ще претърпи редизайн, вдъхновен от един от финалните дизайни, разработени в рамките на състезателна категория "Ре-дизайн на уеб-сайтове". Ще си кажете, това става само в приказките. Е, тази приказка е реална.

Знаете, че сме превърнали подкрепата си за българските млади хора в своеобразна кауза). Помните, че обявихме специална награда за един от участниците, който се мотивира най-добре. Победителят беше Николай Чочев - с него се запознахме на място, а той се оказа много симпатично и будно момче с изявен интерес към новите технологии. Ето какво сподели с нас Николай след състезанието:

Бих искал да изразя огромните си благодарности за спонсорирането и подкрепата, която получих от ICN.BG. На 20-22 април се проведе състезанието Аз мога - тук и сега! Там всички научихме изключително много! Аз бях за първа година в това състезание, но смятам че за бъдеще не бих пропуснал възможност да отида отново. Участниците бяха приятелски настроени, а състезателния дух на всички беше на максимум! Журито бяха наистина един голям екип от професионалисти, които ни мотивираха изключително много!... Всички бяхме много доволни от организацията на състезанието, а аз бях един от най-доволните, тъй като спечелих специалната награда на ICN.BG и те поеха моите разходи по престоя в хотела и разходите за транспорта. :) Бих искал да кажа, че това състезание е един голям старт за всички млади хора като мен, всички бъдещи ИТ специалисти. Всички участници сме много доволни и от наградите и разбира се, от огромната подкрепа на нашите спонсори - ICN.BG! Искам да пожелая успех на ICN.BG и нека винаги подкрепяте българското училище.

Убедени, че именно училището трябва да даде здравата основа на бъдещото обществото, ние от ICN.Bg подпомогнахме училищата, които участваха в състезанието. За да направим въвеждането и използването на информационните технологии в училище по-лесно, подарихме "вечен" хостинг за училищните сайтове. Това е малък жест на подкрепа към българското училище, но знаем колко много значи той за директорите на тези институции и за учениците, които се обучават в тях.

Така завършва нашата приказка, в която два дни общувахме със страхотни млади хора.

И всички в страната заживели щастливи!

Етикети: #fotografiya #hosting #it #dizajn #icn-bg-sponsor #sastezanie #video-klip #az-moga-tuk-i-sega #vechen-hosting #grafichen-dizajn-i-re-dizajn-na-ue #sponsorstvo #kompyutarna-prezentatsiya #informatsionni-tehnologii

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе