Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Mobile-friendly Update на Google посреща Mobilegeddon

Mobile-friendly Update на Google посреща Mobilegeddon

Mobile-friendly Update на Google посреща Mobilegeddon

(Обновена: ) | Какво ново

Предупреждение – настъпва Мобайлгедон!!!

Разберете какво мисли Google по темата responsive дизайн и мобилна версия на сайта, както и какви мерки трябва да предприеме всеки бизнес, за да е успешен!

Цифрите говорят сами! Вижте какво ни показва съвременната технологична тенденция (по данни на IDC - International Data Corporation):

1,4 млрд. смартфони са доставени в света през 2014г. Това са с 27,7% повече мобилни устройства от 2013г. А трябва да се има в предвид, че тази тенденция продължава да нараства. Зашеметяващият ръст на употребата на мобилни устройства говори само за едно единствено нещо - че е настъпила Ерата на мобилното сърфиране из интернет. В тази връзка вижте какво предприе Google и какво разкрива в новия си update.

Като лидер в онлайн пространството Google се опитва да създаде (и го прави успешно) една mobile friendly среда за всички потребители. Бизнесите, които пък искат да са в крак с последните промени трябва да създадат мобилна версия на сайта си, ако желаят тяхната уеб страница да се класира добре и в резултатите при търсене през мобилно устройство.

Ако притежавате онлайн бизнес и искате да избегнете недоволството на вашите клиенти, когато разглеждат продуктите или услугите в сайта ви през мобилния си телефон (а това е доста често явление), то разберете как новият update може да ви бъде от полза като научите някои интересни факти покрай него.

След като през февруари Google заяви, че ще въведе значителни промени в алгоритъма за класиране на резултати от мобилни устройства, от 21 Април те вече са факт. Сайтовете отговарящи на т.н. mobile-friendly фактори в своето съдържание и мобилните приложения, участващи в App Indexing за регистрирани потребители, ще бъдат по-добре класирани в резултатите от мобилно търсене.

Тази промяна в алгоритъма не просто ще слага етикет на вашия сайт като mobile-friendly, но също така ще използва това, за да определи, дали той трябва да се класира по-високо в резултатите от търсенето. Тя ще засегне мобилни търсения на всички езици от цял свят и ще има значително въздействие върху резултатите от търсенето. Всъщност това е разширение на mobile ranking demotion, което Google стартира през 2013г. Потребителите ще бъдат изключително улеснени, тъй като ще намират по-лесно и бързо качествена и релевантна информация, която е оптимизирана за техните устройства.

Другата промяна е свързана с **класирането на мобилните приложения, които са индексирани от Google чрез App Indexing. Те ще бъдат класирани много по-добре, но това важи само за регистрирани потребители, които имат свалено приложението на тяхното мобилно устройство.

Нововъведенията със сигурност ще помогнат и ще дадат предимство на mobile-friendly уеб страниците в резултатите от мобилното търсене в Google. Те оказват влияние само върху мобилното търсене, но не и върху търсене от компютър или таблет. Ако се чудите как да разберете, дали вашият сайт е индексиран от Google като mobile-friendly вижте дали той има mobile-friendly label.

Ако нямате, но искате такъв, то вижте как да помогнете на GoogleBot да идентифицира сайта ви като mobile-friendly:

  • Избягвайте софтуери и технологии, които не са често срещани при мобилни устройства, например като Flash;
  • Използвайте текст, разпознаваем без мащабирaне;
  • Оразмерявайте съдържанието на страницата да е такова, че да не се налага потребителите да преместват скролера на страницата хоризонтално;
  • Оставяйте достатъчно разстояние между линкове и табове, така че те да се натискат без проблем през мобилно устройство.

Препоръчваме ви да тествате дали сайтът ви е mobile-friendly от Mobile-Friendly Test tool. Прегледайте Mobile friendly Guidelines. Всичко това ще ви помогне да прeвърнете вашия сайт във един friendly-mobile сайт. Вашите потребители ще бъдат доволни, а бизнесът ви ще се развива успешно.

Класирайте по-добре вашия сайт в Google сега!

Освен това ние ви напомняме, че ако искате вашия сайт да е добре класиран от всякакви устройства, то вие трябва да се погрижите и за още няколко неща – предоставяйте онлайн сигурност на потребителите си чрез **SSl сертификати. Друга важна стъпка е да не позволявате на вашият сайт да работи бавно!

Всички тези мерки ще предотвратят преминаването на бъдещите ви клиенти към по-добре оптимизирани конкурентни сайтове! Желаем ви успех!

Етикети: #google #mobilno-prilozhenie #mobile-friendly #mobilno-tarsene #ueb-klasirane #ueb-stranitsa #mobilegeddon #update #app-indexing #mobilno-ustrojstvo #ranking #ssl-sertifikati #mobilna-versiya #internet

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе