MS Azure Pack

MS Azure Pack

(Обновена: ) | Какво ново

В края на миналата година ви споделихме, че ICN.Bg реализира първия частен cloud базиран на MS Azure Pack съвместно с нашия партньор Paraflow. Днес ще ви разкажем повече какво представлява Windows Azure Pack, за кого е подходяща услугата и какви са нейните възможности.

Windows Azure Pack е платформа за предоставяне на облачни услуги, която се възползва от функциите и възможностите на Microsoft System Center. Решението предоставя на потребителите портал за управление на ресурсите използвани от тях, независимо дали това са виртуални машини, уеб сайтове или бази данни. Вградените възможности за следене на ползваните услуги и лесното им създаване или премахване, позволяват на потребителите динамично да използват наличните ресурси според бюджета си или вече утвърден абонаментен план.

Screen ShotВече добре познавате нашия публичен cloud, CISCO инфраструктурата , която стои зад него и софтуерното му обезпечаване посредством платформата за управление OnApp. Благодарение на работата с различни виртуализационни технологии като KVM, Xen, Hyper-V и VMWare вие имате достъп до изключително високопродуктивен и надежден IaaS (IT Инфраструктура като услуга). MS Azure Pack също представлява технология за управление на cloud, с която за секунди създавате собствени виртуални машини използвайки Hyper-V виртуализацията с уеб базирано управление.

Защо ICN.Bg и Paraflow предлагат MS Azure Pack?

Защото знаем, че за големи компании от така наречения Enterprise сегмент, MS базираните технологии са от изключително високо значение, както и защото MS Azure Pack e най-добрата среда за развиване на windows базирани системи, подсигуряваща 100% availability на системите. Технологията позволява миграция на виртуалните машини без рестарт и дава възможност да управляваш свой виртуален дата център – собствена мрежа, виртуални сървъри и storage – всичко организирано в твой частен облак!

Screen Shot Windows Azure Pack предоставя възможност на клиентите да използват публични услуги с качество и функционалност съвместими с тези на публичния облак на Microsoft. Azure Pack предлага на потребителя същия познат интерфейс на Microsoft Windows Azure включващ повечето добре познати услуги. Това решение е напълно подходящо за компании, които заради регулации или вътрешни правила не могат да изнесат данните си извън България, но биха искали да се възползват от възможностите на публичния облак и то с утвърдени технологии. Windows Azure Pack работи върху стандартни и познати на корпоративните потребители решения като Microsoft Hyper-V и Microsoft System Center, но не възможностите му не се изчерпват само с тях. Широката гама от услуги, които могат да се предоставят от Windows Azure Pack включва:

  • Infrastructure as a Service -позволява създаване на виртуални машини върху трите най-популярни технологии за виртуализация (Microsoft Hyper-V, VMware vSphereи Citrix XenServer), използвайки предварително дефинирани от екипа ни шаблони или шаблони, създадени от потребителя.
  • Web Sites -за бързо и лесно създаване на скалируеми и винаги достъпни (scalable and highly availabile) уеб сайтове, като за улеснение на клиента има голям избор от предварително създадени шаблони на .Net и PHP сайтове, например Better CMS, Wordpress, Drupal, phpBB и много други. Уеб сайтовете, които се създавате може да работят на споделени уеб сървъри или на заделени само за нуждите на съответния клиент такива.
  • SQL Server бази данни – позволява динамично създаване на бази данни върху споделени Microsoft SQL Server сървъри. Решение подходящо за бюджетни проекти или приложения, които не изискват висока производителност. Възможно е да се предостави и заделен Microsoft SQL Server.
  • MySQL Server бази данни - позволява динамично създаване на бази данни върху споделени MySQL сървъри. Решението е подходящо за бюджетни проекти или приложения, които не изискват висока производителност. Можете да се възползвате и от заделен MySQL сървър.

Поради модулната си и изградена върху утвърдени стандарти архитектура, Windows Azure Pack предоставя възможности за автоматизация на голям брой задачи, както и надграждане с функционалност. За клиенти, които считат сигурността на данните си за фактор с първостепенно значение, ние предоставяме възможност порталът за достъп и управление на ресурсите да се инсталира и достъпва от центъра за данни на клиента, като дори се позволява разработване на собствен портал за достъп.

За кого е подходящ MS Azure Pack?

Подходящ е за IT администратори и хора без опит в MS базираните инфраструктури, които трябва да изградят сървърен клъстър. А също така и за големи компании, които разработват софтуер за MS, компании с МС базирана инфраструктура или MS базирани ERP, CRМ системи.

Основното предимство на MS Azure Pack e, че намалява разходите за администриране на инфраструктурата. Клиенти с MS базирани сървъри, могат бързо да преминат на Azure, за да подобрят продуктивността на машините си, тъй като технологията позволява създаване на готови предефинирани конфигурации и по-нататъшното им бързо и автоматизирано обслужване.

Етикети: #virtualni-mashini #virtualizatsionni-tehnologii #ms-azure #drupal #phpbb #kvm #azure-pack #better-cms #bazi-danni #xen #paraflow #chasten-oblak #iaas #wordpress #vmware-vspherei-citrix-xenserver #hyper-v-virtualizatsiya #microsoft-system-center #publichen-cloud #100-availability #microsoft-sql-server-sarvari #sql-server #ms-azure-pack #chasten-cloud #microsoft-hyper-v #hyper-v #cisco-infrastruktura #vmware

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе