Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Най-интересните събития в родния IT сектор тази есен

Най-интересните събития в родния IT сектор тази есен

Най-интересните събития в родния IT сектор тази есен

(Обновена: ) | Какво ново

Тази година и най-вече есенния български календар на IT събитията беше много богат. За нас есенните събития бяха особено ползотворни по отношение на срещи, запознанства, дискусии и партньорства. Те ни дадоха възможност да се срещнем със своите партньори, клиенти и колеги и да обсъдим новините от сектора в най-добрата обстановка.

Още през септември подкрепихме едно от най-значимите събития в бранша - SocialMe семинара.

Радваме се, че постепенно изграждаме стабилно партньорство с безспорния лидер в социалните комуникации SocialMe. Скоро след това бяхме част и от DesignDay. Там за пръв път официално представихме първия публичен хостинг в страната.

Октомври премина под знака на световни събития от ранга на Домейн форум и Webit. Ако сте пропуснали Webit-а, вероятно в Интернет сте попаднали на снимки на весели хора в необичайна облачна атмосфера. Ако път сте присъствали на таз-годишната конференция, сигурно сте поседнали на нашата пейка в облаците...

Ясно е, че Webit е ключово събитие с огромно значение за българския IT сектор. Присъствието на хиляди специалисти и хора, от които зависят решенията в бизнеса го прави перфектното място за представяне на нови продукти. Радваме се, че се срещнахме с много от вас, нашите дългогодишни клиенти, както и с нови потребители на хостинг компания ICN.Bg и че имахме възможност да се запознаем, да побъбрим, да ви разкажем за революционната ни за България Cloud хостинг услуга и да чуем мнението Ви за нея.

Някои от вас ни разказаха за бизнеса си, като ни обясниха, че имат нужда от гъвкаво и лесно за управление пространство и услуга, която осигурява необходимия за определена цел ресурс – нито повече, нито по-малко. Чухме, че с радост бихте ползвали еластична услуга, предоставяща ресурс, който става достъпен от момента, в който заплатите за него, като плащате само за изразходеното. Поговорхме за това как cloud хостинг услугата от ICN.Bg ви дава възможност да предвидите и оптимизирате разходите си за хостинг. Запознахме ви в подробности как клауд технологията ви дава шанс да реагирате адекватно при непредвиден динамичен разтеж на нуждите ви. Мнозина оцениха бизнес мисленето, заложено в тази услуга - видяха, че в дългосрочен план разходите за нея са по-далновидното финансово решение, тъй като ви спестява вземането на не добре работещи временни решения.

Друга не по-малко интересна услуга, с която ви запознахме на Webit, беше CloudFlare - CDN услуга, която ви дава възможност да разположите сайтовете си в 12 локации по целия свят. CloudFlare оптимизира работата на сайтовете благодарениe на широката си мрежа в цял свят и така статичното съдържание на сайта ви се отваря от най-близкия до посетителя сървър. Всички от вас оцениха факта, че така сайтовете се отварят в пъти по-бързо от обичайното. Още по-интригуващ беше и фактът, че тази услуга ви защитава и от спам и DDoS атаки. Всички посетители на Webit имаха възможност да присъства на реални симулация на Cloud услугата, като те успяха да видят как за няколко секунди една малка еластична услуга от 256 MB RAM памет може да се превърне в огромна изчислителна инфраструктура от над 650 GB RAM памет. Скептиците пък се увериха в сигурността при съхранение на данни от Enterprise SANs. Downtime е немислим, благодарение на централизираната система за съхранение на данни, която ще продължи да работи пълноценно, дори и при възникване на хардуерен проблем с хард дискове от дисковия масив от всеки SAN сървър.

Нашата среща с вас по време на Webit се случи в много приятна обстановка. Ние буквално се срещнахме в облаците - за да подчертаем ефекта от новите ни облачни технологии създадохме реално облачна атмосфера със специален сценичен дим, който се разстилаше по пода. Всички се забавляваха да се снимат при нас. И накрая, ние винаги създаваме устойчиви решения и се стараем с работата си да влияем минимално на околната среда. В стремежът ни да сме еко не само в технологиите, решихме, че щандът ни ще бъде изграден изяло от рециклиран картон. Надяваме се, че сме убедили голяма част от вас, че да си еко е не само мода, но може да бъде дългосрочен и целенасочен начин на работа.

Водещото събитие в началото на декември безспорно беше второто издание на семинара "Интеренет маркетинг с нулев бюджет". Познавайки добре ситуацията в родния бизнес и абсолютно наясно с ограничените финансови ресурси, лекторите ни предложиха практики и решения, които дават широко присъствие на бизнеса ви, без за това да са необходими огромни средства.

Борил Богоев, човекът, който откри семинара, заложи на и-мейл маркетинга, като подход, който гарантира висока възвръщаемост при ниски бюджети. Той заложи на прозрачност в отношенията с потребителите, като първо им обещаете решение, ангажирате вниманието им и след това получите изрично и доказуемо разрешение да ги "облъчвате". Интересна беше и презентацията на Симона Харизанова от Web and Events, която обърна внимание, че потенциалните ни потребители не обичат да мислят, да четата дълги обяснения и имат нужда от информация тук-и-сега.

Любопитни факти изнесоха и Бисер Вълов от APRA Porter Novelli и Крис Георгиев от StockPodium. Като сериозен PR специалист Бисер ни даде добър наръчник за справяне с кризите онлайн, като наблегна на честността в комуникацията. Крис пък ни прикани да бъдем креативни и полезни онлайн, което пести много пари, ражда вирусни идеи и така популяризира бранда. Вторият ден стартира много силно с презентацията на Станислав Димитров от Hop Online, който ни показа колко важно е локалното SEO и ни напомни за безплатните и общодостъпни инструменти при Google Places. Станислав акцентира върху Google в своята маркетингова стратегия и локална оптимизация за търсачки, посочвайки данните, че над 59% от потребителите използват Google всеки месец, за да открият необходимата им фирма, ресторант, институция и други. Останалите презентации също бяха много интересни. Ние се радваме, че успяхме отново да се срещнем с някои от вас, да поговорим за бизнеса в страната и да чуем мнението за развитието на сектора.

Надяваме се, че и следващата година ще ни предложи много стойностни и значими събития и че ние отново ще имаме възможността да станем част от тях, да ги подкрепим и там да се срещнем с вас.

Етикети: #sabitiya-2 #cloudflare #seminar #it-sektor #domain-forum #webit #interenet-marketing-s-nulev-byudzhet #socialme #cloud-hosting #konferentsiya #domej-forum #biznes

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе